Anna-Maria Gustafsson

2010-12-31
11:15:22

Mammor, se hit, kanonvagnen!!!
Nyår är räddad :) Igår efter promenaden bestämde vi oss, fantastiskt :) Skit i det nu...

Idag satt jag och kollade på vagnar på internet, eftersom vi kommer bli tvungen att skaffa oss syskonvagn så tänkte jag att det är lika bra att börja leta i tid. Tycker alla är så fula och klumpiga men ett ont måste! Jag tycker om att promenera och skulle vagnen vara orsaken till att inte kunna göra det skulle jag uppriktigt koka inombords!
SÅ, jag har varit till de flesta barnaffärer och kollat, inget som tilltalat mig. Tillslut sa jag till Micke, men vad fan, vi kör på en teutonia (eller vad den nu heter) men vill inte ha en sån, lika klumpig som alla de andra och inte alls spec snygg heller (tro mig, det är viktigt när det kostar så många tusenlappar). Visst är funktionen det viktigaste men det ska finnas en helhet!
MEN varför jag gruvar mig att köpa en sån här vagn är just för att det är kanske inte alltid jag har två barn på promenad och då är vagnen på tok för stor! Ett riktigt as rent ut sagt!
OCH vad hittar jag?!

Bugaboo Donkey, den nya dubbelvagnen (syskonvagnen). Den är helt otrolig!
Den smalaste syskonvagnen på marknaden med alla variationsmöjligheter! Du kan ha barnen vända mot dig, ifrån dig, en mot dig och en ifrån osv. Men det bästa av allt, den går att göra till enkelvagn, med en liten korg för inköp!!! Den har inte de små hjulen fram som inte är så bra här i norra Sverige pga snön utan de har 4 större hjul, två helt vridbara! Den går hur enkelt som helst att göra om till dubbelvagn igen! När du viker ihop den blir den mindre än emmaljungan vi nu redan har! Fantastiskt! 
DEN SKA JAG HA! T.o.m Micke tyckte att vi skulle köpa den trots pris!
Enda problemet, den kommer till Sverige våren 2011 och kan fås först hösten 2011. Men det är ju nästintill sommar när lillhjärtat kommer till världen så får väl använda min emmaljunga tills den nya vagnen kommer, vi har ju dessutom en finfin sulky som Lovina får åka i under ett par månader. (Fan Micke får väl promma med mig de gånger båda barnen ska med!).
Så en resa till sthlm och NK blir det så fort den kommer ut på försäljning! Har inte tid att beställa härifrån norr, då tar det ännu längre att få den! Lika bra att köpa den på plats!
2010-12-30
10:03:40

Nytt år, inget inplanerat!
Vad göra?!
Nyår/min systers födelsedag närmar sig och vi (jag samt Micke) kliar oss kraftigt i huvudet, vad ska vi hitta på!!
För mig är detta ingen speciell dag, jo innan jag hade barn, då hade man planerat nyår flera månader i förväg men inte numera!
Eftersom Lovina ändå sover när "höjdpunkten slår till" så är det inte så spännande för henne och där försvann även det speciella för mig! Att se hennes min vore pricken över i men tyvärr orkar hon knappt vara vaken till 21.00, då gnälls det och det enda hon då tänker på är kudden!
(Om vi inte är hos Lina och hon matar henne med sötsaker, då är hon vaken halva natten nästintill!)

Så vad ska vi då hitta på?
De senaste åren har man varit gravid 2 av 3ggr (detta år inräknat). Det har blivit pommac 3 av 3år. Så häftigt har nyår vart för mig de senaste åren! Visst kunde jag ha tatt till pumpen för ett glas skumpa förra året men nej, jag tycker inte om det där! Alla är vi olika, det köper jag, men jag skulle aldrig hoppa över ens en gång med kontakten och närheten man får med sitt barn när man ammar. Jag skulle aldrig pumpa bara för att få dricka alkohol! Vi har hela livet framför oss för den "drogen". Man kan ha roligt utan alkohol, det kan iaf jag! Men att vara gravid är det som drar ner hela stämningen. Jag är lika trött som Lovina. Jag äter inte vad som helst! Skitnojjig! Jag har ont i varenda del i kroppen (gravid/scolios/allmänt vek) och man kan inte ha några kläder från garderoben, allt är för stramt, sitter som ett jävla korvskinn! Jippi!!!
Visst kan vi åka till gällivare, där finns massor av vänner att umgås med! Hela min släkt närmare bestämt! Vi kan åka till Mickes stuga, (kallt!), vi kan vara i östanfjärden (för 38:e året i rad känns det som), vi kan göra massor men inget som känns tilltalande!

