Anna-Maria Gustafsson

2010-10-31
15:20:33

Lååååång söndag!

Lilla go tuppen (Lovina) väckte mig 06.30 imorse. SOMNA OM tänkte jag, men det vara bara att kliva upp! Klev upp med påsar under ögonen och håret och alla håll. 07.30 stod det på köksklockan, 06.30 på min mobil, vad nu?! Vad är det som inte stämmer, men herregud, det är idag man vrider tillbaka klockan! Så med andra ord har tösen sovit till "07.30" vilket i vanliga fall betyder sovmorgon!
Började dagen med julklappsinslagning. Klockan var då 07.30 när jag var färdig. Jahapp, vad ska man hitta på nu. Plockar undan lite, men fanns inte så mkt att plocka eftersom jag ägnade hela gårdagen till att städa huset. Tog mig lite frukost, nu då?! La mig på soffan i drygt en timme då micke gick över med Lovina till farmor och farfar. Funderade på vad jag fortfarande skulle hitta på.
När han kom tillbaka klädde han bara Lovina lite varmare och gick ut på gården och lekte med Lovina och jag tog bilen till Haparanda. Ensam, faktiskt rätt skönt att bara åka själv, så poppade 1900 till tidigt 2000-tals musik, gapade för fullt i bilen, kan inte ha låtit mer falskt men så underbar skön känsla!
IKEA sprang jag så gått som igenom och ICA Maxi (förövrigt världens bästa matvarubutik) dröjde lite längre. Handlade hem en massa saker för middagar under veckans lopp. Tog mig en korv i bröd och åkte hem!
Har packat upp och satte mig här. Ja nu är klockan bara 15.15 och jag har mer än halva dagen kvar, herregud vilken lång dag!


2010-10-28
16:47:12

Rena rama risdagar

Två dagar med många ned gångar som man i efterhand kan skratta lite åt!
Dagen igår började med att jag (vet inte hur jag tänkte) skulle koka ägg till frukost, tänkte inte på att de är ovala och la dem på bänken för att lägga tillbaka äggpaketet i kylen. Knäck, spläch!!!! FAN! vände mig om, knäckt ägg på golvet! Torka upp!
Lunch, beställde in en god och härlig tonfisksallad på myggan, den är alltid lika god men denna gång var det även en extra ingridiens. Mot slutat av salladsätandet upptäckte jag en liten larv, förmodligen legat bland salladsbladen. Huhu, ingen mer sallad gick ner vid det tillfället!
Sedan rullade dagen på fram till middagslagningen, allt gick fin fint, skar morötter, potatis osv. Passade på under tiden det kokade i grytan att ringa och surra med Katja. Sitter i Lovinas rum och hör hur det fräser, FAAAAN, vattnet hade kokat bort och det som återstod var bränt kött, potatis, lök och morötter. Micke fick en utskällning pga att han befann sig i köket när det hände, men insåg ganska fort att det var ju jag som lagade middagen och inte han! Men det gick att rädda och smaken blev inte bränt och förstört, utan faktiskt riktigt gott! 
Efter middagen tog jag mig i kragen och tog med Lovina för att hälsa på moster Sara som förövrigt skaffat sig två socker söta kattungar! Vi umgicks i drygt 1-1½ timme innan det var dax för hemfärd, natti natt för lilldamen. Trodde allt skulle gå bra, men på väg hem blev jag dålig, mega dålig. JAG ÄR JU ALLERGISK, idiot! Kanske skulle ha hållt mig på minst 3meters avstånd från de små djuren. Tog inte ens i dem men sjuk blev jag, hoj fy fasiken! Det snorades hela kvällen, det kliade i halsen och ögonen. Vaknade imorse med samma känsla, kände mig sjuk och hängig! Katter är inget för mig!

Idag gick allt bekymmerfritt på jobbet. Tog en snabb lunch för att sedan göra ett bank besök. Det tog lite tid så var tvungen att springa mitt i för att hämta Lovina på dagis och återkomma 20min senare. När jag kommer till bilen står lapplisa där, satan i h-v! Jaha, böter för att inte använda den så kallade p-skivan! Inte ovanligt att glömma, varför införskaffa sådana regler i vårt lilla samhälle??? Har det någonsin varit problem utan dessa brickor, nej just det!!!!
Nu är det snart middag igen och förhoppningsvis flyter allt på lite bättre från och med nu!


2010-10-25
09:26:30

Julen 2010 närmar sig
Sitter här vid datorn och väntar på att läkarn ska ringa, 09.00 var det sagt men än hörs inget.
Det är nu när man väntar som man ska passa på att betala alla räkningar och alla mindre roliga saker.

