Anna-Maria Gustafsson

2010-11-30
14:11:00

Lite glans uppe på toppen

Mörkt och behagligt!
Igår var sista dagen jag behövde dras med mitt alldeles fallfärdiga hår! Det var slitet, sönderblekt (av frisörerna i Thailand), utväxt och dessutom i alla olika längder pga den korta frisyr jag valde att ha i somras! Nu är det äntligen hitoria, alltihop!
Jag är mörk och äntligen klippt jämt och fint! Få se hur länge man har detta innan man tar till saxen igen.

Sitter ännu på jobbet men blev just klar och väntar på att gubben ska komma och hämta mig. Känns skönt att få fara hem för dagen, måste hinna handla och förbereda middagen innan träning. OM det blir träning, känner mig lite som en soffpottis idag! Vi får se vad som händer...


2010-11-28
22:17:28

Midnatt råder, rent det är i huset.., rent i huset!

Order av min storasyster -"UPPDATERA". Ok jag är på gång. Vet att jag säkerligen inte är den som nöter tangenterna vid bloggen allt för ofta men med ett jobb framför dator, ett massa knapprande och en lugn stund hemma med familjen, känns då inte motivernade att sätta sig intill datorn och tokskriva var dag som går, men jag gör några tappra försök till och från...

Hela veckan har bestått av städning. Det är helt utan att överdriva det minsta! Jag började i måndags, gick igenom skåp efter skåp, spara, kasta, spara, kasta.., torka torka torka! Idag är jag nästan färdig, julpyntet är uppe men den förbannade toaletten återstår till imorgon!
Hann även med mitt första träningspass på länge av olika skäl.., Moa körde på i 320!! Jag svettades, det smakade blod och kraftig träningsverk i lår två dagar efteråt! Satans benböj, de dräper mig!! Men skitskoj var det!

Imorse fick jag ett underbart uppvaknande av dotter och sambo. De hade tillsammans tänt det första ljuset, dukat upp en ordentlig grötfrukost och log som aldrig förr! Julen har bara börjat och jag älskar den redan! Julgranen uppe och klädd (vet att jag är tidig men älskar tiden innan julafton, less som fan dagen efter, så lika bra att göra det mysigt på en gång), skyltsöndag, 1:a advent, 1 tomte!, hästar och en massa eldar runt om i stan. Mysigt men som vanligt klagar man alltid, det var bättre förr! Och det var det, det går inte att komma ifrån. Nu kudden, god natt.


2010-11-19
12:12:57

Underbart rolig start på gårdagen!
Hann inte skriva igår men hade världens gulligaste uppvaknande. Eller nästan iaf.
Vaknade tvärt av en mardröm, dra mig baklänges vad den var läskig!! Då var klockan 05.55 och jag tänkte, ingen idé att somna om, Lovina vaknar ju ändå snart. Jag låg och väntade på henne över 1½ timme, hon passade på att ha sovmorgon när jag såklart vaknade före tuppen!
Nå men iaf, då låg hon så sött på mage, helt plötsligt slängde hon upp huvudet, tittade hastigt åt båda hållen sedan tittade hon mig i ögonen och sa, -"TJENA MAMMA", tittade åt Mickes håll och sa, -"PAPPA BORTA" och vred händerna med handflatorna uppåt som ungeför "ingen aning"!! Hahahahaha.., jag brast i skratt! Hon är för charmig den damen!

Såg dessutom filmen The Back-up plan igår kväll! Kände igen mig så fruktansvärt hur det var att vara gravid! Kanske inte att man ligger och trycker i sig mat i sängen men humöret, känslorna och tröttheten! Inte snacka om förlossningen, nog för att min var lätt och nästintill smärtfri hur konstigt det än låter! Det var snarare Micke som svettades och knaprade vinergum.., jag klunkade saft i mängder och kände ingenting! Men kan tänka mig hur en jobbig förlossning kan se ut och vara, ungefär som på filmen, hojja!!!!