Så fortfarande, vad ska vi hitta på??
Tar en skön prom i långsamt tempo (foglossning) och funderar ut vad vi ska göra!

2010-12-27
11:18:05

Lugna djupa andetag

Julhysterin är över. Hur mkt jag än tycker om julen så är det skönt att den snart är helt över. Man stressar och äter som aldrig förr, mår illa för att man ätit för mkt och stressar ännu lite till!
Det var en mkt lyckad julafton i övrigt men tillika som vanligt. Laga mat, Kalle, äta maten, plocka undan, diska, tomten julklappar, massa skräp, saker överallt sen sova. Låter kanske negativt men allt detta gör man konstigt nog med glädje! Ett leende på allas läppar och en mkt god stämning!

Sitter här i min allra bästa julklapp, onepiece, som Micke så snällt gav mig! Han sa det så fint, -"Älskling, det är ju inte direkt sexig men säkert skön", haha jodå, den är skön och jag bär den varenda dag!

Snart är dessutom detta år över, herregud så fort tiden går, sen man fick barn rusar tiden iväg i en rasande takt och man hinner knappt med att njuta av dagen.

Hur som helst så har denna juletid passerat, tomten har lämnat oss för detta år och vi välkomnar honom även nästa år.God fortsättning och ett GOTT NYTT ÅR!


2010-12-14
11:24:13

Glad

14 december och svinkallt ute men ändå en mkt lycklig a-m!
Igår var det lucia, en mysig dag men tyvärr måste jag säga att grytnäs dagis har en tråkig tillställning! Jag blev väldigt besviken. Trångt, ingen koll på barnen och dessutom ska man ta med sig fika, hur sjukt är inte det?! Alla andra dagis jag varit på bjuder föräldrarna på fika.
Dessutom såg lillgumman inte klok ut, får man säga så?! Hon var ju såklart lika söt som vanligt men lucialinnet var på, glittret knytt under armhålorna?!, inget glitter i håret och ingen klämma heller så hennes stackars långa lugg hängde framför ögonen. Det är säkert jättestressigt för fröknarna men om de skulle ta avdelning för avdelning samt stanna på grytnäs förskola skulle de spara tid och en massa jobb!
Dessutom hade min systers dagis en mkt bra idé.., att man på avdelningen fick fika med barnen men betala en liten slant som fröknarna därefter använde till att köpa varsin liten julklapp och dela ut på deras lilla "julfest".
Nästa år, om det är på samma sätt ska vi klä upp Lovina men gå och se på Emmas tillställning istället, mysigt, lugnt och full kontroll!
Nog om lucia...
Varför är jag så lycklig då? Jo, mamma och Hans-olav är på väg hem. Jag längtar så det gör ont. Nu ska jag hem och sätta belysning på utegranen, det är iaf på tiden!


2010-12-06
10:06:53

Mörkt och snörikt!
Skitväder!
Jag har ett sug att ta en härlig promenad, en varm kopp på stan med någon trevlig person nu i vintermörkret, MEN eftersom jag har kraftigt ont (foglossning) tack vare skatten i magen så är denna snö inte lämplig att gå i!
Det är rent utsagt ett h-vete!

Men helgen har trots väder och vind varit riktigt mysig. Middag hos vännerna Tomas och Lina under fredag kväll. Grekisk pytt i panna, jäklar så gott det var!! Jag kommer prova göra denna rätt när mamsen och h-o kommer hem, perfekt att bjuda på! Gjorde dock en stor miss när kvällen började närma sig småtimmarna! Tänkte att jag lägger Lovina i hennes overall så att hon inte vaknar i onödan, j-vligt dum idé! Hon blev galet varm och började tokgrina! Vi klädde snabbt på oss, hann knappt säga hejdå och tacka för maten. Så fort vi kom ut blev det knäppt tyst, stackarn svettades som aldrig förr!

Lördagen kom mina två andra älsklingar på besök, Isac och Emma. De spenderade tillsammans med oss natten i stugan. Mkt mysigt och def något vi gör om, mest troligt redan på onsdag.

En smörgås och en glas juice väntar, ha en bra dag.

2010-12-04
08:18:54

Torsdag kväll

img_0392 (MMS)

Efter en lång dag ute med yttligare en skotertur hade jag och lill damen en myskväll då Micke jobbade. Ett bad, lekar, välling och godnatt..


2010-12-04
08:16:28

Torsdag

img_0388 (MMS)

Jag och gumman är ute och leker en tidig morgon. Stackarn har så mkt kläder att hon knappt kan röra sig!


2010-12-04
08:14:08

Onsdag

img_0387 (MMS)

Pappa Micke och Lovina tar sig en tur på ängen med farfars skoter. Gissa om hon var nöjd!!