Anna-Maria Gustafsson

2009-01-30
13:05:03

Gäster, middag & träning
Gissa vad jag gör, jo jag sitter på jobbet, vilken överraskning :)
Ikväll får vi besök av Nicke (Mickes bror) samt hans nya vän, de sover över hos oss ihelgen. Det blir med andra ord att skynda sig hem efter jobbet så vi hinner städa och ställa iordning inför kvällen! Det blir även att laga en god middag. Vi blir några stycken, jag/micke, Nicke/? samt Zacke och Monica. Det blir supertrevligt !

& IMORGON...

...Lördag skall jag tillsammans med träningscompaniet stå i gallerian mellan 11-14 och prata träning, så ni är mer än välkomna att titta förbi.
Vi bjuder på lite godis och delar ut några gratisbiljetter till olika pass. 
Hoppas vi ses där! 


2009-01-29
12:37:15

"2 flugor i 1 smäll"

Vilken bil skall vi välja? Idag har jag och Micke tagit en ny bil på prov. Att köpa en ny bil är inte så enkelt som man kanske tror. Har sådan beslutsångest, men det blir nog en saab denna gång! Måste provköra den såfort jag kommer hem, vilket gör att dagen går så otroligt långsamt när man ser fram emot något så mkt!

Idag har jag även lovat att titta förbi hos fam. Sundberg. Lille Isac är sjuk och ville ha besök av hans moster samt hans bästa kompis (som han kallar Micke då och då). Så vi får helt enkelt slå två flugor i en smäll och provköra bilen till djuptjärn för att samtidigt hälsa på Isse m. fam.

Krya på dig vännen så länge, vi syns snart...  


2009-01-28
14:28:01

Tårtkalas ikväll?
Vilken dag!!! Tror helt uppriktigt att jag jobbat totalt två timmar av mina 8 denna dag. Jag fattar inte att det kan vara så otroligt lugnt! Har suttit minst halva dagen och beställt babysaker på babyshop.se (en helt underbar sida).

Efter att jag avnjutit min tonfisksallad till lunch så blev jag så otroligt sötsugen. Begav mig tillbaka till dator och vad hittar jag där, jo.., en sida där en kvinna gjorde helt unika tårtor. Måste ärligt säga att jag nästan fick lust med en utmaning och göra en utav dessa tårtor men avstår nog iaf med tanke på svårighetsgraden!
Här får ni se några läckerheter som kanske ger inspiration framöver;









Kanske inte de lättaste att göra men helt klart en utmaning!
Tur att jag faktiskt har en syster som skulle grejja detta, för henne är detta en bagatell!

2009-01-27
08:51:09

Månad 6
Snart är det dax. Micke hämtar mig om ett par minuter, då skall vi till Raija för rutin undersökning. Är nu i månad 6/ v.24. Lika förväntansfull varje gång :) Nu är det bara 3månader kvar till lillen ser dagsljuset!
Har redan köpt en massa babykläder, till veckan skall även jag och Micke till Luleå och beställa barnvagnen! Att bli mamma är verkligen det mest spännande och fantastiska en kvinna kan genomgå under sitt liv! Har aldrig riktigt förstått hur det verkligen känns när babyn sparkar i magen, men nu när man vart med om det själv förstår man, man ler varje gång man känner den sparka! Känslan är obeskrivlig!
Inte minst för Micke, kommer aldrig glömma minen och blicken han fick när han höll handen på min mage och för första gången kände den lilla sparken mot sin hand!
Vårat liv börjar på riktigt när lillen kommit till världen!

2009-01-26
12:28:29

Flytta eller inte?!

Jaha, vad ser man i tidningen idag?! Kalix kommun skiter fullständigt i sina invånare! De skall, trots alla protester, mest troligt lägga behandlingshemmet för missbrukar i Grytnäs herrgård! Tycker det är fel av dem, de har inte ens råd att betala ut löner till sina anställda men de skall minsann hyra en lokal samt bygga om!!! herrgården så det passar dem! Om beslutet nu tas att de verkligen flyttar in så tar jag mitt pick och pack för att lämna kalix, den här kommunen är rena skämtet! Skall jag behöva vara rädd varje dag, varje kväll med låst dörr?! Är det normalt att behöva känna rädsla i sitt eget hem! De har flera tomma byggnader som de skulle kunna använda men nej, de skall hyra och bygga om en herrgård! För vilka pengar, vad jag vet så har det fått låna en enorm summa pengar för att ha råd att betala ut löner till kommun anställda! 

