Anna-Maria Gustafsson

2010-02-21
13:22:52

Buddy the man

För första gången på 18 månader hade jag en tjejdag utan barn och sambo i Luleå tillsammans med min kusin Erika från Gällivare. Det kändes konstigt och tankarna fanns hela tiden på Lovina och Micke. Jag erkänner att jag var orolig för Lovina, hur hon hade det, men samtidigt vet jag att Micke klarar det utmärkt utan mig, är man mamma så är man! MEN alla behöver egentid, att strosa på stan, fika, surra, skratta och bara ha en väninna att dela sina tankar med är viktigt samt nyttigt och vänner ska man vara rädd om, de är värda guld i alla lägen.
Jag har inte många vänner, men de jag har är några jag inte vill vara utan, hellre få riktigt nära vänner än 1000 ytliga. Det är ju upp till var och en vad man tycker om den saken, men jag vill ha det på det sättet iaf. Dessutom märker man tydligt vilka som är ens riktiga vänner efter att man fått barn, de finns vissa som inte ens sett lillflickan, inte ens brytt sig om att ringa och gratta, inte ens ansträngt sig att komma förbi, är less på att ge och ge och inte få tillbaka så svek från gamla vänner är något som jag tidigare lagt mkt energi på som jag idag lagt bakom mig.

Så, igår hade vi det riktigt mysigt. Mycket fika, mkt surr och en middag på Ban Thai pga brist på platser i alla restauranger runt om i hela Luleå stad?!!! Vi betällde plankstek och förväntades oss något utsökt vilket var gott förutom att de använde pulvermos?! PULVERMOS???!!!, hur kan man servera det på en planka i en restaurang, men köttet var ok och man kan inte ha för mkt krav på en "billigare" restaurang...
Vi avslutade dagen med en härlig musikal, Buddy Holly. Den var fantastisk och jag älskar sådana här tillställningar! Det gör mig glad och lycklig i själen, längtar redan till nästa gång, vad det blir återstår att se!
2010-02-19
18:57:20

Brrrrrr...

Kylan har krupit in genom husets väggar, den har gjort att varmvattnet är näst intill borta, att vi får gå klädda som brunbjörnar. Detta är inte bra, vad skall vi göra? Elräkningen kommer stiga till skyarna och ändå får man frysa! Fan också!

Vi tog oss en tripp till Luleå under dagen för att få lite inspiration inför våra framtida renoveringar i huset men såklart, kläd och tidningstokiga kalixmamma som jag är hann man med några klädinköp. H&M i all ära när det gäller barnkläder, billigt, bra, snyggt och absolut användbart! Men det finns många andra småbutiker som har lite härligheter att gotta sig i, detta är vad jag hittade denna dag;Pyjamasar i all ära. (H&M)Nya jeans samt mössa.
Jeans märket är eBBe och mössan geggamoja. 
Hon kommer bli som en isglass, söt och cool.Det enda inköp åt mig blev en mama tidning, en gratis inspirationstidning samt en handkräm från decleor.
Mycket nöjd med vår dag men att komma hem till ett iskallt hus var mindre uppskattat, hoppas det löser sig med värmen snart, annars tar vi första planet till ett varmare land (kan man iaf drömma om!).


2010-02-19
09:24:04

Djupfryst

En sådan kall morgon. Sitter här i köket med en darrande läpp, långbyxor och en långärmad tröja. Har börjat ömsa skinn som en orm, händerna är torra och naglarna går bara av!! Vart tog morgonrocken vägen, vart tog den värmande solen vägen, vart tog min solbränna vägen?
Tacka vet jag Thailand, värmen, solen, palmerna och det härliga havet med de ljuva vindarna. Jag längtar kraftigt tillbaka dit, speciellt nu...

Kylan, visst jag tycker om den också, den har ju sin charm, men får jag välja mellan kyla och värme så svettas jag hellre än fryser!!!!

MEN en sak är säker, man behöver inte ha dåligt samvete för att man inte varit ut på hela dagen och det nöjer jag mig med idag, en härlig inomhus dag med några koppar te, en pläd, yllestrumpor och en tidning (som Lovina hinner riva sönder innan jag hunnit börja läsa den)...
Have a nice day

Lite flashbacks från Thailand 2010
2010-02-14
09:26:42

Kärlekens dag
Alla Hjärtans DagEn dag som man skall spendera med dem man tycker om..
En dag som inte är särskilt speciell men ändå väldigt speciell på något vis..
En dag som man tillsammans med sin partner gör till ens egen..
En dag då man kanske äter något lite mer exklusivt än annars..
En dag som bara är jobbig för alla singlar ute i vida världen..
En dag som man (hoppas jag) får en liten söt present av den man älskar..

