Anna-Maria Gustafsson

2011-04-29
12:22:51

Oro och ständigt rastlös!
Ett dygn av små smärtor och massa oro!
Kvällen och natten till torsdag började det dra ihop sig ordentligt i magen. (v.35+2) Det var en vädigt konstig natt i övrigt med sittande sovställning och underlig känsla i hela kroppen.
Igår fortsatte det. Sammandragningar hela dagen, jämna mellanrum och det ville bara inte ge sig.
Har varit in till förlossningen ett x antal ggr redan och kollat så den lilla vännen i magen inte kommer ut än! "Den" har velat stanna kvar men igår var det något utöver det vanliga!
Så hade bokad tid hos mvc (tur det!) så min barnmorska kollade upp lite och sa till mig bestämt, liggläge är det som gäller!!!
Jag får varken städa, anstränga mig på något sätt eller ens tänka tanken på något sådant! Soffan med en filt, två panodil och sova! Sova sova sova i massor! Nu får gubben ta över allt sa hon..., vad ska man tänka då, vad skönt?! Nej, jag som är av den rastlösa typen och får dåligt samvete över att bara ta det lugnt tyckte inte alls om denna idé men var bara tvungen att acceptera det.
Hon sa att jag har två val, ena var att fortsätta i mitt tempo med noll% vila och barnet kanske föds för tidigt eller vila och låta barnet få ligga kvar någon vecka till vilket är det bästa för "den" lilla spillevinken.
Dock har det fortsatt idag men jag har faktiskt denna gång verkligen lyssnat och är liggandes/sittandes hela tiden. Det mest ansträngande jag gjort idag är att värma mig mat från gårdagens middag (mickes underbara pasta med pastasås) samt klätt på mig!

Det var såklart inte alls lägligt att detta skulle hända nu med tanke på denna "födelsedagsvecka" som börjar idag. Isac blir 8år idag, jag imorgon, Hasse på tisdag, Lovina på onsdag och Angela på torsdag! Hur som helst har Micke lovat att städa här hemma så jag med gott samvete kan bjuda på smörgåstårta till de närmasta (familjen och vänner) imorgon, inget stort kalas med ändå lite trist att jag nu har order "liggläge" med denna stressiga vecka.
Så allt bakande jag tänkt mig på får bli köpes iår. Det är väl så det blir ibland antar jag. Allt för att lillen/an ska må bra i magen, du får gärna ligga kvar där minst 2 veckor till. Det går verkligen inte att planera när det gäller graviditeter, man får finna sig i det som sker och bara bita ihop tills den dagen är kommen och över. Hur som så blir det lugnt imorgon, inget speciellt utan bara vila, smörgåstårta och majbrasa på eftermiddagen/kvällen med Lovina.

2011-04-27
11:40:57

Kurrikurr...

Lunchtid och vrålhungrig.
Sitter och väntar på att min kära sambo ska ringa så vi kan gå ut på stan och ta något snabbt att fylla ut magen med. (Behövs det verkligen tänker jag då som har en luftballong stor mage under tröjan), jo, magen, kroppen och bebban behöver all näring "den" kan få och just nu skiter jag i hur mkt jag går upp, visserligen inte onormalt mkt men den plågan tar jag sen, när detta är över.
Igår slog jag till och med på stort och bakade mockarutor/kärleksmums eller vad ni vill kalla det. Lovina hjälpte till, åt smet och gryllade som aldrig förr. Tog lite bilder på lilltjejen då hon hade choklad nästintill över hela ansiktet. Haha, såg underbart gulligt ut!
Om de blev goda, gissa. Dessa är en av mina favorit mjukkakor, de smakar gott och ser gudomliga ut!



Nästa vecka blir lilldamen två år och det ska såklart firas stort. Ikväll blir också bakning, men vad vet jag inte ännu.
En annan liten sak som ska firas, Lovina har haft torr blöja fem nätter i rad nu. Snacka om att hon blivit stora tjejen. Stolt mor och glad dotter, kan inte bli bättre.
Vart är du nu Micke?? kurrikurr är allt jag hör just nu....


2011-04-21
15:56:22

Sötnosen min

img_0494 (MMS)

Min lilla söta påskkärring, glad påsk allesammans


2011-04-21
15:45:50

Ögonstenarna

img_0500 (MMS)

Lovina med sina favvo kusiner Isac och Emma :) Flickorna ville ha liknande kläder en dag som denna. För söta och mkt busiga...