Funderar även om det blir Luleå idag. Hade tänkt fara och inhandla lite julklappar. I himla god tid för att vara mig men tänkte dela upp kostnaderna detta år. Då slipper man leva på bröd och vatten i slutet av dec månad (med lätt överdrift)!
Ska ta tag i räkningarna, sen ska jag och köpa en till två glöggflaskor inför glöggkvällen och julmyset. Bara drygt en månad kvar till pyntning, längtar så det gör ont.


2010-10-25
09:09:28

Svaren på kryddtestet
Hade helt glömt bort detta.
Här har ni iaf svaren..

1. Peppar
2. Kardemumma
3. Muskot
4. Kanel
5. Salvia
6. Körvel
7. Mejram
8. Lagerblad
9. Kummin
10. Oregano
11. Nejlika
12. Senap
13. Timjan
14. Rosmarin

Hur gick det?

2010-10-25
08:26:12

Finbesök

img_0333 (MMS)

När Jessica och Salma var på besök fick Lovina en riktig vän. Hon trivdes som fisken i vattnet med "stor" Salma. När kommer ni på besök nästa gång?


2010-10-15
07:34:27

Krydd-test
Igår kväll hade Mickes mamma en liten rolig grej som jag fick sitta och klura på. Den handlar om kryddor.

Det går ut på att namnge varje fråga med en krydda. Alltså, varje svar ska vara en kryddsort.

1. Gör coachen laget
2. Erik Zetterström
3. Var alltid Don Juan
4. Duktig elektriker
5. Slottsrumstvättmedel
6. Gör duktig chaufför
7. Jag runt tavla
8. Engelskt öl-löv
9. Dialekt 1: svar på knackning
10. Dialekt 2: kroppsdel (o)
11. Är enäggstvillingar olika?
12. Vill den inbitne fiskaren
13. 60 minuters-gosse
14. Rödkulör och Blåkulör

Ger svaren imorgon, lycka till :)

2010-10-11
20:55:35

Puhhu...

Oj vilken vecka.
Höstruset på dagis då alla barn sprang runt i skogen en liten sträcka och vi föräldrar fick delta eller bara titta på. Vad tror ni jag gjorde, deltog såklart. Tog Lovina i handen och sprang runt ett varv. Var helt slut på kvällen av att anstränga mig, men vad gör man inte för sin lilla sötnos?!
Har varit och tagit prover hos läkarn, vet inget ännu.
Har spenderat helgen (lör-sön) i stugan, mysigt!
Igår (sön) fyllde min älskade systerdotter Emma 4år. Var på hennes kalas och grattade henne.
Låg hemma idag, är fortfarande hängig, och tro mig, det ska mkt till om inte jag ska på jobbet! Spec nu när jag verkligen trivs på min arbetsplats.
Fick en riktigt saftig räkning idag från bygget som pågått under sommaren här på gården, ögonen ville hoppa ut ur huvudet när jag såg totalsumman, men det var helt klart värt varenda krona. Skönt att slippa den fakturan, betalade bort den på en gång så känner mig rent av fattig för tillfället!
Nu är kvällen kommen, trött som få, ska lägga mig intill min älskling och mysa i soffan, vet ej vad morgondagen kommer med för överraskningar. God natt


2010-10-05
12:38:51

Fy för detta!

Orken finns inte till!
Vad är det med min kropp? Jag som tränade så bra, åt så bra och mådde alldeles utmärkt har blivit helt orkeslös och tung i varenda del av min kropp! Antar att det går något nu eller så är det nå annat, ska iaf till doktorn idag, får hoppas på det bästa!

Trots min känsla krälar jag mig upp till jobbet varje dag och försöker prestera. Så länge man försöker och känner att man inte tar ut sig till max så tycker jag att det är ok att röra på sig! Men återstår att se vad läkarn har att säga. Ska bli spännande!



2010-10-02
11:40:29

Kall och orkeslös
Vilket helvete!
Igår låg jag under täcket hela dagen, frossa och mådde allmänt skit. Fick inte i mig någonting.
Gjorde ett tappert försök och for på vikingen för att hämta mat vilket var dumt, mådde bara sämre mot kvällens slut. Orkade inte ens se Idol, då är det illa!
Idag är jag inte sängliggande på samma sätt som igår, men fryser fortfarnade, äter fortfaranade lika dåligt. Hatar att vara sjuk, hatar att känna sig orkeslös! Min träning är rubbad, jag som hade kommit igång så bra. Hoppas att man är på bättringsväg snart, måste verkligen få komma ut och röra på mig igen, klättrar snart efter väggarna. Vill bara bli frisk, inte må som jag mår och kunna dansa på mina rosa moln som jag brukar göra.
Fy fasiken för att må dåligt!