Kalix Kommun är ett skämt! Hade det inte varit för min gubbe, lillen i magen samt mamma/H-O & fam. Sundberg så hade jag lämnat detta patetiska ställe för länge sen! 


2009-01-25
16:26:33

Skön lugn helg!
Då var det söndag eftermiddag, att helgen går fort, den bara rusar iväg och inget vettigt har man då gjort!
Igår umgicks jag med lill Isac. Vi var och handlade, medans micke var och körde skoter! Väl hemma möttes vi av micke som just kommit hem, jag började med maten medans grabbarna (Isac och Micke) satt i källaren och spelade tv-spel! Tydligen har rummet där nere blivit ett killrum så där är man ju inte välkommen! Det blev tacos, gott som tusan med tanke på att det var flera veckor sen vi åt det. 
När kvällen närmade sig körde jag hem gossen och Micke for och jobbade! Här hemma, helt ensam, satt jag till lördag morgon då Micke kom hem! 

Idag har micke vart på sin dagliga skotertur, själv fick jag besök av Henna som för först gången var förbi sen vi flyttade in, dock ett besök som varade ca. 15 minuter men fick ju iaf en skymt av henne! :)
Rastlös som jag då blev tog jag tag i kartongerna som stod i barnrummet och rensade ur dem! Nu är det snart dax för att börja måla, så vi kan inreda lillens rum så småningom! 

Klockan börjar nu närma sig middag och blodpudding står på matlistan denna söndag! Smaklig måltid allesammans!

2009-01-23
15:11:35

Lugn fredagskväll!
Klockan är 15.00 hör jag på radion, sitter här på jobbet och tittar var 3:e minut på klockan, kan den inte bli 15.30 så jag får gå hem! Som vanligt väldigt lite att göra, tänkte ta ut komp men samtidigt måste jag spara den till alla dessa barnmorskebesök samt allt annat jag har planerat!

Ikväll blir det mys med Micke, vi har inga planer för ikväll förutom att se på en ny bil som tar ungefär 10 minuter, känns SÅÅÅ skönt, för en gångs skull kan vi bara göra vad vi vill och ta kvällen för vad den är!
Fick dock ett tips igår hur jag skall bli av med förkylningen, tänkte att jag kanske ska prova det ikväll!

Tipset;
Riven ingefära i varmt vatten, låt stå i en timme därefter hettar du upp det igen och blandar ner te samt honung.

Kanske hjälper, kanske inte, men det är iaf värt att testa!

2009-01-22
13:22:30

Missbrukare till Grytnäs?!

När ska min förkylning släppa? Jag har nu varit förkyld, utan att överdriva, säkert 8 veckor! Börjar bli riktigt less på allt snorande hit och dit!
Är det någon som har ett eller kanske två knep hur man blir av med detta?!

Hann inte träffa fam. Sundberg igår kväll. Deras plan var försenat i Phucket och pga det så missade de planet från sthlm - luleå, så när de väl var hemma, ja gissa, de ville gå och lägga sig bums!.., kan faktiskt förstå dem! Så idag får man hoppas att man kanske får besök av dem här på jobbet annars kommer jag våldgästa dem i eftermiddag innan det förbaskade mötet!

