Anna-Maria Gustafsson

2011-01-29
11:05:57

Sol och regn varvat med åska

Rött blivit brunt, äntligen!
Sitter nyduschad och redo för en sväng till köpcentret i Phuket town då jag och Micke ska äta middag, ta fot massage samt gå på bio. Barnfria för första kvällen. Vi hade tänkt åka till Patong i förrgår på två men en liten dam ville verkligen med och kunde inte säga nej för har ärligt aldrig sett henne vilja följa med så mkt som då men sån nitlott vi gick på! Hon var så gått som omöjlig, tro mig, även våran Lovina som aldrig gråter och är glad för det mesta kan vara en riktig busunge med egen vilja!
Det gick bra från början tills vi skulle äta då hon hoppade konstant på Micke, men åt bra (tur det)! Sedan charmade hon var och varannan thailändska då hon vinkade och sa -"bye bye". Tog inte länge innan hon tog fart mot ett ställ med massa mössor. Jag sa nej Lovina, inte röra, tog tre sekunder från det att Micke sa nej till att hon rivit ner alla mössor hon kom åt! Ju närmare Micke kom henne ju snabbade arbetade hon med den så kallade rivningen! Micke fick plocka och jobbade på i bra fart då hon tog ny fart efter mig mot rulltrappan, Micke efter, som tur var, var jag framför men Micke fick precis tag i henne då jag höll i hennes vagn m.m.. Hon dansade "muskeldansen" (musses klubbhus) ner för trappan, tillslut kunde varken jag eller Micke hålla oss för skratt, vi var verkligen helt slut och det blev till och med roligt tillslut!
Men det slutade inte där! Innan vi skulle åka hem var hon i farten igen, då en man/gubbe skulle väga sig (finns automater överallt) la han in ett mynt och skulle precis ställa sig på den då en dam (Lovina) knuffade bort honom och trängde sig framför för att hoppa upp på vågen, men som tur var hann Micke just få tag i henne. Mannen skrattade bara men vi beslöt oss att nu var det nog och åkte hem!

Hela denna vecka har det förövrigt varit sol varvat med regn/åska. Vart tog det solsäkra Thailand vägen? Men man hinner ju som tur är sola iaf trots regnet. Medans jag sitter här just nu regnar det ute, trist men som sagt, gör inget så länge det infaller eftermiddag/kvällen!

Sen en liten undran, vart har Lovina fått sina gener ifrån?! Vi smörjer in henne med solskyddsfaktor 50 (extra vattenfast), hon har yttligare på det en dräkt (sunblock) som skyddar hennes kropp från topp till knä, hon sitter i skuggan hela dagarna förutom just när hon badar eller leker vid vattnet på stranden. och sover på dagarna då solen är som starkast men ändå är hon väldigt konstigt nog lika brun som oss på benen samt armarna! Helt sjukt!
Hon har nå super pigment i kroppen..., vill ha!!!!!

Nej nu måste jag göra mig iordning, dax för avfärd.


2011-01-24
11:29:20

Kräftans mage skriker!
Oj så skönt vi har det. Jag har bränt mig kraftigt, tänkte att jag denna gång inte skulle tok smörja in mig i solskyddsfaktor 15-30 för att få bli brun vilket var lika smart som när Micke skulle se om han kunde gå på vatten! Ser ut som en kräfta och har idag fått stå över en soldag, så det röda har faktiskt lagt sig lite och imorgon blir det stranden, helt klart!
Just nu sitter jag här vrålhungrig och väntar på att min kära sambo samt H-O kommer från golfbanan, då blir det kyckling med parma. Mums.. Sen bio, om det går någon bra film förståss! Älskar att känna som om man kommer hem när man kommer till Thailand, inte alls hotellstressen och tidiga frukostar. Nog för att det också kan vara myigt, men jag föredrar detta.
Äntligen middagsdax. Kram från ett riktigt hett Thailand...

2011-01-19
22:14:32

Skallebank och en massa stress
Hemkommen efter en kväll på tc. Hade mitt första Latino pass. Kul med något lite lättare och inte allt för ansträngande. Dock tjorvade jag mer än vanligt, så jäkla irriterande men det bjuder jag på för denna gång, har resfeber så in i bomben inför dessa olika flygresor!

Skulle kunna göra vad som helst för att slippa biten mellan ställerna, inte kul att kallsvettas och må riktigt dåligt under så lång tid!
Hoppas allt går bra, hoppas hoppas hoppas!

Nu måste jag packa det sista sen lägga mig för det blir en lång och jobbig dag imorgon. God natt!

2011-01-16
12:20:42

Bara dagar kvar nu!

Jag har äntligen börjat packa!
Det känns skönt i hela kroppen, en underbar känsla. Snart får även min bleka vinterhy se solen och förändras från vit till brun (förhoppningsvis)...

Provade en massa bikinisar idag, med tanke på graviditeten vet man aldrig vad som passar och inte. Det enda som kom från Lovinas mun var, "bada, bada" och det är precis vad vi kommer göra, i massor!
Tittade ut genom fönstret och tänkte ta en promenad, skitväder som vanligt! Suck! Kanske om jag får sällskap, någon som är sugen på en promenad i blåsten?


2011-01-15
16:05:56

Värmen närmar sig!

img_0429 (MMS)

Fy fasiken vad kallt! Om några dagar blir det samma siffror men utan minustecknet framför.. Nedräkningen har börjat!


