Anna-Maria Gustafsson

2010-09-29
19:10:54

Liten blivit stor

Gudars! Nästan en hel vecka sedan jag lämnade några ord här. Satt idag på jobbet och fixade dagens bokföring då det slog mig, just f*n, jag har ju en blogg.
Så här är jag nu, trött och jävlig. Jag satt och funderade över om jag skulle ta en promenad i mörkret men eftersom jag är livrädd för just den mörka perioden av dagen så bestämde jag mig för en vilodag. Det är jag värd, en dag att bara ligga i soffan och inte anstränga mig desto mer.
Hade egentligen pass i kväll på TC men när det körde ihop sig lite var lill Katta så snäll och tog det. Hoppas kunderna var nöjda, (fast det vet jag att de var!) :)
Nå, så igår tog jag mig i kragen och gick till jobbet, strax över 8km, härlig morgonprom. Imorgon tänkte jag upprepa samma plåga, trots att jag faktiskt tycker det är sjukt skönt att röra på mig varje morgon så är det en plåga att kliva upp extra tidigt!

Så om jag ska orka är det nog dax att göra iordning inför dagis åt lillgumman och ta fram det kläder hon ska ha för om Micke får välja kan klädvalet vara katasrofalt!

Dessutom har min tjej blivit stor. Gjort nr2 på pottan x antal ggr. Lägger sig vaken i sin säng med nappflaskan och somnar själv utan att vi är närvarande i rummet. Wow tänker ni, men andra mammor vet vad jag talar om, det är nästan läskigt hur fort tiden går!! Nu måste jag förbereda morgondagen. God natt


2010-09-23
22:30:25

F för fantastisk fredag

Snart är det fredag, bästa dagen på hela veckan. Fredagsmys, god mat och alltid trevligt sällskap, kan inte bli bättre!
Imorgon när Lovina är ledig från dagis ska jag passa på att börja tidigt för att kanske kunna smita lite tidigare från jobbet så man hinner med gym, städa (som görs varje frdag) och bara varva ner inför den underbara kvällen tillsammans med familjen. Älskar verkligen att spendera mina fredagar med dem jag tycker om.
Dessutom tända ljus, doften av nystädat och god mat, DAMN så jag längtar nu!

Från ett och annat, tror inte jag nämnt att min rygg börjat jävlas med mig igen! Min låsning i ryggslutet blev jäkligt mkt värre efter aerobicen igår så hoppas verkligen den försvinner innan träningen imorgon, annars blir det tufft, det kan jag lova! Men å andra sidan kanske man då istället får en varm härlig massage av gubben min, det skulle uppskattas. (Vet att du läser det här, Micke)
Men i annat fall får jag nöja mig med ett varmt bad, lugn musik och egentid som en mamma så väl behöver till och från. Värme gör att man känner sig avslappnad, näst intill som ett kokt spagetti. Men en sak är då iaf säker,
Jag älskar fredagar! 


2010-09-21
12:37:58

Middagstips?
Känns som en tung dag idag, vet inte varför, eller jo det vet jag men ibland är dagarna tyngre än andra.
Var på gymet sent igår, inte en enda människa där från det att jag kom till det att jag for, förvisso var det 22.30 - 23.30 och antar att vanliga människor sover den tiden eller myser framför tv:n men jag har aldrig påstått att jag är normal.
Och gissa om jag har träningsvärk, kan knappt gå för att skinkorna känns som vattenmeloner. Förbaskat vad det värker när jag går i trappor, helt otroligt vad lite träning kan göra.
Tog mig en 60min promenad imorse för att försöka lindra smärtan, men tycker bara den blir värre för var minut som går.

Men mitt största problem just nu är vad jag ska äta till lunch och sedan vad som skall lagas till middag?! (wow) vilket problem tänker ni, det finns betydligt större problem i världen än så, och ja, är medveten om det men just nu är det något som irriterar mig till 1000 när jag verkligen inte kan komma på något vettigt. Nudlar? nej! Varmkorv? NEJ! Mackor? Absolut inte! Så vad ska man äta en tisdag, vad ska ni äta? 

2010-09-19
22:15:46

Middagstipset
Valet är ännu inte över, jag har ingen aning om vad det står och bryr mig inte. Redan less på allt vad politik heter, och än är det bara början på ännu mer dravel!

Så vi hoppar från det ena till det andra, något mkt roligare och mkt vettigare.
(äta bör man annars dör man)..

Gjorde idag en underbar köttfärssås a la LCHF style. Underbart god och så enkel att göra. Lovina åt som en häst men med tillhörande pasta medan jag själv nöjde mig med sallad. Faktiskt lite GI metod över den också.

Ingridienserna

köttfärs
gul lök
färska champinjoner
vitlök
krossade tomater
tomatpuré
paprika
salt och peppar

mums!!!
Prova, den var underbart god!