Mötet, möte om kommunen skall lägga ett behandlingshem för missbrukare i Grytnäs Herrgård, vilket är kloss med våran gård! Hur tror ni jag står till det?! Jag kommer kämpa till döden för att de inte skall komma dit! Trots att min Micke själv jobbar med ett behandlingshem (men han jobbar dock inte med missbrukare utan med ungdomar), så tycker jag det är fel att lägga det i smeten av alla barnfamiljer (vilket grytnäs mestadels består av)! Det finns redan ett ungdomsfängelse, inte allt för långt bort, där de dock inte kan ta sig ut, med höga grindar och stängsel, så ett behandlingshem som dessutom inte är bevakat dygnet runt är något jag helt är emot! De skulle i så fall ha hel uppsyn över våran gård och jag känner mig inte trygg med massa missbrukare 20m från våran husknut! Nej nej, jag är inte den enda som är emot detta och vi "mammor" kommer kämpa för att detta inte skall ske! Micke jobbar som sagt med detta, men samtidigt tänker han på mig och lillen, jag skulle inte vara trygg om beslutet tas att de får flytta dit, och micke, som privatperson, är såklart på min sida gällande den saken! Detta handlar mestadels om att jag inte känner mig trygg, människorna i säg är det säkert inget fel på men det de kommer dit för, att bli av med ett missbruk är det som skrämmer mig! "Mickes ungdomar" är underbara människor och vem säger att dessa missbrukare inte är detsamma, men det de stoppar i säg är det jag är rädd för, det kan medföra risker för allmänheten!  Vi får se ikväll vad som händer, men jag hoppas innerligt att detta inte kommer inträffa! Jag vill inte behöva känna mig rädd i mitt eget hus!


2009-01-21
11:29:04

Välkommen hem!

Äntligen :) Idag kommer familjen Sundberg hem! Att jag har saknat dem! Kan tänka mig att de inte är lika uppspelta över att vara hemma men jag är iaf överlycklig!
Så fort de ringer kommer jag springa till bilen och köra (nästan rally) till det lilla röda huset på djuptjärn!





Vad skulle jag göra utan mina systerbarn, mina ögonstenar Emma och Isac!

Välkommen hem, vill bara att ni skall veta att jag saknat er otroligt mkt!


2009-01-20
08:49:32

Gubbens 32-års dag!

Idag, tisdag fyller min "snutteplutt" 32år! STORT GRATTIS!
Vet att han inte tycker om att bli kallad det men i mina ögon är han mer än bara en Micke, han är den jag älskar och är kär i. 
Imorse gjorde jag något jag normal inte brukar göra, jag förberedde kaffet åt honom (dricker själv inte kaffe så det brukar tillhöra hans morgonrutiner), samt gjorde två smörgåsar som han fick avnjuta när han vaknade till liv! Kom 10 min sent till jobbet (brukar inte tycka om att bli sen) men vad gör man inte för den man älskar ;)

Igår var Mickes mamma Birgitta förbi med en stor smörgåstårta, så för er som känner Micke är det bara att titta förbi i eftermiddag! 
 
Nej nu måste jag återgå till arbetet men... ett STORT GRATTIS till min skotertokiga älskling!


 

 
 


2009-01-19
12:19:19

Simning på kvällens schema!

Åh gud, jag känner mig som en riktig kärring för tillfället, men för en gångs skull har jag bara sagt som jag känner! Gillar ordning och reda och för tillfället tycker jag allt är ett enda kaos! Vad det handlar om tror jag vissa förstår andra inte, och så får det bli!

Igår skrev jag att jag var stressad och precis som jag trodde, helt i onödan. Sitter här på jobbet, har just ätit lunch och är utan arbetsuppgifter. Varför jobbar jag alltid som en galning på förmiddagen, varför delar jag inte upp jobbet så jag har något att göra på eftermiddagen också, det är något jag måste bli bättre på! Planering, planering och åter planering!

Ikväll blir det iaf att träna, har lagt märke till att jag faktiskt kan simma, (inga hopp, inga illamåenden, inga kräkningar efter passet) har inte kunnat träna pga min graviditet men tog tag i soffpotatisen som jag blivit för en simtur under förra veckan, nu är jag fast! Har blivit varannan dag sedan dess! Jag mår som fisken i vattnet (haha), passar mig perfekt! Hade glömt bort hur skönt det var att simma!

Imorgon fyller gubben år. Då ska man allt försöka vara en underbar flickvän för en gångs skull ;) 
Måste baka något idag men vad har jag ingen aning om! 


2009-01-18
14:24:15

Varför stressad?!

