Anna-Maria Gustafsson

2009-04-30
11:53:15

En speciell dag

Solen skiner, kungen fyller år och det är valborgsmässoafton :)



MEN det är även en speciell dag för mig, min födelsedag :) Så många som jag trodde hade glömt bort det har hört av sig och måste säga att det värmer.
Presenter är ju såklart något man uppskattar vare sig man är 5år eller 50år så skall inte ljuga, blev överlycklig när jag igår fick tjuvöppna några presenter, pengar som man aldrig kan få för mkt av, det behöver alla samt presentkort som jag kommer använda så fort lillen har kommit till världen. Men dagens present från min älskling slår ändå det mesta, han pussade mig, höll för mina ögon och förde mig in i köket. På bänken låg ett litet paket som jag öppnade med spänning! När jag öppnade locket från märket Golden Lady låg ett hjärta fylld av en tjejs bästa vän (om du tänker lite så förstår du vad jag menar)! Jag älskar verkligen honom och jag älskar smycken. Tusen tusen tack hjärtat, du är en ängel!  


2009-04-29
12:58:12

Isac 6år
Idag är ingen vanlig dag, idag är Isac's födelsedag, hurra hurra hurra :) Min underbara systerson Isac blir hela 6år idag, otroligt vad tiden rusar iväg.



Efter ett samtal med honom idag så vet jag att han längtar efter besök, men tror faktiskt inte han är så brydd om besöket utan väntar ivrigt på presenterna :)
Klev upp i tid för att baka muffins som jag skall ta med samt spara tills imorgon då jag fyller år. Bakade även scones till mig och micke när jag ändå höll på. Guuuud vad länge sedan jag åt det, men tycker själv inte det är lika gott som farmors gräddade bröd men kul med något annat till frukost än det gamla vanliga. Lite variation skadar inte.

Näst på tur..., lunch!  

2009-04-27
10:42:22

Bakning
Måndag, grått på himlen, nyduschad och hungrig. Lunch är det som står näst på tur därefter måste jag ta och sätta igång med bakningen. Bara 3 dagar tills man är ett år äldre. Valborgsmässoafton, min, kungens och många flers födelsedag. Vad ska jag baka? Några goda tips? Något lätt som går fort....



varför inte kladdkaksmuffins eller...



.. kanske kärleksmums.., ja vi får se!

2009-04-24
18:39:50

Solen?
Vart är nu solen som de lovade så stort?! Nåja, har iaf gjort nytta inomhus, dock får man lov att ta en massa break när man är så framtung som jag är. Att hänga tvätt, bädda rent och städa är mkt jobbigare än vad man tror!
Idag har mamma och Hasse åkt iväg på en mysig weeekend. Självklart hade jag gärna följt med men "svansen" som jag kallades under mina tonår får nu stanna hemma. Men inte mår jag dåligt för det..., mitt liv ser lite annorlunda ut idag, nu bor man i hus tillsammans med den man älskar och väntar på tillökning, kan faktiskt inte bli bättre! 
Det enda jag nu egentligen ser fram emot är lillen och sommaren. Satt och tänkte tillbaka tidigare idag, sommaren 08 var verkligen mysig. Tråkigt väder, ja, men det hände mkt roliga saker också.., piratparty, mysiga båtturer med hjärtat, god grillad mat, festival, hotellbesök, golf, utflytten från lägenheten och inflytt till grytnäs osv... Denna sommar kommer se helt annorlunda ut men säkert mkt, mkt roligare än den förra.   



Jag och min älskling (ovan) måste vara bland de lyckligaste människorna just nu, bara dagar kvar till lillen får se världen med egna ögon och vi alla tre kommer få en toppen sommar tillsammans, men frågan är, vart är den, när är sommaren här?