2010-09-19
12:15:28

Dötrist, ett annat ord för politik
Valdag idag!
Jag står fortfarande för att jag hatar politik! Det är den värsta långdragna skiten att lyssna på! Politiker är tråkiga människor med jobbig röst! Det är min åsikt.

Men trots det har jag en sambo som älskar det och jag älskar att motarbeta honom med en massa dravel som jag inte ens vet vad jag snackar om! Han vet att jag driver med honom men ändå måste han debatera. Varför är det så, varför inte bara ge sig och bara höja ett ögonbryn till mig som ändå fattar noll, nej så enkelt är det inte, han måste ändå alltid ha något att säga tillbaka! haha.., lustigt det där!
Nå, jag blev iaf övertygad igår att rösta, så det blir en röst för moderaterna! Säga vad ni vill men jag har blivit övertygad och det blir så, en röst för blått!


2010-09-17
21:02:38

Fredagsmys

img_0302 (MMS)

Fredag kväll och glass hos mommo, hur ska hon nu kunna sova inatt? Sockertopp nr ett!


2010-09-14
12:36:06

Flottmonster
Jag mår illa. Tog en härlig promenad innan alla hade vaknat. Klarblå himmel och friskt i luften, var helt underbart. Men vad gör jag då på jobbet? Jo, här bjuds det på pizza, tänkte först nej, inte a-m, inte, INTE! Vad gör jag, tar inte en slice utan 3!!! Min dumma nöt, varför, varför, varför?
Så det blir att ta mig ut på en prommis idag igen, eller kanske fara på TC och vara med på något pass!
Att ge mig ångest för att jag ätit något jag inte borde gör mig illa till mods och arg på mig själv, jag vet att det inte är bra för en, men ändå kan jag inte motstå. Jag som inte ens är spec mkt för pizza, äter det aldrig och väljer bort det mot något annat när vi är ute på restaurang.
Kan man vara besviken på sig själv? Jag är det iaf!

2010-09-13
12:59:03

Bra start på dagen
Vilken fin morgon. Blå himmel, glad liten flicka (som vanligt), och god frukost! Startade dagen med en kopp te, mitt favorit te, blåbär vanilj från märket friggs. Helt underbart gott, ljuvligt passar bättre!


Hade tänkt ta en naturellyoughurt morgon men kände mer för te och ett finncrisp med smör + ost.
Igår drack jag en kopp kamomill te hos Katja. Det var också en höjdare, men blåbär slår nog den smaken men några hästlängder.


Nu sitter jag och väntar på att mina ägg ska koka någon gång, (brist på käk när kylen gapar tomt) så det blir ägg, kesoröra och en kopp ljuvligt blåbärste!
Jag gör som Lovina brukar göra, smackar innan maten ens är färdig och säger nam nam.. 

2010-09-12
10:37:36

Totalt borta
Vilken lång dag det var igår. Känner mig fortfarnade sliten. Åkte tidigt iväg till Gällivare för att träffa lite släktingar. Handlade lite och strosade runt i kärnan av orten.
Åkte hem sent, stannade till hos moster Annikka och Ronny. Surrade och drack kaffe innan avfärd hem.
Den var lång och jobbig, Lovina grät sista biten, från Nilles vägkrog ungefär. Jävla tänder! Det har spruckit upp en rackare som tydligen värkte, stackars liten!

Väl hemma däckade vi alla i sängen för att sedan någon timme senare, rättare bestämt 06.15 vaknar en liten dam som ropar mamma, mamma, mamma + några gånger till! Ville bara dö, varför sover du inte damen?! Nej, hon skulle upp, pigg och redo för en fartfylld dag. Så våran lilla familj är vandrande zombies idag.

2010-09-09
16:06:08

Media, boven i dramat!

Läste nyligen på aftonbladet om kändisar som vågar visa sitt rätta jag.
Blir så ledsen inom mig när jag läser hur media omvandlar kroppar för att det skall se "perfekta ut". Inte konstigt att det finns barn i årskurs 2 på lågstadiet som börjar prata om att banta, eller sminkar sig förskräkligt mkt. Kommer aldrig låta Lovina banta eller använda smink. Finns inte i min värld! Är dock en som näst intill aldrig använder smink själv så kanske därför jag har den uppfattningen!

Ni ska få några bilder från aftonbladets hemsida. Fy fan, det är ju inte ens snyggt som media håller på!!!







De är ju faktiskt vackrare och mer naturliga som de ser ut i verkligheten! Hemska media hur de förvärrar världen och dess syn på hur någon ska se ut!!!


2010-09-08
15:33:08

TC
Mina vänner, ikväll är det Aerobic 1 på TC. En riktig nybörjar klass som är lätt att hänga med på, ganska lugnt tempo men massor av energi och glädje. Hoppas vi ses!