2011-01-14
12:46:45

En kokt och en soffpotatis

Jag var för långsam!
Lovina ville inte ha välling innan hon somnade igår kväll så hon vaknade mkt hungrig, ovanligt tidigt och som vanligt ropade hon -"pappa, lällä". Kanon, jag fick fortsätta sova, underbart! Det enda jag hörde av Micke var-"Snälla Lovina sov"..., Men hon fortsatte "vina lällä, upp pappa, upp!". Så han klev upp motvilligt men Lovina blev glad och jag snarkade vidare :)

När jag väl någon timme senare hörde hur farmen i hennes rum tjöt och kände mig hyfsat pigg klev jag upp. Hon var igång för fullt, micke också. Mitt hår stod precis åt alla håll så tog med mig Lovina för ett bad i badkaret. När vi badat klart och duschat båda två började jag snabbt med lunchen för att hon inte skulle hinna somna innan den var färdig!
Hade stort planerat 1. Bad 2. Lunch 3. Promenad/Lovina sova i vagn.
Det började som sagt bra med punkt 1!
När potatisen nästan var färdig ropade jag, Lovina kom nu och ät..., inget svar! Jag kikade in i vardagsrummet, hon hade somnat.., FAN!!! Där låg hon och höll om vovven i sackosäcken framför tv:n...
Punkt 2 och 3, förstörd!!!!

Tycker om för det mesta att hon faktiskt går och lägger sig själv på soffan/sängen osv. när hon känner sig trött vid lunchtid. Men idag passade det inte alls.
Så när Micke kommer hem får han istället gå ut och leka med henne så tar jag en promenad helt alone. Hon måste som vanligt få lite frisk luft och jag måste röra på mig och stormagen. Lill stjärnan i magen blir så härligt lugn när jag promenerar, "den" vaggas förmodligen till sömns när morsan (jag) vaggar mig fram längst Kalix gator då foglossningen är ett faktum! (vet, ska inte "vagga", men det gör så h-vetes ont)!!


2011-01-09
12:47:23

Jobbig start på det nya året
En tuff vecka!
Började det nya året med en jobbig magsjuka. Fick en kraftig halsbränna måndagkväll som jag direkt antydde till graviditeten men som visade sig vara ett magmonster! Har spytt och mått riktigt illa under två dagar då det gick över för mig men då övergick det till vårat lilla busfrö. Hon har verkligen haft det jobbigt och inte minst sagt jag och Micke. Hon fick inte behålla något, allt ville upp, stackarn! Man känner sig så hjälplös när det drabbar de små. Igår var första dagen då hon inte spydde, men var inte sig själv iaf. Skakade på morgonen och vågade knappt dricka men det övergick till mer och mer energi som tur är..

Idag sprack hela min plan, att städa ordentligt efter det som varit men då fanns det inget vatten här på grytnäs. Vet inte vilka fler hushåll som blev drabbade men vi var iaf ett utav dem. Så vad göra idag, en promenad in till stan tror jag. Det återstår att se.



Så här busig och glad vill jag se min dotter, alltid!

2011-01-01
12:56:50

Mitt 2010

Vad har hänt mig under det gångna året?

Januari:
Började året med fortsatt mammaledighet, underbart!
Tog en ljuvlig semester till Thailand i 30dagar med mina två älsklingar.



Februari:
Kom hem från Thailand.
Fortsatt mammaledighet.

Mars:
Tog långa härliga promenader i solen med min älskade dotter.
Åkte till björkliden på en slalomresa, men har aldrig sett så mkt snöfall och storm i hela mitt liv!



April:
For en vecka till Adolfström (fjällen). En vecka att minnas, massa massa sol, skoter, god mat och mkt trevligt umgänge.



Maj:
Mammaledigheten nästan över :( Tog några dagar jobb, några ledigt.
Fortsatte med de underbara promenaderna i solen.
Lovina 1år.
Åkte till skärgården i linne med båt utan gåshud. Varmaste dagarna på länge!
Började renovera huset lite lätt.



Juni:
En härlig resa med mamma, syskonbarnen, jag och Lovina till Mallorca. Solade, badade och åt en massa glass. Fantastiskt!

Juli:
En behövlig resa för mig och Micke till huvudstaden. Vi stannade i några dagar, första gången barnfria ever! Var det värsta jag vart med om, att lämna min lilla ögonsten hemma, men det gick bra och vi hade en fantastisk liten semester på två. Hann med både siljakryssning och massa trevlig shopping i storstan. 

Augusti:
Började jobba lite mer än tidigare. Nu började mammaledigheten vara över för den här gången med sparade dagar för framtida bruk!
Den lilla stjärnan i magen blev till.
Skolade in Lovina på dagis.

September:
Började jobba, Lovina på dagis.
Mådde illa, riktigt illa. Graviditeten.

Oktober:
Lika jobbig som september. Kämpade på jobbet med illamåendet. Fruktansvärt!

November:
Julklappsinköpen rullade på. Jag handlade julklappar till de flesta (i tid för en gångs skull). 

December:
Sista månaden på året. Jul och massa mys i ett juligt hus! 

Det har hunnit hända mkt mer än så här men lite sparar jag för oss själva.
Ett underbart år att minnas som igår ;)