Söndag och ledig! Vad kan egentligen vara bättre?! Enda problemet är att jag inte kan koppla bort allt jobb i huvudet, går hela tiden och tänker på vad jag har att göra på måndag! När det väl blir måndag gör jag bort allt innan lunch och sen sitter jag och rullar tummarna tills jag slutar.., fattar inte varför jag stressar upp mig!
Kanske behöver lite avkoppling! Igår kväll fick jag iaf tänka på något annat än jobb då jag, Micke, Tommy och Emma begav oss till luleå för ett biobesök., vi tjejer gick på bröllopsduellen...

...medans grabbarna gick på en killfilm!

Betyg på filmen.., hmm.., jag har sett bättre men helt klart värd att se, MEN du ska gilla tjejfilmer för att orka se den!
Ikväll skall jag och Micke bara ta det lugnt och vara riktiga soffpotatisar för imorgon återgår man (tyvärr) till arbete! 


2009-01-15
07:54:06

LESS!

Hoj vad jag kan bli less på alla som yttrar och bryr sig gällande mitt bloggande.., jag gör det här för att jag tycker det är ett sätt för mig att skriva vad jag tänker och sedan lägga det bakom mig! Jag har en blogg för att jag vill ha det, om vissa tycker det är löjligt så visst, helt ok med mig, men det är väl ändå upp till var och en om man vill blogga eller inte!
Jag skirver inte heller här på bloggen för att ni sedan skall göra er roliga på andra bekostnad! 

Jag är inte arg, jag är bara jäkligt less på att höra skitsnack. Sluta bry er om andra och sköt era egna liv!


2009-01-14
14:18:45

Helt Otroligt!

Tänka sig, jag ska bli mamma., jag kan inte förstå det riktigt!
Det bara slog mig när jag tittade ut genom fönstret här på jobbet., vid denna tidpunkt nästa år är jag hemma med en liten bebis!
Detta är början på en nytt, spännande och fantastiskt liv för både mig och Micke. Hur ser våran framtid ut? Vad ska lillen heta?, Pojke eller flicka? Finns så många frågor som bara framtiden kan svara på!

Är i v.22 nu, har passerat halv tiden, blir lycklig varje gång jag känner det sparka och röra sig i magen. Hur ska jag kunna vänta ända till maj månad?!

Vi älskar dig redan lillen fastän vi än inte träffat dig! 

 


2009-01-14
07:37:18

God Morgon...
God morgon :)
Har nyligen ätit frukost och sitter som vanligt på jobbet, känner på mig att det blir en lugn arbetsdag idag..., vilket jag inte tycker om, dagen går så himla långsamt och ögonlocken känns alltid så tunga sådana här dagar!

Igår kväll hade vi möte med TC, vi fick våra efterlängtade julklappar.., en nikeväst med broderat "träningscompaniet" på ryggen, jätte fina! Nu är våren räddad om jag nu kan ha den, beror ju på min stora mage men annars kommer ju höstens kalla dagar!

Pratade även med familjen i thailand, de hade legat på stranden 2 dagar i rad. Känner avund med tanke på kylan här hemma, tänk så underbart att ligga en solig dag på en strand med ljuva svalkande vindar och total avkoppling från allt vad jobb heter., vill åka nu men får vänta till nästa år!!

Nåja, skall återgå till arbete...

2009-01-12
14:25:19

Boogie Woogie
Snart är det dax :)
Juluppehåll, mkt julmat, många lata dagar i soffan men tro mig nu är det över! Ikväll får jag äntligen göra det jag brinner för allra mest.., hmm, gissa..

Det som står på schemat idag är lite bugg samt boogie woogie, världens absolut härligaste dans!


Har ni lust att testa, ta kontakt med antingen TräningsCompaniet eller Kalix Bugg och Swing.., jag kommer hålla kurser till våren beroende på antalet deltagare!
En granterad glädjefylld och konditionskrävande dans!

2009-01-11
18:11:36

Rastlös!

Imorgon är det jobb igen, hoj vad tungt! Jag kände verkligen inte för att jobba.., hade mer än gärna varit ledig minst en dag till! Det är bara att bita ihop och se framemot dansträningen på måndag kväll istället!!

