Anna-Maria Gustafsson

2010-07-26
14:02:44

Sigge mitt i husrenoveringen

img_0190 (MMS)

Sen i maj månad har Sigge hängt utanför vårt köksfönster. Han var bara baby och väldigt liten från början men nu är han stor! Jävligt stor!! Jag har sett stora spindlar i Sverige förut men vårt husdjur tar priset! Dessutom har jag fobi för alla slags spindlar, men som sagt, han hänger utanför!


2010-07-23
20:21:07

Pust!

Har krälat mig upp från sängen imorse då jag i tisdags hade ett afropowerdance pass på TC som förövrigt var tungt, kul och minst sagt intressant. Jag hade problem med tekniken i salen så det passet kommer jag minnas länge, både som positivt och negativt. Igår tog jag tag i mig själv igen och gick för att träna aerobic, inte leda det, utan bara träna. Kändes skönt och det var jobbigt som f*n. Hon är duktig "lill katta" som hon kallas i TC-familjen. Körde vidare på ett torsopass med samma instruktör i ledning. Jobbigt men jätte skönt efteråt.
Idag får jag lida, så är det!
Men har ändå ansträngt mig med att baka tårtor då Mickes pappa fyller år idag. Har dessutom tagit penseln i handen, färghinken i andra och klättrat upp för stegen för husmålning.
Jag känner mig duktig, helt slut och värd en lång skön kväll i badet med några ljus och lite lugn musik.

..."nu är det dax för fredagsmys"... tralalalalala......


2010-07-23
10:26:04

Sommaren 2010

img_0179 (MMS)

Vad fan är detta? 13grader vid lunch och juli månad!!


2010-07-22
09:53:42

2 dagar kvar

Nu har nedräkningen börjat och jag ligger kraftigt efter.
På lördag gifter sig Anders och Linn. Underbart, jag älskar bröllop. Det är vackert, glatt humör, vattenfast mascara (tårar brukar kunna falla lite lätt), vackra människor och vacker tillställning.
Men då var det, det där med kläderna. FAN! Jag har sökt i Sthlm, hittade inget.., jag har sökt i Luleå, hittade inget.., och jag har sökt i Kalix, hittade inget. Vad tusiken ska jag ha på mig? TROSOR???!!! *suck*
Nu är det ingen planering what so ever. Haparanda/Rajala och Ö-Kalix (Seth Engström) är mina enda hopp just nu. Annars blir det någon gammal trasa från garderoben som absolut säkert vill anvädas men kanske inte av mig! Hoppas innerligt att jag hittar något, vill inte ens vända blicken till den vita dörren vid sovrummet.
Klockan närmar sig 10.00 och butikerna öppnar.., på återseende!


2010-07-21
23:34:18

Vad är detta?!
Förbannat!
Jag trodde verkligen på mig själv, det gjorde jag. Men har ärligt insett att jag aldrig kommer klara delmålet -5kg till på söndag så vida jag inte lever på bara vatten fram tills dess, men det tänker jag absolut inte göra!
Så jag ger mig själv friheten att köra en vecka till och LOVAR (ordagrant med stora bokstäver) att jag kommer klara det tills dess!
Har inte vägt mig så vet faktiskt inte vad jag ligger på nu, som sagt äger jag ingen våg så det blir min nästa investering, punkt slut! Och en symaskin, behöver verkligen en sån också!
Nej nu skall jag lägga huvudet på kudden och göra mig redo för morgondagens promenad. God natt...

2010-07-20
09:10:31

Filmkväll
Igår kväll satt jag uppe rätt sent för att se färdigt denna film.

Den var kanske inte den bästa jag sett men däremot känslomässigt jobbig! Jag grät och grät under filmen så jag t.o.m fick huvudvärk av allt snorande! Visst var den helt ok att se, absolut men var beredd på att gråta, iaf om ni är lika bölig som mig!

