Anna-Maria Gustafsson

2009-02-24
11:28:41

Såååå nyfiken!
En vecka sen jag skrev här sist. Jag borde ha skrivit lite grann med tanke på att jag bara suttit hemma sjukskriven, men har faktiskt inte orkat. När man sitter mkt vid datorn på arbetstid känner man inte så stort sug efter att fortsätta när man kommer hem. Så jag har tagit en paus från allt vad datorer heter kan man säga :)

Idag har jag haft min rutinkoll hos barnmorskan, är nu i månad 7. Lillen växer så det knakar. Men vad är du för kön?! Om inte ens barnmorskan kan avgöra det, vem kan då göra det? Visst vi kan kolla genom ett ultraljud men varken jag eller Micke vill göra det, visst är man nyfiken men jag vill verkligen inte veta. Vill du veta vad som finns i julklapparna innan julaftonskvällen, nej inte jag iaf, samma sak gäller barnets födelse. Men nyfiken är man och helt ok att vara! Lillen hoppar så mellan "antalet slag per minut" att det gör det hela så mkt mer spännande, vad blir det lilla trollet för något kön? Den frågan ställer jag mig om och om igen! Vad tror ni?

2009-02-17
09:32:52

God morgon
Tisdag morgon, fågelkvitter och strålande sol, vad kan bli bättre? Jo temperaturen, SVINKALLT! Varför kan inte värmen komma nu? Jag väntar och väntar på att tempen skall visa plusgrader men tyvärr har även jag insett att detta ej kommer ske under de närmasta veckorna! Ligger ännu hemma, dag ut, dag in, huvudet spränger, ryggen ömmar! Vet inte vad man skall göra, enligt många skall man vila men jag har varken ro eller lust att ligga i sängen hela dagarna. Vill så gärna börja träna igen men som sagt, det dröjer till sommaren innan jag kan börja om på nytt, men den som väntar på något gott....



Jag och Micke tog oss en liten sovmorgon, vaknade först vid 08.30. Kändes skönt att få sova ut lite. Lite smått frusen, så Micke tog tag i det hela och gjorde en brasa. Jag som är rädd för allt vad eld heter kände mig lite orolig till en början men Micke vet vad han håller på med så det gick såklart bra. Nej nu är det dax att ta tag i dagens sysslor, diskmaskinen väntar på att få tömmas.   

2009-02-12
09:15:39

Småsemlor

Blir ni inte sugna?
Det blev jag när jag såg detta recept. Jag som inte ens tycker om semlor, tycker de är så söta och stora men då fanns de i mindre format, något för mig. Vem vet, kanske överraskar Micke med semlor i helgen.



30 st

50 g smör
2 1/2 dl mjölk

25 g jäst

1 1/4 dl kesella lätt
2 krm salt

1 tsk stött kardemumma
3/4 dl socker
8-9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg

Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl mjölk
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
florsocker

Gör så här:

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, Kesella, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små, runda och släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och klicka det på bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.


"De är ju så små, kanske jag tar två" haha, tyckte det var lite vitsigt!


2009-02-11
12:54:37

Svart

Just passerat lunchen och funderar över vad jag ska ta tag i nu, har verkligen inte mkt att göra här på jobbet idag. Har dessutom världens huvudvärk, har haft det ett par dagar nu men tror det är bihålorna som spökar denna gång! Kanske skulle behöva fara hem och vila men jag är för snål för det, man förlorar en massa pengar när man bara ligger hemma!

Igår kväll satt vi hos Jocke och Maria. Vi surrade och drack kaffe/saft, lika trevligt som vanligt. Lille William drack chokladmjöl, men jag undrar vad det egentligen var i den mjölken ;) Önskar att man hade hälften av all den energi som den pojken hade igår kväll. Han är för söt!
For hem när William och Jocke hade slocknat på övervåningen. Jag längtade bara efter att få slita upp HM paketet som jag hämtat ut tidigare under dagen. Behöll allt, inte så mkt till mig dock, var mest till lillen i magen men vad fann jag där?! Jo ett svart nagerlack, att jag har velat ha ett sådant, har bara inte kommit för att köpa det, men nu är det gjort.

 
SVART
Enligt min mor är det djävulens färg men enligt mig något jag bär varje dag, en typiskt tråkig färg men ack så praktisk, passar till allt!

Syster var förbi imorse och visade foton som hon hämtat ut på lilla Emma. Ett foto hade hon och mamma gått ihop och köpt till mig, otroligt tacksam är jag för det. De korten är inte billiga men så otroligt fina. Emma är så himla söt, ett riktigt charmtroll, såklart hon fastnar på bild!  


2009-02-09
12:47:31

God Måndag

Vilken underbar dag! Vet inte varför jag känner mig på så bra humör, trots allt är det måndag, första arbetsdagen under en lång arbetsvecka, men av någon underlig anledning sitter jag här för mig själv och små ler mest hela tiden. Måste vara vädret, dagsljuset som ger ny energi samt bebban i magen som sparkar till lite då och då! Eller så kanske det är för att jag nyss fick besök av Micke. Han tog skotern hit, var nog väldigt länge sedan jag såg han så lycklig. Han älskar verkligen att köra skoter, visst är det kul men inte det bästa jag vet, så tur är väl det att alla är olika. Medans jag suckar åt all snö som täcker våran bil så ger han glädjetjut och önskar bara mer snö! Nu tycker jag att det räcker med allt snöande, det skall ju tina bort också, ju mer snö, ju längre till den härliga sommaren!

Sitter och funderar över dagens middag, lax med kesoröra tror jag det blir. Har inte haft någon matlust under en vecka, vet ej varför, visst, jag har varit sjuk, men jag är ändå inte sugen på något. Vad Micke än ger till förslag eller vad jag än försöker komma på känns sådär halvbra. Men Laxen idag är vi helt eniga om och då blir det, det!


