Anna-Maria Gustafsson

2010-08-31
15:25:22

Jag, blivit duktig?
Jag har just insett hur duktig jag varit att uppdatera på senaste. Men tro inte att det håller i sig, tyvärr. Jag önskar att jag kunde lova er daglig uppdatering, men jag vet hur jag är.., en som börjar med något helhjärtat och avslutar det halvhjärtat. Ett beteende jag har som måste förbättras o förändras!

Sitter här vrålhungrig och funderar på vad jag ska äta. Jag sa att det skulle bli roligt att banta och minst sagt en utmaning! Fan jo, en utmaning så in i bomben! Jag är inte född till att hålla på med sånt här, jag måste vara världens sämsta bantare! Har ingen karaktär what so ever! Bjuds det på godis, fika, ja vad som helst kan jag inte stå emot! Varför ska allt vara så jävla gott?! Hur ska jag kunna nå mitt mål när kroppen börjat skrika efter socker igen?!
Jag är född till Anna-Maria Gustafsson, en hopplös träningstokig tjej som älskar sötsaker. Så är det!!!

Igår surrade jag i telefon med en väninna där hon förklarade sitt dilemma med glimten i ögat. -"Jag brukar säga att jag har bulimi men glömmer att kräkas". Herregud så vi skrattade, men sanningen är att det är precis så jag är, äter o äter men gör inget åt det! (Tur att jag älskar träning).

2010-08-30
19:23:52

Söndag kväll

img_0269 (MMS)

Norrland är underbart! Det är friskt i luften, lite halvkallt och otroligt vackert. Den här bilden tog jag igår när vi kom från skärgården smygandes fram med båt. Lovely!


2010-08-28
21:28:18

God natt gumman

img_0268 (MMS)

Hon somnade så sött med måste-ha vovven. Mitt hjärta!


2010-08-27
20:39:01

Ler
Som Micke brukar säga så är jag en tjej som gör en höna av en fjäder och det var precis vad jag gjorde imorse. Mitt negativa jag gick över till lunch och kände mig genast mkt gladare. Nu lyckade jag dessutom få Lovina att helt somna själv i sin egen säng och det känns toppen! Hon har en tendens att vilja somna bredvid oss för att vi sedans skall lyfta över henne till egen säng men inte idag, hon åt sin välling, kramade om hennes älsklings "måste-ha-vid-natti-natti hund", surrade lite och sedan somnade så sött. Värmer i hjärtat varje gång jag tänker på lillhjärtat mitt och Mickes! Hon är verkligen mitt allt, min lilla ängel!

Vi har dessutom hunnit till Haparnada för att beställa klinkers, halva priset per kvadratmeter i jämförelse till Kalix priser, helt sjukt bra för våran del!
Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa igenom Veckans Nu, skvaller i all ära! (Tittar dock alltid bara på bilderna, det som står är oftast strunt.) 

Ha en bra kväll allesammans.

Såg förresten "date night" eller "en galen natt" som den heter på svenska. Skrattade lagomt mkt ett visst antal ggr. Gillade hennes sista kommentar i bortklippta scener; -"Nu ska jag gå hem och titta på min vagina i min fickspegel". Hahaha vart f*n fick hon det ifrån?! (Ni måste se den för att förstå sammanhanget).

2010-08-27
09:11:48

Skit morgon

Många gånger skriver man positiva saker. Många gånger börjar man skrivandet med något glatt som tex "God Morgon mina vänner" eller något liknande. Men detta är inget jag känner idag. Inget positivt alls. Jag klev upp, glad som attan, och skulle gå på toa. När jag kom in där förstördes hela min morgon. Det gjorde att jag kokade inom mig. Mer än så säger jag inte.


2010-08-23
14:39:25

Remember bloggen

Fick nyligen en liten påminnelse av min syster att jag faktiskt har en blogg och att hon är less på att varje gång få upp texten "han kallas micke" framför sig när hon klickar in på denna sida så kanske dax för en liten uppdatering?!