Hur vi skall spendera den återstår att se men en sak är säker, den är MYSIG!

2010-02-13
07:28:19

Natt och dag - samma lika
God morgon mina vänner.

Imorse klev jag och Lovina upp före 05.00. Efter en hel del bus så somnade hon om tillsist. Nu är det bara jag som är vaken, Micke sover fortfarande och barnprogrammen har just börjat på tv:n. Sitter och funderar över vad man skall ta sig till idag, vad har denna underbara dag att erbjuda? Lite träning såklart, en promenad kanske, en god lunch/middag ja allt det låter kanske mysigt men samtidigt så typiskt vardagen, inga överraskningar, inga roliga äventyr.. Igår satt jag och Micke och pratade om just detta, hur inrutat en vardag är, man kliver upp, äter frukost, tar en promenad, gör iordning Lovinas lunch, äter själv o.s.v... Bryter man inte detta mönster kommer vardagen bli trist och kan leda till massa tråkigheter, vad kan man göra för att förändra detta? Jag har anmält mig och Micke till en gemensam kurs bara för att göra något roligt tillsammans, för att få lite kvalitetstid oss emellan. Vad mer kan man hitta på? Att boka in saker som gör att man har lite att se fram emot, att längta till.. Tur att våran lilla familj har hela våren bokad till olika aktiviteter som gör vardagen lite roligare.

Men hur skall man kunna bryta ett mönster som är så inarbetat?

2010-02-12
11:46:42

Norr

När man tittar ut från fönstret i köket, solen strålar och snön ser ut som en bädd av kristaller så tänker man, nu vet jag varför jag bor i denna underbara del av Sverige, av världen! Visst, det är -27 grader ute men det gör faktiskt ingenting. Man kanske inte har så stor lust att vistas i utomhus miljö men samtidigt så finns det ju gym och simhallar som gör det lätt för oss som vill ha daglig motion.
Skall snart hugga in i en härlig tonfisksallad med ett stort glas loka, titta ut genom fönstret och bara njuta, jag älskar det, det som gör alla glada och på bra humör, det är ljuset som får oss att må bra!


2010-02-10
20:12:33

temperatur chock!!!
Åh gud, säger jag som inte är det minsta troende men det enda som kom i min mun när jag klev av planet i Stockholm! Vilken resa vi haft, det har varit varmt, soligt, god mat, nya bekantskaper och en helt underbar tid tillsammans med de man älskar! Tiden i värmen har bara rusat iväg! Vi var på stranden 3-4ggr totalt, vi insåg ganska fort att det var för varmt för Lovina under dagtid så vi spenderade mycket tid inomhus vilket resuterade i att vi inte alls är spec bruna men helt ärligt så kvittar det, vi har mått som kungafamiljen i en månad och det är något jag absolut kommer göra om igen! Lovina har mått kanon, inte blivit sjuk, inte varit grinig utan bara njutit och glädjen i hennes ögon att bara vara i blöja hela dagarna var obeskrivlig! Men alla kommer vi till den dagen då drömmen skall bli verklighet och det är dax att åka hem.
Att sätta på Lovina en långärmad tröja var inte lätt, hon drog i ärmarna på tröjan och ville bara ha av den. Resan var lång men gick bra. Micke och Lovina sov medans jag var vaken, buuhuu, stackars mig, nejdå inte alls! Jag lät Micke sova så en av oss var pigg och kry samtidigt som Lovina var vaken och busig.
Det var en jäkla skillnad på temperaturerna länderna emellan men när man väl är hemma så inser man hur skönt det är, det enda jobbiga är att ändra dygnsrytmen. Hela familjen vaknade 03:30 imorse klarvakna!! Får hoppas att det inte fortsätter så, men snart är vi tillbaka i vardagen igen!
Väskorna är uppackade, kläderna är tvättade och huset är nu städat! Jag har varit igång ända sedan vi kom in genom dörren, varför, jo för att inte somna! Men nu känner jag mig värd någon timmes tv-tittande innan man är i drömmarnas land igen!

God natt gott folk...