2010-07-19
11:32:30

Ny vecka, samma skit väder

Timmarna bara går och solen kommer inte fram. Vart fan är sommaren? Man blir ju deppig att aldrig få se solsken, att aldrig få sola och aldrig kunna sitta utomhus vid middagen! Micke brukar säga att jag använder orden alltid och aldrig lite för ofta så när jag använder de orden så får man ta det med en nypa salt.
-"jag får alltid städa"
-"jag plockar alltid disken"
-"du städer aldrig bilen" (dock sanning)
-"jag tvättar alltid kläder" osv...
Känner ni igen er?
Micke hjälper dock till mer än många andra men jag tycker om att gnälla, jag tycker om när han ger mig sitt lilla flin och säger tyst, knappt så jag hör honom men ändå hör, -"alltid/aldrig, alltid/aldrig".
Stackarn får höra gnäll om tvätten trots att jag förbjuder honom att tvätt, han duger inte till det, han krymper bara kläderna (men han gör det säkert med flit bara för att slippa).
Skall ta och laga mig och lilla Lovina lite lunch så får man hoppas på att solen snart tittar fram och att gnällkärringen a-m lugnar ner sig lite.


2010-07-18
14:10:43

Delmålet närmar sig

Under 18 dagar har jag kämpat och verkligen försökt mig på detta projekt. Det har gett resultat MEN pga stockholms semestern med min kära Micke blev det lite för mkt gott så +1kg! Fan!!!
Jag ger inte upp, tro mig...

Innan helgen skall det vara minus minst 2kg!!

Jag har haft ett mål på -5kg till den 25juli (söndag), kanske kanske inte, men tror jag kommer klara det! Tror ni?!

Projektet skall fasiken inte misslyckas denna gång!!!!


2010-07-18
07:14:56

Tidig morgon
Klockan har just passerat 07.00 och..

¤ Disken är plockad - check
¤ Lovina ätit välling - check
¤ Lovina har badat - check
¤ Tvätten är vikt - check
¤ Ny tvättmaskin igång - check
¤ Frukost - nästa!!!!

God morgon mina vänner.

2010-07-16
14:02:08

Gott?

img_0176 (MMS)

Gissa om Lovina tyckte om dagens lunch.. Måste varit smarrigt!


2010-07-13
09:55:52

Home sweet home

Drip drop, drip drop, låter det just nu runt omkring mig, med lätt överdrift kanske men efter morgonpromenaden känns det varmt och jobbigt. Skulle verkligen behöva ta mig en dusch och ja, det kommer jag göra men först skvätter jag några ord här.
Vår semester i huvudstaden var underbar. Det var äckligt varmt, inte alls så bra shopping, dött nattliv men däremot super trevligt sällskap, god mat och ett väldigt glatt humör! 
Borta bra men hemma bäst som det heter och visst är det så. När vi kom fram till kallax kom mamma samt Lovina för att hämta oss. Jag och Micke brottade oss ut ur planet och längst flygplatsen för att se henne först, men där var de inte, nej de var försenade och vi väntade tålmodigt på dem. Varken jag eller Micke vågade ens gå på toa för att missa lillhjärtats ankomst. Men när de väl kommer så totaldissade hon både mig och Micke. Skitunge, här hade vi bråkat oss fram och vad händer, jo hon vill inte ens komma till oss!
Men väl hemma återgick allt som vanligt igen, skönt! Hon kramar om mig och säger mamma. Love her!

Nu måste jag verkligen ta mig en dusch, skriver mer senare.


2010-07-11
08:30:36

En sån karl

img_0162 (MMS)

Älsklingen var igång på riktigt med drinkblandning och bra musik på en kryssning utan barn i en väldigt fin hytt. Detta var en mkt uppskattad present ifrån Micke till mig, tusen tack!


2010-07-09
17:21:06

Skepp o hoj

img_0161 (MMS)

Titta vad som fanns i hytten när vi kom in, mmmm vad gott!