Det har såklart hänt en massa saker sedan sist jag skrev, absolut! Men känner att man kanske inte behöver berätta hela sitt liv på internet. När man bor i en sån här liten ort verkar alla veta allt om en fastän man inget berättat, de verkar till och med veta mer om en själv än vad man själv vet om sig själv.
Kan iaf berätta vem den hemliga gästen var. Mickes storasyster som bor i Italien, Carina. Hon kom hit för att överraska Bernhard (Mickes/deras pappa).
Lovina inskolas på dagis och allt går jättebra. Hon ger mig en slängpuss och springer iväg. Visste att det skulle gå bra!
Har gått upp 2kg, FAN!!!, sedan jag storfuskat med socker! dax för nedgång igen!
Nu har ni fått en del updates. Ni kanske hade hoppats på något smaskigare att gotta er i men sådant håller jag för mig själv!

Igår såg jag dock filmen "Remember Me". Så jag grät och grät och grät. Ropade högt för mig själv, -"ÅH NEJ!, i ett avsnitt då det kom upp ett visst datum och hamnade återigen i storgråt!

Ni som inte sett den, se den!!!!!




2010-08-12
14:31:35

Han kallas Micke

Har ni en sambo som älskar att surra? Går man på stan så stannar man var 3:e minut för att han träffar någon han känner. En som gör ett "snabbt" besök in i köket på hotellet för att surra med kocken som i själva verket tar minst 10 minuter eller att han själv är den som bär ut maten till oss. Detta är min älskade sambo, han som känner hela Kalix, som måste prata och vara trevlig med precis alla. Jag älskar honom så otroligt mkt men detta kan reta gallfeber på mig. Vi har pratat om att åka till Haparanda snabbt över dan idag men vad tror du han gör, jo.., han måste bara hinna surra med snickarna, han måste bara få dricka en kopp kaffe., ja men nu då, är du färdig för avfärd? Nope, nu helt plötsligt ska han ta en dusch! En dusch nu?! Du har kunnat gå som du är hela dagen tills precis innan vi ska åka. Jag tro han druckit sölvätska!
Innerst inne vill han nog inte dit och drar ut på det hela så vi inte hinner åka innan den hemliga gästen kommer.
FAN för karlar och FAN vad jag älskar dem!

Min sambo, min älskling, du är lika sölig som en kärring! Men jag älskar dig.


2010-08-12
10:07:38

12/8 en dag att minnas

En händelserik dag minst sagt.
Under detta dygt har det hänt och kommer det ske fruktansvärt mkt. En dag att minnas länge.
Ida har fått en liten pojke, är dock osäker om det hann passera midnatt föregående kväll/natt, annars så är han en 11aug pojk. Min kära vän Monica fyller 25 + 10 och är fortfarnade ungdomen själv. Lika vacker nu som då.


Dock en gammal bild på henne, hade ingen ny.

Stort grattis till er båda men av olika anledningar.
Idag är dessutom en speciell dag för mig och Micke. Idag har vi varit förlovade i 1år. Herregud vad tiden går fort. Den bara rusar iväg.
Så med det har jag bara några få saker att ta tag i, presenter & en romantisk "unna sig" middag.
Vi ska äta middag på en underbar och mysig restaurang som jag ej kommer avslöja, då vi har bestämt att få unna oss vad vi vill med tillhörande efterrätt, men bara idag eftersom vi kör lchf stenhårt! Det blir gymmet imorgon, ett som är säkert!
Dessutom kommer en hemlig gäst hit idag för att överraska Lovinas farfar. Känns kul att träffa denna person igen.
Nolia var också tanken men av olika anledningar insåg vi att detta inte kommer hinnas med.

Ha en bra dag allesammans.


2010-08-10
13:43:01

Höst i Norrland
Dagarna börjar närma sig.