Men idag är det världens bästa dag, det är FREDAG! Vad som händer idag och resten av helgen återstår att se!

2010-11-17
08:54:59

Mysmorgon

Kan det bli bättre?
Sitter här inne i värmen medans det ryker ute bland alla hus i grannskapet! Det är riktigt kyligt idag, -20 grader när jag vaknade!
Att äta frukost med lillhjärtat och se frosten på bilrutan, känna kylan genom kroppen trots att man är inomhus, jag gillar vintern sålänge jag slipper vistas ute och bli en isklimp!
Idag ska vi ha en riktig mysdag med familjen. Inget planerat och inga måsten (förutom lite jobb). Gumman är ledig idag och jag ska börja jobba så fort Micke kommer hem (jobbat natt). Men förmodligen färdig redan vid lunch, då hem och goas med dem jag tycker om!

Lyssnar samtidigt på Bruno Mars - Just the way you are. Det är en fantastisk text, varmhjärtad och mkt kärleksfull.

Enda som saknas här nu är mamma, saknar henne jätte mkt, så länge innan hon kommer hem men det går fort intalar jag mig. Sen är allt som det ska igen!!


2010-11-14
14:24:28

Varm morgon blev kall morgon

Vaknade imorse med en varm känsla i kroppen. Farsdag och Lovina skulle få överraska sin fantastiska pappa. Vi klev upp och Lovina sprang runt som ett litet troll. Vi hämtade det lilla paketet och kortet som hon hade målat helt själv igår då pappa var i Kåbdalis. Vi hämtade även en tårta "till far" som det så vackert stod. Så lilldamen började dagen med en liten tårtbit och mjölk. Det är en liten speciell dag idag och då är allt tillåtet, även för en liten 1-åring!

Sen gick Micke ut med Lovina och jag passade på att se om filmen som jag såg igår kväll, Sex and the city 2.



Helt i min smak! 

Tänkte att jag även ska unna mig ett härligt bad men det var inte så härligt som jag trodde det skulle bli!! Vet inte vad det var för fel men det kom inget annat än ljummet vatten, men jag tänkte vad fan och hoppade i.., BRRRRRRRRRRR!!!!
Jag studsade upp och tänkte att det går fortare att ta en dusch! Under en minut hade jag varmt sedan iskallt! Jag hackade tänder så de nästan flög ur mun. Nej fy fan så hemskt! Vad var problemet? Vet fortfarande inte!!!! 
Nu ska jag förberedan maten, palt står på menyn, MUMS!!


2010-11-12
12:21:25

Med ett smile
Sitter på jobbet med papper i full ordning. Älskar pappersarbete, det är roligt och hjärnan får arbeta ordentligt!
Dock färdig för dagen men väntar på att min kärlek ska hämta mig.
Luncha på stan och sen hem och städa! Ett nystädat hem en fredag kväll med fredagsmys är det mest underbara som finns! Vet inte varför jag är så glad idag, men jag dansar verkligen på rosa moln. Det har inte hänt något speciellt men jag är bara allmänt lycklig!
Humöret går upp och ner som en jäkla bergodalbana men idag är det iaf på topp.

2010-11-11
12:11:11

Njuter av tystnaden
Ensam hemma!
Sitter i min tystnad och hör bara ljudet från min rinnande näsa. Det är lugnt och väldigt skönt. Första dagen nu sen i helgen som jag faktiskt är på benen. Har världens sår under näsan av allt snytande med hushållspapper (jag får skylla mig själv) innan jag tog mig i kragen och inhandlade mjuka näsdukar! T.o.m att näsborrarna har fått en annan form!!!
Svart runt ögonen och blekare än vit! Detta är jag, inte attraktiv för fem öre men snart kanske man iaf får tillbaka lite färg i ansiktet så man ser ut som folk! Trodde att jag skulle bli friskare genom att ta en skön promenad med frisk luft, snacka om att vara blåst! Det var -15grader ute och jag gick som syrran när hon skulle gå till skolan som ung, små sprang, höll på frysa häcken av mig!
Nej tacka värmen inomhus och täcket i en mjuk säng!