2011-04-21
09:58:12

Micke druckit bromsolja?
Sitter och väntar på min kära sambo.
Var bara tvungen att sätta in ett inlägg snabbt här för att överbevisa honom att, ja, han är inte den enda som får vänta ibland.
Nu ska jag träffa pappa och min lillebror, händer ju inte allt för ofta. Sen handla och ordna inför påsken, herregud sån stressig dag det blev även idag!

Glad Påsk allesammans!

2011-04-20
17:41:11

Middagslyx

Igår blev vi bjudna på middag hos Tomas och Lina, grekisk pyttipanna med vitlöksbröd. Till efterrätt tog vi med oss fruktsallad och vanlijglass (underskattat!), det var en mkt god middag med bra avslut. Vi ligger däremot efter i middagsbjudningar, herregud så vi har fått go mat av detta par i flera dagar. Det kallar jag lyx!
Idag har jag haft en mor/dotter dag med Lovina. Vi har bara varit hemma och stökat runt. Är så mysigt när vi har sådana dagar.
Dagens middag är intagen för en stund sen och nu vet jag faktiskt inte alls vad vi ska hitta på men om jag känner min tös rätt så kommer hon alltid på något att underhålla mig med.
Bjuder på en liten rolig sak innan jag avslutar detta inlägg.
Igår under middagen så medverkade även Malai och Stefan. Lovina har en tendens att få ord att omvandlas till något helt annat, så när hon skulle säga stefan på hennes "språk" blev det...fyfan! hahahaha, vi brast i skratt allesammans. Hon skrattade med oss utan att förstå varför. Lilla vän, du är för söt!


2011-04-14
15:36:13

Lite gladare, mkt lycklig
Åh så jag mår bra, trallalalala..
Idag tog jag mig en promenad in till stan (gjorde även ett tappert försök igår med mindre lyckat resultat). Gick till mamma och kände faktiskt för första gången på länge att det inte smärtade speciellt mkt. Igår var som sagt värre, hann bara gå ca fem minuter innan fogarna svek mig och magen förvandlades till en stenhård boll och ryggen helt gav upp!
Väl framme hos mamsen insåg jag även att jag inte behövde sätta mig så fort jag kom in. UNDERBART! Tänk vad lite det behövs för att göra en lycklig.
Men dagen är inte över och om fötterna sväller upp som igårkväll så kanske det egentligen inte var så lyckat med en promenad idag också men det lär ju märkas och om resultatet blir detsamma så är det för x gången jag måste inse att jag är i en gravidkropp som inte lyder och vill göra det min hjärna vill att den ska göra.
Huvudet vill motionera och må bra, kroppen vill bli soffpotatis och äta sig rundare och rundare. Vilket dilemma!
MEN, idag, just nu mår jag toppen och hoppas att det förblir så resten av dagen.
Nu förbereda middag sen får kroppen som den vill, soffläge!

2011-04-13
08:12:02

Vill ha!
Har ätit frukost för inte allt för länge sedan. Mätt och belåten sätter jag mig framför datorn och vad kommer upp som en utav de första bilderna?



Kände just ett litet utrymme i magen där detta faktiskt skulle få plats! Tror det blir fika idag med färska bär, åh så gott!

2011-04-12
17:55:39

Förkyld charmig tjej
Våran dam är förkyld och näsan rinner som aldrig förr (utan att överdriva). Hon har näst intill aldrig varit sjuk.
Hon har inatt även fått hosta (dock bara nattetid). Men säkrare att ha henne hemma än att smitta andra på dagis. Då vi har flexibla jobb så finns denna möjlighet och hon mår även bäst utav det! Men som tur är, är hon inte så sjuk att hon inte kan vistas utomhus korta stunder. Så idag bjöd hon på sig igen utan att vara medveten om det.