Under hela sommaren har vi försökt måla om huset och det har inte gått så bra med tanke på att sommaren mest bestått av regn. Vi är fortfarande inte färdiga och det kommer säkert kvarstå till nästa år. Känns inte alls kul men tillika mkt enklare. Lovina är i åldern då en hela tiden måste vara med henne och som ensam tar det lite längre tid att renovera. Jag och Micke har bytt om vart annat för att båda ska hinner "arbeta". Vi har inte haft så bra med barnvakt, eller rättare sagt vill vi inte lämna bort Lovina för ofta, båda vill vara med henne så mkt som möjligt (båda är t.o.m med på hennes inskolning).
Gården ser ut som en soptipp, jag mår skitdåligt över det och hade gärna bara röjt upp allt men eftersom vi håller på med det vi gör så måste det få se ut så här!

Om ett par dagar fyller dessutom lillkungen av grytnäs 4år. William Mörk, så jag skall ta mig en tripp till Haparanda för IKEA besök och ett litet besök på BarnensHus och Jala.



Nu ska jag ta hinken i ena handen och trasan i andra. Måste städa innan afron ikväll.
Kom på den, 18.00 på TC. Hoppas vi ses!

2010-08-10
07:50:09

Lek och stoj
Japp, det hjälpte. Gårdagens gym fick mig att tänka på annat och sötbegäret försvann! Dessutom har jag införskaffat mig en våg och vägde mig imorse, det går inte fort att banta men jippi, -2,4kg sen i torsdags!

Idag är Lovinas första dag på dagis. Herregud så fort det går. Redan dagisdax! Hon älskar ju att leka med andra barn, vet inte om det beror på att hon inte har några syskon men hon skrattar alltid högt när hon ser barnen och blir helt exalterad! Hoppas det kommer gå bra, men jag tror faktiskt det.

Nu ska jag ta och göra lite frukost till mig och Micke. God morgon mina vänner :)

2010-08-09
20:40:36

Chokladbegär

Nejmen!
Jag satt och skrollade ner i min blogg och insåg att jag endast bloggat om mat. De tre senaste bilderna är vad jag ätit. Herregud, jag är besatt!
Jag har alltid vetat och varit medveten om vad jag får äta och inte men efter denna start och denna vilja har jag blivit ännu mer medveten. Tillexempel att korv inte bara innehåller en massa skumma saker från djur utan även druvsocker och mjöl! Det är mkt det som sätter sig kring magen, synd för mig.., jag ÄLSKAR korv! Falu, jokkmokks, nordcharks m.fl. Det är så satans gott på en limpsmörgås med ett glas nyponsoppa. Men nope, inge sådant för mig inte, hur sugen jag än är!
Idag har jag faktiskt ärligt haft det riktigt jobbigt med sötsuget, hade kunnat rulla raklång på backen till ICA härifrån Grytnäs bara för en chokladkaka. Det är så tufft när man inte får äta men bara vill, vill, vill! Så vad gör jag åt saken denna gång?
Jo, jag tar bilen till gymmet och kör konditionsträning 45min. Det gör att jag tänker på något annat för ett litet tag.
Hoppas det hjälper!?


2010-08-09
18:06:36

Måndagens lunch

img_0228 (MMS)

Detta var dagens lunch. Sjukt gott som allt annat med lchf!


2010-08-06
09:31:08

Dagen har bara börjat

img_0223 (MMS)

Min och mickes frukost. Många mumsiga (kan man säga så?) saker. Naturell fet yoghurt, gräddost, ägg, bär, egen hemgjord musli och lite banan. LCHF I Love. Jag trodde inte på denna diet, men erkänner, jag hade fel!


2010-08-05
09:50:58

Så gott!

img_0220 (MMS)

Min frukost. Kanske inte ser så aptitligt ut men det är fantastiskt gott, prova! 2 kokta ägg, kesoröra på keso, fryst hackad basilika och körsbärstomater. Samt ett finn crisp. Mums!!!


