Anna-Maria Gustafsson

2009-11-26
17:58:44

Thailand
Åh, resan är nu bokad och betald. De nya passen är gjorda till Micke och Lovina (gissa om hon blev söt) och nästa projekt är att införskaffa nya resväskor! Jag längtar så jag håller på att spricka! Snart ligger vi där, i solens strålar med varma ljuva vindar svepande genom våra hår med en iskall vattenflaska i ena handen och färska tropiska frukter i andra! Det finns inget bättre än utlandsresor när vädret är som det är just nu!


2009-11-25
17:12:05

Sjuk

Varför är det så, när man äntligen kommit igång med träning och mår som bäst inombords så blir man sjuk.., inte bara jag utan även lill hjärtat mitt. Känns inte alls kul! Jag känner mig som en däckad valross medans Lovina fortfarande har hur mkt energi som helst. Tur att hon är så snäll som hon är. Nu skall jag ta mig en kopp te och kurera mig medans lillgumman leker i sitt babygym. Kvällen kommer nog kännas lång har jag en känsla av men vem vet, vi kanske somnar tidigare än vanligt, men är tveksam. Tur att det är So You Think You Can Dance ikväll ifall ögonlocken inte vill falla igen!


2009-11-24
16:40:34

Mammor, hjälp mig
Hur kan det vara så svårt? Jag har ett dilemma som var svårare än vad jag någonsin kunnat föreställa mig! Det är verkligen inte alla som kan hjälpa mig med detta men om det finns någon, någon vänlig själ som kan ge mig råd om hur jag skall sluta amma?? Lilla gumman äter gröt och puré men absolut inte välling och tar inte tutte eller nappflaska. Hon vill inte ta något annat än mina bröst, hon använder mig som sin tutte och blir galen när jag försöker ge henne något annat! Jag behöver verkligen råd och det är nu för tror dessutom min mjölk börjar sina!
I need help!

2009-11-24
08:44:35

Uppdatering
Lite uppdateringar från konserten i söndags..., det började inte bra när de hade sålt mer biljetter än vad det fanns platser vilket ledde till att vissa fick stå trots betalt för sittplats, en av dem var jag men det gjorde inte så mkt för mig, jag såg bara bättre, men stämningen var inte positiv. Många ville ha tillbaka pengarna och vissa gick därifrån. Men själva konserten var kanon och timmar efter att den slutat gick jag fortfarande runt och nynnade till sångerna. Men har jag äntligen fått julstämning, hmm, nej, det är vädret som förstör allt! När skall slasket omvandlas till minst 1m snö, när skall det bli en riktig vinter??


2009-11-22
12:23:58

Längtar

Jul jul strålande jul, snart är det på riktigt jul, helt otroligt! Denna söndagskväll är lite mer speciell än vad den normalt sett brukar vara då jag och Birgitta (Mickes mamma) skall se julkonserten i Kalix kyrka då Magnus Carlsson sjunger in julen 2009. Hans stämma och känslan av jul, jag älskar allt med julen, den är underbar!!!


2009-11-21
01:32:49

Jag vill...

- ha en ny säng så både jag och Micke kan sova bättre
- ha fotvård till mina trista fötter
- börja dansa igen
- att Lovina säger mamma, medvetet!
- ligga och sola på en sandstrand i varmare länder



- ha en ryggmassage
- julpynta
- ha min älsklings choklad



- att nätterna skall bli ljusa igen
- ha snö
- gå och sova näst intill min lilla flicka Lovina, god natt!!!


2009-11-20
22:21:47

Värd att se!

Herregud vilken trevlig kväll det varit! Jag har tillsammans med min syster Sara och Angela besökt rödakvarn i kalix för att skåda filmen "The ugly truth". Det var inte många i biosalongen men det var helt klart en film som borde lockat mer folk! Att vi har skrattat, den var otroligt rolig, skrattade så mkt att jag blev hes, började hosta och var tvungen att svepa min dricka för att sedan sitta kissnödig resten av filmen. Helt klart värd att se, måste hyra den när den kommer ut så Micke får se den, visst det är en "riktig tjejfilm" men den kan ses av alla, byxmyndiga människor!!