2009-02-08
17:38:09

Lördag/Söndag
Vilken härlig kväll jag hade igår tillsammans med min syster och barnen, det blev melodifestivalen, godsaker och massa mys. Syster hade skurit upp gurka och morötter, vi hade dip och en hel del choklad! När det började närma sig nattdax för knattarna såg Emma nästan ut som en liten chokladpralin.., choklad överallt! Isac, den stora killen, hade mer koll på hur godisen skulle hanteras. Men man lär ju sig aldrig hur man egentligen skall göra om man inte får grisa lite först.
När jag nu lika är inne på Emma kan jag berätta att den lilla gullungen var med i tidningen idag. Reklamguiden hade henne på bild, var www.danielphoto.nu som hade henne som "reklamflicka" för denna vecka. Att Justin är en duktig fotograf, om ni inte sett bilden, ta en titt i tidningen, man kan inte missa lill gumman!

 

Och på tal om Justin, idag har jag tillsammans med TräningsCompaniet fotat oss, nya fräcka bilder! Något man inte är van vid..., inoljade armar, rufsigt hår, sprejad med vatten i hela ansiktet/håret och sminkningen totalförstörd! Men kul var det såklart! Skönt att man kan lita på Justin, han vet vad han håller på med.

Idag har även Hasse kommit hem från Thailand. Mamma är fortfarande kvar men kommer på torsdag (mest troligt, om hon får tag på en biljett vill säga)! Hoppas, hoppas, hoppas, jag saknar verkligen henne, morsgris som man är!



Nej nu får hockey vara slut så vi kan fara hem, sitter och håller Hasse sällskap för tillfället men stackarn är dödstrött efter den långa hemresan så vi skall väl börja bege oss hemåt så han får gå och lägga sig snart!

2009-02-07
09:18:48

Luleå en kall vinterdag
oj så länge sen jag skrev här. Har helt ärligt inte orkat bry mig om denna dator, legat sjuk sen i onsdags och känner mig faktiskt fortfarande sjuk men nu har jag bestämt mig att det får f''n vara nog!

Snö snö snö, herregud vad det har snöat! Kallt är det också. Jag och Micke tänkte ta oss en sväng till Luleå istället för att bara sitta hemma, och inomhus, vad vi ska göra där har vi ingen aning om, bara strosa runt och se om man kanske hittar något trevligt. 
Nej nu måste jag först avnjuta en god frukost innan det bär iväg. God morgon allesammans.

2009-02-03
14:13:56

krokodiltårar i onödan
Oj vad rädd och ledsen jag varit imorse! Gråtit krokodiltårar. Så typiskt att det alltid skall hända något när man inte har någon nära intill sig! Micke på möte i Skellefteå, mamma är i thailand, syrran med fam. sjuk. Tack gode gud att Birgitta kunde följa med mig till sunderbyn, det blev ett akutfall som tillslut inte visade sig vara något farligt.
Tack Micke för att du är så underbar, jag är så glad  och tacksam att jag har ditt stöd vart du än befinner dig! Jag älskar dig. Jag saknar verkligen min mamma nu! Nu har du varit borta nog länge!

Tack Birgitta för att du ides följa med, visste inte vem jag skulle be komma, ville bara inte åka själv. Tusen tusen tack.
 
Men som sagt, det var inget allvarligt trots allt och det lättade verkligen i hjärtat, har huvudvärk efter allt gråtande idag, som egentligen var helt i onödan!

2009-02-02
15:29:24

Kläder i all ära
Jag älskar allt vad kläder heter! Hade det inte varit för graviditeten hade jag absolut slösat pengar och framförallt på hemsidan;
 
http://www.bubbleroom.se/

Helt fantastisk sida.
En annan kedja jag köpte mkt kläder från när jag bodde i USA är;
 
www.forever21.com

Ta er en titt och låt er inspireras.

2009-02-02
12:47:38

Vilken förfärlig morgon
Att planera veckan är inte så lätt som man tror. Sitter här på kontoret med en penna i ena handen och funderar ut vilken mat jag och Micke skall äta denna vecka så jag vet vad jag ska handla idag.
Idag till lunch åt jag iaf gårdagens middag, makaronilåda a la min systers recept. Den är supergod och jätte lätt att tillaga!
Men idag då.., hmm, har ni några förslag? Kanske bara slänger ihop några plättar så blir det en mer ordentlig middag imorgon istället.

Igårkväll när jag satt vid datorn upptäckte jag en artist jag inte hört förut, helt i min smak musikmässigt, "Milow" var artistnamnet, kanske även hans riktiga namn, ingen aning! Får ni chansen att lyssna på honom så gör det. Det är värt några minuter av ens dag, han hittar man på youtube.

Imorse hade jag verkligen behövt lite uppmuntran av lite bra musik. Började natten till idag med världens halsbränna, somnade om trots allt, vaknade 05.30 av att bebban sparkade åt alla håll och kanter, somnade om och försov mig! När jag såg vad klockan väl var kastade jag mig upp ur sängen och vad händer, jo, mitt väntra ben var helt utan ork, jag ramlade tillbaka i sängen med världens smärta! Satans foglossning! Att vara gravid är ingen baggis snarare tvärt om, det är rena pinan till och från!
Fick även en kramp i vaden här om dagen som fortfarande sitter i som en träningsvärk. Även den natten vaknade jag av en olidlig smärta, visste inte vad jag skulle göra för att få det att försvinna, man är verkligen inte klar i huvudet halv tre på natten! Dessutom händer allt på vänster ben, trodde jag skulle slippa vaggandet som vissa kvinnor drabbas av men ack så fel jag hade, jag vaggar mer än många andra pga mitt otursben!