2010-08-04
13:21:00

5 mil mot gränsen

img_0216 (MMS)

På väg till haparanda, sist vi var där stortrivdes lillgumman med kusinerna i hopptältet utanför MAX.. Kanske gör ett återbesök, beroende på väder och vind!


2010-08-04
10:58:35

Socker här, socker där, socker överallt!

Herregud hur jag mår idag! Vaknade på morgonen, kallsvettig och tung i hela kroppen. Inte sjuk alls, det känns inte så men bara illamående, snurrig, känslan att jag bara vill svimma.
Kan det vara ett sockerfall?
Sedan jag börjat med projekt smal (som för övrigt först nu följs stenhårt) skippas allt socker och kolhydrater. Kanske inte så smart när jag tränar så pass mkt som jag faktiskt gör. Har joggat varje dag, har haft klasser och dessutom städat som en galning inomhus. Måste ta och coola ner mig lite. Jag kommer inte ge mig innan dessa 10kg är borta. Men har jag denna känsla som jag har i kroppen just nu måste jag verkligen fundera över min kost, kanske ändra den lite för att jag skall må bättre. Allt dolt socker som finns i juice, yoghurt, såser m.m. har gjort att man får någon slags abstinens efter den förbannade "drogen". Dagens livsmedel innehåller allt för mkt socker, det blir tillslut som ett begär som är jobbigt att bara helt sluta med! Men jag ger det några dagar till och blir det ingen förbättring så vet jag ärligt inte vad jag gör!
Är inte ens sugen på sötsaker, vill bara kräkas av tanken men min kropp känns ändå tung så jag hoppas att denna känsla snart passerar och att man kan fortsätta vara den duktiga mamma som jag brukar vara! (får man kalla sig själv duktig i vårt avlånga land, eller är det tabu?), nåja, jag känner mig som en bra mamma till min dotter och hon verkar då älska mig lika mkt som jag älskar henne.

Fick dessutom en bukett av Micke idag, innehållande rosor och andra fina växter som jag inte kan namnen på. Bara sådär, mitt i veckan utan anledning. Han sa att han älskar mig och att jag samt Lovina är hans allt. Love him! Killar, se och lär, det värmer oerhört mkt i hjärtat och man blir så lycklig!

Nu är det dax för en cesarsallad med kyckling, mums!!!


2010-08-03
15:09:41

Långa minuter!
Rastlösheten är min bästa vän just nu.
Lovina har slocknat, hon har snart sovit i 2timmar och vad skall jag nu hitta på? Ikväll ska jag iaf köra afro, det är ett som är säkert. Så om någon är träningssugen så syns vi på TC kl 18.00.
Micke får stanna hemma från jobbet och ta hand om dottern våran. Hon är fortfarande inte frisk men bättre än imorse.
Jag är så rastlös att jag inte ens vet vad jag ska skriva här, ett helt meningslöst inlägg, inte ens värt att läsa, men japp, nu har du gjort det.
Måste hitta på något nu, men vad?

2010-08-03
07:10:48

Blogga eller inte?
Jag kanske egentligen inte ska ha en blogg., jag är verkligen fruktansvärt dålig på att uppdatera den. Men samtidigt är det skönt att skriva av sig lite då och då. Det som är så fantastiskt är just känslan att lägga funderingar och tankar någon annanstans istället för att bära dem i huvudet hela tiden. De som vill läsa läser annars är det bara att strunta i det!

I helgen har vi gjort en liten tripp till Piteå där vi även övernattade. Det blev bad, marknad, bowling och god mat med trevligt sällskap. Tjejerna mot killarna var lagen.., killarna fick storstryk, kan man lugnt säga! En toppen helg!

Idag har tösen åkt på feber igen, eller rättare sagt i natt. Tänderna är tydligen inte att leka med! Jag som skall ha afro idag kl 18.00. Får se hur det blir med den saken, förhoppningsvis tillfrisknar hon.
Skall ta och smaska i mig mitt frukost ägg för att sedan orka fortsätta dagen som den började. God morgon.