Nu skall jag rå om min karl innan det är dax för sängen. God natt


2009-11-19
08:37:49

Träningsdax
God morgon mina vänner. Som vanligt sitter man här under morgontimmarna, då Lovina är tokinne i playhouse disney och pappa Micke är på jobbet. Vädret, hm, lika grått och tråkigt som det varit nu hela veckan men jag är iaf på strålande humör! Skall idag på Novagym och få en personlig undervisning i gymmet av Emma R, känns skönt att äntligen få någon ordning på sin träning. I vanliga fall går man dit, kör lite oplanerat och går hem, men nu skall det bli ett slut på det för att hädanefter gå dit, vara fullt medveten om vad jag skall träna för att därefter åka hem och känna sig nyttig och duktig! När jag ändå nämner nyttig, dax för frukost, lite havregrynsgröt med härliga självplockade blåbär och en skvätt mjölk, mums!

2009-11-17
10:37:07

hmm, skitväder

Godmorgon, även om morgonen pågått några timmar. Kl 03.45 vaknade jag av en väldigt obehaglig mardröm, kunde inte somna efter det! Såg på klockan 05.30 för sista gången innan minnet försvann och jag förmodar att jag äntligen somnade om. Lovina vaknade en timme senare på ett kasst humör. Hon var gnällig vilket hon inte alls brukar vara på mornarna så Micke fick stå ut med det medans han lät mig sova vidare nån timme till innan han skulle och jobba.. Nu är vi alla vakna och funderar vad denna tidsdag har att erbjuda. Gymmet för familjen Gustafsson/Sellberg är spikat men sen då, det återstår att se. Vädret, lika trist som igår och vi gör inte om samma misstag, stannar inomhus denna dag! Det är skönt att vara mammaledig men ibland kan man bli väldigt rastlös, och då menar jag väldigt rastlös!


2009-11-16
17:33:49

Regn & slask
SKIT VÄDER! Regn, regn, regn. Imorse kände jag för att ta en promenad med Lovina men oh nej, så blev det inte, vagnen tog en promenad med mig! Det kändes som om jag stod på skridskor, hade ingen kontroll över mina ben vilket inte uppskattades. Jag fick gå i slasket för att ens hålla mig upprätt. När jag väl kom fram till min syster kunde jag nästan vrida ur strumporna, kallas det här vinter??? Sådana här dagar skall man vara glad över att man har tak över huvudet, massor av ljus och en tv att titta på medans gumman sover och det är just vad jag gör just nu, sitter framför tv:n och slötittar på ett fantastiskt program, The Hills på MTV. Skön och lugn kväll...

 

2009-11-15
13:29:55

söndag 15/11

Morgonen började med ett mycket jobbigt gympass för mig och Micke, var så otroligt skönt när det var över! Hem för en god lunch gjord på ägg, massa ägg, nämligen en omelett, mums! Nu sitter jag här vid köksbordet medans Lovina leker med sina klossar och funderar över om vi skall ta en promenad med pulkan istället för vagnen, var så mysigt igår! Pulka, vagn, pulka, vagn, det blir pulka trots den lilla nederbörd som faller från skyn. Jag älskar söndagar, det är en sån där dag som man bara inte gör någonting spec, bara är och lever i nuet! Ha en bra dag, dax för lite frisk luft...