Kl: 18.00 i källaren och jag är den som leder denna klass några veckor framöver.
Dessutom är det gratis träning på TC hela veckan, passa på att prova allt ni annars inte brukar gå på så kanske en ny träningsform väcker intresset hos just dig!

2010-09-07
19:10:08

Playtime

img_0284 (MMS)

Lördagen bjöd på leklandet i Haparanda. Kusin Isac var med denna dag. Måste dit fler ggr!


2010-09-07
19:05:32

Fredagsavslutning

img_0275 (MMS)

I fredags hade jag och Emma som sagt tjejdag. Vi avslutade dagen med att köpa godis och åka till en sal för att tillsammans bygga en hinderbana, gissa om hon tyckte om det! Lovina fick även hon delta och hon trivdes som fisken i vattnet!


2010-09-05
22:01:22

Bara jag

Ensam, helt ensam!
Lillhjärtat sover hos mormor idag, inte ofta det händer men ibland när det inte går ihop med jobb och möten har man inget annat val än att låta henne sova borta. Tror dock ärligt hon tycker det är jätte roligt att inte alltid sova med mamma och pappa.
Micke jobbar och Anders är inte hemma så jag hör inget annat än eko ifrån migsjälv. Lyssnar på lite musik som ger en känsla av nostalgi. Ibland är det verkligen skönt att bara få vara ensam, att bara höra sina egna andetag, lugnt och skönt, fridfullt kanske är ett annat ord som passar bättre in i detta sammanhang.
Varför är det så? Att man ena dagen bara vill sitta ensam och tycker det är helt underbart medans andra dagar är helt tvärtom. Konstigt hur man fungerar egentligen.

Mörkret har fallit utanför alla fönster. Lite otäckt faktiskt! Varje gång jag sitter ensam känner jag obehag av att titta ut, hatar mörker. Älskar tända ljus och mysiga stunder med ett par starka armar runt om en, men hatar verkligen mörker iövrigt!
Minns som liten då jag skulle hälsa på min barndomsvän Henna som bodde max 50m från vårat hus, hur man sakta började gå upp för backen, börjar blicka bakåt, går lite fortare, tittar igen, känner sig iaktagen, börjar jogga, skrämmer upp sig själv och kutar sista biten. Haha, vad löjlig man är men mörkrädsla är inget att leka med, så är det bara!

Hittade just en artist på youtube som faktiskt har en jätte lugn och "skön" röst, Mia Rose heter hon. Duktig tjej. Vet inte om ni kanske redan vet vem hon är men första gången jag hör henne. 

Ska se om jag hittar några nya stjärnor när jag ändå är igång. Godnatt gott folk. 


2010-09-03
09:50:16

Mysig men jobbig fredag

Micke är ledig och ska ha en liten pappa dotter dag med Lovina. Det är viktigt att de får tid med varandra. Lovina är väldigt mkt för Micke, hon älskar verkligen sin pappa och det finns såklart en orsak att hon har fått en så bra kontakt med honom. Han är med henne så fort han får tid över. Han vill lämna och hämta henne från dagis. Han vill vara med på alla läkarbesök. Han finns där såfort hon behöver lite hjälp. Han skulle aldrig säga emot ang saker som måste göras gällande Lovina. Han är en kanon pappa, bättre pappa till ens barn är svårt att hitta!!

Idag kommer dock bli en både jobbig och mysig fredag för min del. Om drygt en timme ska jag på begravning, känns jobbig när det är en person som stått en nära. Hon har funnits med nästan hela min uppväxt. Hon var en kvinna som jag såg upp till och en människa som alltid hade ett leende på läpparna och en värmande kram i alla lägen. Vila i frid "min andra mamma".

När begravningen är över så har jag lovat Emma (systers dotter) att ha en mysig tjejdag. Vi ska måla naglarna, locka håret, köpa godis, åka till lekparken och äta plättar m. sylt och glass, måla porslin och massa andra saker. En riktigt mysig tjejfredag. Längtar redan tills dess!

Och om jag hinner så blir det en liten tekopp med vännen Katja. Hoppas!


2010-09-02
19:22:54

Toamonstret Lovina
Haha, hur vi skrattat idag!!

Micke gick på toa, ropade hjälp a-m. Vaddå tänkte jag och gick dit.
Då hade Lovina smitit in när han stod och kissade. Hon tittade på honom och försökte fånga kiss strålen! hahahaha... 
Där stod hon som ett frågetecken och förstod inte varför micke ropar hjälp och jag bär ut henne. Hon har uppenbarligen mkt kvar att lära här i livet.

2010-09-01
13:32:06

Vackert

img_0270 (MMS)

Efter regn kommer solsken. Tog en prommis för att handla i finvädret. Men när jag kommer ut från Ica öser det ner! Stod och väntade tills det lugnat ner sig, och titta vilken sol det blev!