Igår kväll var johan, zacke och monica förbi.., var så kul att få träffa henne igen! :)  Det blev film, varmamackor, och massa isgalss/godis!  En härlig lugn hemmakväll..
Idag har jag återigen varit på IKEA tillsammans med micke och en av ungdomarna han jobbar med.., var skönt att bara strosa runt. Vi hann precis hem så kom mickes föräldrar förbi med middag.., så otroligt skönt att inte behöva tänka på det för en gångs skull.., himla gott var det också! Nu är micke på jobbet igen och jag är så otroligt rastlös! vad ska jag göra?! något förslag?


2009-01-10
11:25:24

Gubben
Lördag morgon med väldigt mkt planerat som vanligt!
Igår kväll började jag måla vitt runt förnstret i barnrummet, det måste tydligen vara en kvinna för att det ska hända något! ;) Idag ska jag måla yttligare ett varv, tömma barnrummet samt göra lite ärenden i stan.

Igår vid middagstid kom Tommy Andersson förbi och tog sig en kopp kaffe.., micke påpekade så stort gällande min blogg att han inte alls tycker om att jag kallar honom "gubben".., så jag och tommy kom fram till att han nu kommer bli kallad "snutteplutten"! 
Så mina vänner, detta är min snutteplutt ;)



2009-01-09
12:45:41

Tänker tillbaka..
ÄNTLIGEN FREDAG  :)
Sitter på lunchen, är på strålande humör, kanonfint väder vilket gör mig glad fastän jag sitter instängd på kontoret.

Fick ett sms av vännen Malin Nygren igår, hon fick mig att tänka tillbaka på tiden i USA, hur underbart vi hade det, mkt shopping, många härliga upplevelser, många soltimmar m.m.. Visst, jag erkänner, det var både upp och ner annars hade jag inte lämnat staterna tidigare än planerat men det är något jag iaf inte glömmer. Har det som en merit i livet och en bra sådan!


(emma & malin)


(Jag samt många europeiska/amerikanska vänner)

Det blev MÅNGA restaurangbesök vilket jag också fått sota för senare.., +7kg bara sådär!!!!

Blev även tågresor till storstan New York! Den som inte varit där borde åka dit, jag kommer iaf att återvända men med familjen (jag, micke och bebban) lite senare i livet :)





Jag minns när jag satt på planet från luleå till stockholm, grät hela vägen, var spänd och hade många förväntningar men samtidigt rädd för vad som skulle hända framöver....., helt i onödan, så stark jag blivit som person efter mitt lilla äventyr!


(På väg till familjen vi skulle bo hos)

Jag har verkligen varit med om mkt trots min unga ålder och det är nyttigt för alla att göra spännande saker i livet, de är äventyren du minns och tar nytta av.

Men visst, det är många fina minnen, nu är det framtiden som är det viktiga för mig., allt bli mamma, att leva tillsammans med den jag älskar och starta mitt "vuxna" liv!

2009-01-08
23:22:52

Maria 31år idag!

Torsdag och snart helg igen, herregud, veckorna bara rusar iväg!
Har jobbat som vanligt, kände mig bättre idag så tog med lite näsdukar och drack flera koppar te samt varm choklad under arbetstimmarna.
Gubben hämtade mig från jobbet och vi åkte raka spåret till Jocke för att vara med William några minuter när han snabbt som attan gjorde ett ärende på stan, lille william är sjuk så han mådde nog bättre av att stanna hemma. Han bjöd oss på säkert 10 koppar kaffe, vi lekte med hans tågbana samt "leta micke leken" :) sen var tiden slut!

Därefter hann jag och micke med ett restaurang besök, hann se en film samt snacka med familjen i Thailand.., de hade det otroligt varmt och skönt, Isac hade spytt hela morgonen men det hade gått över till lunchen, tror att han bara är helt slut efter allt flygande.., trött (för lite sömn), varmt, hållt igång en hel dag i poolen m.m. är nog faktorerna till hans illamående!