2009-11-14
17:32:06

Norrländsk lördag

Vilken härlig dag hemma i lilla och mysiga Kalix. Efter att varit på en mini semester till skåne så förstår man varför man bor där man bor! Jag byter gärna ut regn mot snö, stress mot norrlänskt lugn och "dryga" skåningar mot härliga norrlänningar! Nu skall jag inte dra alla över en kant men när vi gick runt i Ystad sa jag till Micke att jag skall gå med ett leende på läpparna för att se hur många som ler tillbaka, inte en enda! Tacka vet jag norrland! Och just precis, norrbotten/Kalix är där jag bor och vill bo. Där Lovina skall få växa upp i en trygg miljö med alla nära och kära i sin omgivning.
Men nog om detta, måste bara få nämna våran fantastiska dag, bara jag och Lovina. Vi började dagen med badhuset, 30-40 min i den varma poolen på sportcity, fortsatte hem där vi (jag) tillagade oss lunch, biffar för mig och gröt för Lovina. Strax därefter blev det en liten åktur runt grannskapet, då Lovina invigde sin nya pulka. En helt underbar dag som slutade med att Lovi somnade i pulkan på väg hem.


Min lilla inpackade gullunge...


2009-11-04
06:47:12

Vi ses
Frukosten är intagen, håret är plattat, Lovina är påklädd (och nybliven 6månaders baby), väskorna är packade och gubben nyduschad, nu bär det äntligen av.., ses på ett par dagar! Adios

2009-11-03
21:28:02

Denna packning
Ojojoj, packningen går verkligen segt! Jag satte mig framför datorn medans Micke satte sig i soffan och spelade PS3. Vi gör verkligen allt för att inte packa, vad är det med oss?! Vi åker på ett par timmar, allt annat är gjort utom packningen, har inte ens börjat! Tankarna snurrar runt i mitt huvud, vad behöver jag ha med mig? Skall jag ta med mig högklackat eller är det förbjudet med höga klackar och ett barn på 6månader. Har länge själv tyckt att det ser löjligt ut med mammor som traskat runt i klack klack men insett att jag faktiskt själv är en mamma som vill ha en "hel outfit" trots barnvagn och en baby! Snygga underkläder är något man bara kan drömma om så länge gumman ammar så ett par snygga skor kan väl inte skada?! Hur mkt skall man ta med sig? Vad jag vet finns det en hel del shopping i södra Sverige, stor men tom resväska kanske? Vilka små bekymmer jag har, men som ni kanske förstår försöker jag göra allt för att fördriva tiden, vill inte ta tag i det "jobbiga", finns så mkt annat kul att hitta på just nu!



Vad skall min väska innehålla...? Är det fel att vara en mode intresserad mamma?


2009-11-03
10:29:17

Avresa imorgon bitti

Tisdag och en riktigt tvättdag att se fram emot. Imorgon bär det av till skåne. Lovina skall få flyga för första gången om man inte räknar med när hon var i magen. Har inte ens börjat packa, tänkte göra det igår men med ett huvud som sprängde så la jag det åt sidan för att ta tag i det idag istället! Så tvättmaskinen går på för fullt och torktumlaren står och piper att den är färdig så det är väl dax att tömma den om ett litet tag. Micke jobbar, men bara halvdag för att vi skall förbereda allt som skall göras innan avresa. Låter som om det är en himla massa och ja det stämmer, vi har massor att ta tag i. En hemskt ful kabel som går över tomten skall grävas ner i backen, en massa tvätt som skall tvättas, ett hus som skall dammsugas, några väskor som skall packas, en flicka som skall badas och en middag som skall lagas. Om jag hinner klämma in lite träning så skall jag göra det. Med tanke på att jag inte hinner träna på flera dagar så känner jag en press att röra på mig innan man lägger huvudet på kudden ikväll. Ha en bra dag, inge stress, bara mkt att göra!


2009-11-02
16:51:01

Ajaj
Sitter här hemma med Lovina, bara vi på två. Micke jobbar ett litet tag till innan han kommer hem. Enligt min åsikt är han extra välkommen idag eftersom mitt huvud håller på att spricka av värk, huvudvärk så in i bomben!!! Det bara kom och vill inte ge sig! Har aerobic pass på två timmar och hoppas innerligt att den går över tills dess!! Ge mig styrka, ge mig kraft, jag vill inte vara en vekling som sitter och tycker synd om sig själv som jag gör precis nu! Några tips på hur jag kan få huvudvärken att försvinna på nolltid?