2010-07-09
00:25:46

To the big city
Midnatt är passerad och resväskorna är nästan färdigpackade. Det enda som återstår är några få saker som måste användas även imorgon bitti.
Imorgon lägger vi hus renoveringen och projekt smal åt sidan för en härlig resa till huvudstaden. En härlig kryssning till grannlandet och sedan ett fåstaka dagars shopping innan flyget hem till Luleå.., Kalix och Lovina. Lillgumman skall stanna med mormor (kommer kännas tomt och konstigt utan henne). Tror hon kommer må som fisken i vattnet, få göra allt hon vill, när hon vill, var hon vill och få umgås mer än någonsin med kusinerna Isac och Emma.
Jag och Micke skall som sagt åka på två, bara vi två. Ser fram emot en romantisk weekend med massa god mat och nått glas vin. Men saknaden efter Lovina kommer vara svårast, tror jag, vi har ju inte åkt ännu., men känns tryggt att hon är i säkra händer så nu skall jag bara slappna av och verkligen njuta av tillvaron tillsammans med Micke.

Det varma kvällsbadet är avklarat och sängen kallar så god natt min vänner, hörs om ett par dagar.

Projekt smal (8:e dagen och -3kg, yes!) Men efter denna resa blir det att börja om på nytt igen och då jävlar!!!! 


2010-07-07
10:11:06

Dag 7

Onsdag morgon och regn så långt ögat kan nå, skit också! Vi hade planerat att åka ut till stugan även idag men den planen sprack så fort vi slog upp ögonen imorse.

Jag är dessutom inne på dag 7 i projekt smal och det går riktigt, riktigt bra! Jag har tappat något kilo och svävar på det blå. Vägning imorgon, spännande!!
Strax blir det att åka till Luleå, men först en härlig varm dusch medans Lovina leker med pappa Micke. De sitter just nu och plockar bilar in och ut ur en hink.., bilar! jag som köpt dockor i mängder och böcker med titeln "nina ballerina".
Varför hör jag då bara "brum brum" från vardagsrummet?! Är det pappa Micke som påverkar våran dotter? Är det hans fel att Lovina älskar butiken "snöskoter & mc"? Pappa upp i dagen!


2010-07-06
14:07:38

I stugan

img_0156 (MMS)

Nu är det sommar, tjohooo


2010-07-05
21:10:56

Fridfullt

img_0153 (MMS)

Mitt måndagsmys ensammen när Micke jobbar, Lovina sover och allt är lugnt och tyst omkring mig... Härliga jordgubbar, ett stort glas vatten och en rolig film. Underbart!


2010-07-03
18:08:35

Förbannade vädergudar!

Känner mig nere och less på det mesta...

Man läser hur varmt och skönt de har nere i södra Sverige, härlig sommar med blommande ängar och blå himmel, vad har vi här i norr, ingenting! Varför bor vi här egentligen?
Det är kallt som fan, det är mulet och någon sommar är det def inte! Vi hade en riktigt bra vecka i maj, var det våran sommar år2010? Man blir ju deppig av detta, känns inte alls kul!
Äger inga sommarkläder och behöver inte skaffa mig några sådana heller. Var ute och målade igår och kom in mygg uppäten samt djuptfryst! Jävla norrland, trots att jag trivs här för det mesta så gör detta väder en deppig, nere och jävligt less! Var är du, du som kallas sommar?


2010-07-03
11:37:24

Busunge

img_0149 (MMS)

Tagen på bar gärning.. Man städar i ena rummet och får fortsätta i nästa, välkommen till mammalivet :)


2010-07-02
14:27:03

Dag 2

Yes, yes, yes.., jag är fortfarnade lika målmedveten och det går riktigt bra! Äger dock ingen våg så kan inte tjuvväga mig men nästa torsdag har jag möjlighet att se om det gett något resultat eller ej.