I helgen är planerna iaf utomhus aktiviteter, förhoppningsvis ingen snöstorm eller dödlig kyla. Har legat inne (trots att jag uppskattar det) lite väl länge så vill ut och känna på snön lite!
Nu lunch, vila och sen förbereda middagen, laxpasta a la Sara Sundberg! Mums!

2010-11-07
11:01:26

Övernattning hos moster

img_0354 (MMS)

Kom nu på morgonen och skulle hämta hem lilltösen från moster Sara men hon ville inte hem, undra varför?! Varit ute och skottat snö, kissekatter, kusiner och nu bullbak!


2010-11-07
01:35:20

Glädje, vinst 3-2!

img_0342 (MMS)

Började kvällen med middag på allstar med vännerna Tomas och Lina. Sen dax för hockey  Luleå-Färjestad. Underbar kväll!


2010-11-07
01:35:16

Fin sång

img_0348 (MMS)

Idol 2010 stod för nationalsången denna kväll.


2010-11-06
13:03:46

Lördag att minnas
Idag är en spännande dag för mamman a-m! Återkommer med bilder under eftermiddan/kvällen!!
Wooohooo, så kul det ska bli!  

2010-11-04
14:06:03

En osynlig mamma

Under en längre tid har jag upplevt något inom mig som säkert många känner igen. Att bli mamma är underbart, går inte att besriva med ord. Det är något man måste uppleva för att förstå, man kan tänka sig hur det är, men verkligheten är så mkt annorlunda.
Läste en artikel i tidningen igår om hur mammor i det stora hela ser på saker och ting.
Hur de "är avundsjuka" (ja så stod det) på de yngre tjejerna som fixar håret varje dag och gör sig fina med smink m.m.. Sprättar pengar på kläder hej vilt osv..
Vet inte om jag riktigt håller med om att jag är avundjuk på det! Jag har såklart roligt på annat sätt och livet tar inte slut för att man får barn, snarare tvärtom, det är början på något nytt fantastisk, ett mer seriöst liv. Man måste ta hänsyn, visa mer respekt men framför allt lägga sig själv och sitt ego åt sidan, jag som person kommer nu i andra hand. Det är där denna artikel kommer in i bilden.
Jag har som sagt under ett tag kännt mig trött, skit trött rent ut sagt! Jag har inte tid att stå framför spegeln i två timmar innan jobbet, jag har inte tid att träna när som helst, jag har inte orken att ens lägga mig i ett jäkla solarium för att få lite lyster på denna lakansvita hud!! Jag känner mig som den mamman jag inte ville bli, en som lägger hela sitt liv, varje minut åt sidan. Vart tog personen a-m vägen?!
Jag älskar att vara mamma, det är inte det! Jag älskar min dotter så det gör ont men jag har tappat bort mig själv! Jag vet inte ens vad jag har för klädsmak längre, ids inte köpa kläder, köper allt åt Lovina eller någon annan. Jag har hål i var och varannan tröja (tvättmaskins jävel), men går ändå bara förbi affärerna, orkar inte ens gå in och köpa mig en tröja utan hål! 
Ingen annan kan ändra på det förutom jag själv! Men jag ägnar all min tid till det bästa jag har. Det är väl inte så konstigt. Men jag måste hitta mig själv igen? Vet bara inte vart jag ska börja! 
Bara det att spruta på sig en skvätt parfym skulle säkert göra stor skillnad, men varför göra det när man springer runt i mjukisbyxor dagarna igenom! 
Det är sant att man ska lägga sitt ego åt sidan när barnet/barnen kommer men man får inte glömma att ta hand om sig själv också, det är minst lika viktigt för att hela familjen ska må bra, men jag har tappat bort mig själv, vad håller jag på med?!