Vi tog oss sedan en skotertur till Jocke och Maria för att fira Maria som fyller 31år idag. Den här gången fick micke sig riktigt kaffe, medan jag högg in på tårta och julmust.




STORT GRATTIS MARIA  :)


2009-01-07
22:33:36

Salsa kurs!

Äntligen startas min kurs igen,
har lagt aerobicen på hyllan med tanke på den växande magen och illamåendena men för er dansälskare så kommer nu fortsättningskursen i salsa! Jag har längtat efter att få instruera i något jag klarar av trots graviditeten så nu gäller det!

När? onsdagen den 28:e januari
Var? TräningsCompaniet i Kalix

Har ni inte gått nybörjarkusren så är det inte försent än!, hör av er till TräningsCompaniet (finns en länkad sida längre ner), blir det nog många intresserade startas den kursen också inom kort!

/ Anna-Maria



2009-01-07
15:47:57

Nu har de åkt...
Igår tisdag åkte mamma, Hasse, syrran,Mange samt mina ögonstenar Isac och Emma till Thailand. De kommer få en helt underbar tid tillsammans med mkt sol, bad och värme. Min systers fam. kommer hem om två veckor men kommer sakna dem iaf, vem ska jag nu ringa på kvällarna när jag är rastlös?, vem ska jag nu hälsa på?..





Jag och Micke var ju i okt så vi har fått våran semester redan, det kommer dröja innan vi kan åka igen med tanke på lillen jag har i magen. Med andra ord har vi annat att se fram emot :)

Hela tisdagen var jag och gubben riktiga soffpotatisar, är ännu inte riktigt frisk så det är väl en rätt bra ursäkt?!

Idag onsdag har jag inte gjort mkt mer än igår, legat på soffan och druckit massa koppar te., hoj vad jag är less på denna förkylning, när ska den gå över? Imorgon ska jag iaf på jobbet vare sig jag är dålig eller inte, har mkt att göra så kan inte bara ligga hemma hela dagarna!
Nu väntar jag bara på att Micke ska sluta jobba så jag kan börja med middagen.., bara ca 1timme kvar..
hm.., vad blir det till middag?!!
 

2009-01-05
08:21:25

"stormen", shopping & vrålförkyld
vilken vecka det varit :)

Nyår spenderade jag tillsammans med micke och den övriga familjen i stugan.
Jobbade hela fredagen och därefter begav sig jag och micke till haparanda för att strosa på IKEA med jocke/maria samt lille william.

Den efterlängtade lördagen.., kände mig lite sjuk på morgonen men beslöt mig för att blunda för det och fortsätta våran planerade helg.., så jocke och maria plockade upp oss strax efter 09.00 då vi begav oss till piteå! Efter att vi traskat runt stan och spenderat en del pengar så for vi till hotellet för ombyte och vidare till havsbadet där vi såg "STORMEN". Har hört mkt om den showen, vissa har tyckt att den varit kass, vissa har tyckt att den varit kanon och vad vi fyra kom fram till var att den var GRYM! vilka otroliga akrobater, om man vore hälften så smidiga som de var/är, ojojoj!
Tillbaka i stan avnjöt vi en utsökt, och då menar jag utsökt middag på stadshotellet, den som inte provat på Black Rock Grill borde göra det! En häftig och enorm smakupplevelse!
Natten till söndag blev jag sämre, vaknade 111ggr den natten, snöt mig och mådde allmänt dåligt! Frossa och värk runt min röda näsa efter denna vrålförkylning!

På väg hem stannade vi till i luleå, handlade lite till därefter till kalix!
Gubben fick för sig att åka upp till gällivare för att köra skoter, han velade fram och tillbaka hela dagen när jag tyckte att han skulle stanna hemma men ändå beslöt han sig för att åka och det bar i väg kring 20.00 snåret då han först lämnade av mig hos mamma. Passade på att sova över då de åker till thailand imorgon tisdag och återkommer i kalix först i mars månad!

Idag måndag sitter jag på jobbet trots att jag är sjuk och mår inte allt för bra.., Ska jobba halvdag för att sen krypa ner i sängen och försöka friskna till!