Idag har vi varit en snabb sväng till Haparanda, IKEA, vad annars... Micke var less som fan och ville såklart bara ut ur varuhuset så nästa gång jag åker blir det utan gubbe och barn (nog för att Lovina älskar IKEA, precis som mamma).
Snart kommer Micke hem med en grävmaskin och en skylift så husmålning samt grävning vid ytterdörren står på schemat för denna dag. Förhoppningsvis hinner man med antingen en promenad eller ett härligt gym pass men innan dess, på med arbetsbyxorna, dax för arbete!


2010-07-01
13:56:32

Dag 1
Jag är som sagt inne på första dagen av projektet och än så länge går det utmärkt! Har inte fuskat, jag är inte ens sugen! Denna gång är jag så målmedveten och jag kommer inte att ge mig, så är det bara!!

Men nog om detta.., igår fick jag för första gången sova i vår nya säng, HELT UNDERBART! När Lovina vaknade imorse ville jag inte ens kliva ur den för att gå (GÅ!) till hennes spjällsäng tidigt som fasiken dessutom. Micke var inte hemma, hade dragit iväg på jobbet så det var bara att nypa sig i armen så man vaknade till för att ställa sig upp och ta de tunga stegen bort till hennes säng, men jag mjuknade fort när hon la kinden mot min och sa "gooooooo".. 
Tog med henne till EM (möbelaffär) för en liten inspirationsrunda, hon kröp på golven (svarta knän), hon rev ner legot (plocka,plocka,plocka) och hon ville inte därifrån (skriiiiiiik!), poho det var inte den inspirationsrunda jag förväntade mig men nog hann jag allt se det ena och andra trots mitt lilla hjärta. Dessutom somnade hon i bilen på väg hem och när jag bar ut henne hade hon bajsat. Det var bara att byta men utan protester, helt utan protester.., har ni någonsin bytt en nr2 blöja på en sovande baby? Hon var helt lealös, det var skumt men betydligt lättare än när hon sträcker ut sig raklång och vägrar sammarbeta!
Spännande att se vad mer dagen har att bjuda på, ena dagen är inte den andra sig lik!

2010-07-01
00:07:26

Projekt smal
En ny utmaning.
Vet att jag så stort predikat att man skall vara den man är och skita i vad andra tycker och tänker så detta kanske blir lite dubbelmoral från min sida men jag har beslutat mig för en ny utmaning. Efter att jag läst Katrin Zytomierskas blogg (som för övrigt är en fantastisk blogg) har jag blivit inspirerad och hon skall tillsammans med de som vi ha den gemensamma utmaningen.., bantning.

Vet att det låter sjukt, jävligt sjukt t.o.m men känns kul på något sätt!
Många tänker säkert nu, varför ska du banta, jag vet att jag är normalviktig och lever ett rätt hälsosamt liv tillsammans med dem som älskar mig för den jag är men jag gör detta för mig, bara mig och för att få en utmaning i den annars ganska glasklara vardagen..

Katrin kommer köra LCHF (Low Carb, High Fat) men själv tror jag inte riktigt på den metoden.., så kommer köra min lilla egna metod och se om den ger lika bra (?) resultat eller om den ger motsatt effekt.

Det börjar idag 1/7 och alla har sina individuella mål, mitt är -10kg och jag ger mig inte förrän jag är där! 
Katrin har en veckomatsedel på min blogg där hon utförligt skriver dag för dag vad hon kommer äta, så för er som inte känner att ni orkar lägga energi på att fundera över maten..
www.finest.se/katrin

Ett bra sätt att ge dig själv lite motivation är att ta fram en bild från idag och en från då du vägde din målvikt, de bilderna tar du fram varje gång det känns lite tyngre....

Nu har klockan passerat midnatt och dagen då detta projekt smal börjar så NU KÖR VI!
Det känns spännande men samtidigt fantastiskt roligt, lycka till nu alla ni som hakar på detta.