2009-04-24
09:46:44

Mulet = städning
Vaknade upp i hopp om att det skulle vara lika vackert väder som igår, men ack så fel jag hade, det visade sig vara mulet MEN om man skall tro på vad de säger på tv så skall det bli fint kring 14.00 idag, så bäst för dem att det talar sanning denna gång. Tänkte ta tag i det jag har behövt göra flera dagar nu, att städa. Om jag börjar nu är jag klar till solen skiner efter lunch.
Så bäst att ta skurhinken i ena handen och trasan i andra för annars blir det inte av!  

2009-04-23
16:45:23

Känner du dig trött...
... Testa att dricka ett iskallt glas vatten. Kylan chockar ditt inre system och gör dig piggare!

2009-04-22
08:22:52

Barnrummet
God morgon mina vänner. Vilken underbar dag, vaknade 06.30 och beslöt mig för att kliva upp. Solen skiner, fåglarna kvittrar och jag är på strålande humör. Tyvärr blev det inte fjällen för våran del, vi beslöt oss om att stanna hemma och göra färdigt barnrummet istället. Proverna jag tog i måndags har jag inte hört något om ännu så antar att det inte visade något, men man vet aldrig!
Micke har som sagt jobbat för fullt med rummet, det som nu återstår är att slipa, måla samt städa, sen får jag äntligen inreda det. Har sökt inspiration på olika hemsidor och det jag fastnade för är detta mysiga rum;



Men tror dock färgerna måste ändras lite grann, tror nämligen det är en liten tös i min mage... Men visst är det mysigt!

2009-04-19
19:45:37

Fjällen?
Idag söndag har jag sovit den största delen av dagens ljusa timmar. Natten till idag var hemsk, har mått illa och inte alls varit kry, man märker att det faktiskt börjar närma sig förlossning!
Micke jobbar kväll och då passade jag på att spendera kvällen hos mamsen. Här blev man bjuden på palt och slapp laga middag vilket kändes otroligt skönt och gott såklart. Nu har jag bara en låååång fasta att se fram emot. Skall ta ett prov på vårdcentralen och får varken äta eller dricka på 12 timmar innan porvet skall tas. Tur att magen är full av palt som förhoppningsvis håller den mätt under några timmar framöver. 

Så imorgon, fjällen eller inte? Micke vill såklart men jag känner mig inte riktigt säker på att åka, det är väldigt många mil bort, tänk så skulle det faktiskt hända något eller vem vet, jag kanske föder?! Får se vad provet visar imorgon, är det lugnt så blir det nog fjällen under några dagar iaf, mest för Mickes skull, tycker synd om honom när han missade all skoterkörning och fjällen i sig som han värderar så pass högt som han gör! Vi får se hur det blir...     

2009-04-13
11:34:52

Påsken 2009
Vilken underbar påsk det varit! Långfredagen kändes verkligen låååång, timmarna ville aldrig ta slut men så kom lördagen och påskfirande i stugan tillsammans med lilla familjen på 11 personer (snart 12). Mamma hade ordnat en super god påsklunch som bestod av alla dess läckerheter man kan tänka sig! Sill och snaps var såklart ett måste för de som tycker om sådant, själv höll jag mig till påskmust och mammas äggröra. Önskar innerligt att jag fått lite av mammas kunskaper inom matlagning, för hennes mat är verkligen oslagbar! Kvällen närmade sig och ingen hade ens en tanke på att avsluta den tidigt! Åter igen gjorde mamma en dunder succé med middagen, vi åt så vi nästan sprack. Jag och Micke som försöker leva lite hälsosammare liv gjorde ett break under denna påsk, högtider är ju högtider och då skall man få unna sig, så är det bara! Micke blev lagomt rund under fötterna, men tro mig, det var inte bara han, det fanns fler :) De vettiga kvinnorna var iaf lugna och tur var väl det!
Det blev blåbärs på söndagen, i Mickes familjs stuga. Det blev grillat, smakade verkligen sommar och gjorde att man längtade lite extra! Synd att det blåste som det gjorde, annars hade det varit en perfekt dag att bara sitta ute och njuta av våren! Men idag måndag, återigen till blåbärs och vilket väder, idag blir det absolut en lååång dag i det fina vädret! 