Haha, så vi skrattat.
Lovina är en liten tjej med glimten i ögat. Idag såg hon en gubbe, vad ropar hon.., -"HEJ LOVART". Alla som har barn och sett serien "händige manny" förstår den kommentaren. Hon hälsade på en man som i hennes ögon såg precis ut som lilla Lovart. En tjock och kort liten gubbe med flint på skallen och hår kammat över flinten samt runda glasögon. Missade om denna man hade glasögon eller inte men helt klart en kopia. Så hon hade ju rätt om den saken men tur att denna man inte reagerade då han förmodligen inte förstod att det var honom hon menade.
Tog ett litet tag då jag sa, -"titta pricken Lovina", och pekade på en av knapparna lilla kaninleksaken hade sytt på sin tröja. Då hon sa högt och tydligt, -"pitt pitt", och pekade på de två små "prickarna". 
Så åter igen förvandlades min och Mickes mun till ett stort leende med "bita ihop från skratt" känsla.
Vad kommer här näst?!


2011-04-09
18:36:36

Se upp!!

img_0486 (MMS)

Bor vi i Norrland eller Norrland? Närmare en ren är svårt att komma...


2011-04-07
11:18:07

Dagen mad mamma & pappa

Idag på jobbet tog jag och Micke med oss lilltjejen. Då hon skulle vara med moster Sara idag och få skippa dagis. Dock hade syster ett möte och lite andra ärenden innan hon kunde hämta upp henne så hon fick följa med oss. Det går dessutom magsjuka på dagis och kände inte alls för att lämna henne där. Vi har möjlighet att ha med henne på arbetet vilket jag ser som mkt positivt men tillika är det ju såklart "jobbigt" också då man inte riktigt kan koncentrera sig på sitt.
När Micke kommer tillbaka från ärenden på stan ska vi åka hem för lunch och nap. Hon går an här och tycker det är jätteroligt. Minns själv hur kul jag tyckte det var när jag fick följa med mamsen till hennes arbetsplats som liten. 

Så vad har hon hunnit med under dassa timmar?

Hon har ritat en fin teckning av Tomas tjej Lina, hon har lekt att hon åkt till Thailand i en postenkartong -"Tjohoooo" har hon tjoat här i kontoret. Hon har ätit apelsin så blir att byta tröja så fort vi kommer hem och mkt mer! Hon har verkligen mått bra här, det är ju kul men av någon anledning är jag ändå glad att dagis finns, hade verkligen inte fungerat varje dag.
Nu påklädnad sen hem, skönt!


2011-04-05
14:29:12

Vårsol & snösmältning

img_0478 (MMS)

Finns det nå mer underbart än lera och vattenpölar?! Lovina jublar, jag suckar...


2011-04-03
21:39:16

Utedag blev bilmys
Vilken vårig dag.
Jag och Micke hjälptes åt att städa imorse. Vi/jag orkar verkligen inte se när solen lyser in på dammet som samlas och pyr överallt! Är så skönt att få hjälp, allt går så mkt fortare och dessutom blir man på bättre humör så fort man är färdig.
Klädde Lovina och gick ut. Hon lekte en kort stund på gården innan vi insåg att denna underbara värme även har sina nackdelar. Så slaskigt och Lovina utan stövlar. Tog fram ett par som jag köpte i höstas men de var för små så vi hoppade alla in i bilen och åkte in mot stan för att inhandla ett par nya åt henne så hon skulle kunna fortsätta sin utedag. Men, som vanligt är bilåkandet sövande. Vi hann inte ens hitta en parkering innan hon somnade. Vad nu göra?
Tog oss en härlig bilfärd istället, rian-morjärv-töre-kalix. Hon sov och vi surrade och njöt av vårvädret (genom bilrutan) samt varandras sällskap.
Middagsintag efter coophandlig och Micke iväg på jobb.
Jag och Lovina tog fram bunkarna, slevarna och olika ingridienser för att baka. Rulltårta samt syltkakor blev det. Nu kväll och tösen sover.
Har just insett att även denna dag bara sprungit iväg. Inte konstigt att hon snart fyller två. Tiden går för fort när man har roligt. Barn är underbart och skulle aldrig ens kunna tänka mig ett liv utan de små miraklen! Älskar dig Lovina och ? i magen. Ser redan fram emot morgondagen och uppvaknandet av de två kristallklara busiga ögonen. -"Gomorn' mamma" och en puss, Love it!!

2011-04-01
19:20:32

En fartfylld kväll

img_0476 (MMS)

Är hos mommo i stugan och tjejerna busar för fullt. Så skönt när "gamlingarna" kommit hem!