2009-04-10
12:45:09

Skärtorsdag

En skärtorsdag med nära och kära. Jag och micke började dagen med en smootie, däerfter lunchdejtade vi med Tommy och Emma på hotellet. Det blev lax, örtdressing och sallad. Jag och Emma blev dock lämnade ensamma då våra karlar fixade påskägg åt oss. Vi båda fick stora påskägg! I mitt innehöll det bl a trisslotter (dock ingen vinst), lite godis, lotioner m.m. till lillen och mkt annat! Tänk att så lite kan göra en så glad! Tack älskling!

Under dagen var jag och Micke förbi min syster, Mange samt barnen. Vi möttes i dörren av två små påskkärringar, sockersöta solstrålar i det tråkiga vädret. Vi gav dem varsitt påskägg och båda två tackade så snällt, sprang in i vardagsrummet med äggen och locken flög av! Tillbringade några timmar där innan vi skyndade oss hem då Nicke satt i bilen på gården och väntade på oss.
Kvällen närmade sig, grabbarna for iväg på skoter crossen och min syster kom förbi. Vi spelade lite buzz och sen började vi göra oss iordning. Grabbarna kom hem och grannarna kom förbi. Den gravida kvinnan i huset (jag) samt Emma höll oss till Loka med frysta hallon i, mums! De andra skålade med onyttiga alkoholhaltiga drycker. Mkt trevligt, det lät värre högt från alla basröster i vardagsrummet under tiden vi damer satt i köket och surrade. Kvällen närmade sig småtimmarna och vi for förbi folkan. Vi hade det trevligt trots alla de äldre människorna runt omkring oss! Som sagt, det är ju vad man gör det till. Men kvällen avslutades inte där, vi begav oss åter igen hem till oss för en buzzturnering. Min syster och jag blev segrare till en början men Mange samt Micke kom ikapp och förbi under sista spelomgången! Men vi lät dem vinna ;)
Körde hem syster & magnus för att sedan själv krypa ner intill Micke för ett par timmars sömn.

ZzZzZzZzZz....... 


2009-04-10
11:59:23

Nyttigare livsstil
Sen i måndags har jag och gubben börjat äta nyttigare och tro mig, det känns bättre långt in i kroppen, magen funkar bättre, man är piggare/gladare och mår allmänt mkt bättre! Varje morgon har jag gjort smoothies och de är verkligen super goda samt läskande.

Vill ni ha receptet så kommer det här:..;

Bärsmoothie för en person

2 dl naturell yoghurt eller lättsockrad vanilj yougurt
1 msk krossade linfrön
1 dl bär (hallon/blåbär)
1/2 banan

Superenkel att göra och OTROLIGT god. Bara att mixa ihop och servera i ett stort glas, mums!

2009-04-04
18:45:38

Påsken 2009?

En liten uppdatering om vad som har hänt på sistone.., igår kväll, middag på valhall med grannarna Tommy & Emma, mkt trevligt och otroligt gott. Måste ske fler ggr!
Idag bar det av tillsammans med Micke, min syster samt hennes man Magnus till Överkalix för att se Kalle köra backtävling vilket kunde ha slutat bättre för honom, han hade verkligen inte turen med sig idag. Men han är en kanon förare och tar SM seger nästa år istället, det är jag säker på!
Det känns i kroppen att man varit ute hela dagen, ögonlocken vill på att falla igen för var minut som går, men det är bara att bita ihop, somnar jag nu så blir jag vaken inatt!

Men, en liten fråga, vad händer under påsk?! Hoppas på besök av två små påskkärringar iår, skall förbereda mig med påskägg och kanske en liten slant att stoppa i kaffekannan under skärtorsdagen, därefter blir det skotercross som jag dock skall hoppa över detta år, känner mig bara klumpig och allmänt stor i min omgivning. Långfredagen blir en vilodag även kallat myskväll för mig och min älskling (om han är med på det vill säga), till helgen påsklunch i stugan, men sen då? Vi får se vad som hända skall, men besöket av de små hoppas jag verkligen på!