Anna-Maria Gustafsson

2011-03-30
18:47:03

Lovina bjuder på skratt
Vilken lång dag, är skönt att äntligen få slå sig ner i soffan och vila upp sig en stund med stormagen.
Började dagen med jobb innan jag skulle på besök hos mvc. Det gick bra, bebisen växer och mår gott i magen precis som det ska vara.
Sen hämta upp mamma, Micke samt Lovina för lite inköp till mamma/h-o's lägenhet på ikea.
Allt flöt på bra fram till vi satt i fiket och Lovina bjöd på något som gjorde att vi alla brast i skratt och kunde knappt hålla tillbaka tårarna.
Så vad hände? Nå, jag fick äran att inhandla fikat. Lillgumman hade fullt upp med att bestämma vilken stol hon ville sitta på. När jag stod i kön sa mommo till henne att ropa till mig, -"Kom med fikan mamma", som hon såklart gjorde men med sitt "barnspråk". Så hon ropade högt och tydligt till mig, -"FITTAN MAMMA"!
Haha, mormor (mamma) vek sig dubbelt sedan sa hon så försiktigt till oss, visste inte att hon skulle säga så! Lovina förstod ingenting när vi skrattade så hon drog ett påhittat skratt hon med. Herregud så fel det kan bli. Inte lätt att vara liten ibland.

Så när vi tömt släpet, Micke stressat iväg på jobbet, mamma på bowlingmatch och vi intagit middag njuter vi av lite tid i soffan. Dagen på ikea var lång och jobbig, mkt inköp och stress hem. 
Borta bra men hemma bäst.., det heter väl så. 



Mormor och Lovina i ett betydligt lugnare Thailand.

2011-03-25
19:19:19

Lugnt och skönt

Äntligen fredagkväll.

- Vällingätning av gumman och sen lite mys innan hon somnar
- Gurkstavar med hemgjord grönsaksdip (mums)
- Ramlösa jordgubb/lime
- Ensammen, Micke jobbar
- Så ska det låta 
- Somna till i soffan
- Sen kommer Micke hem
- Massage (haha, nej det kan jag bara drömma om)
- Lite surr och mys innan kudden kallar
- fredagkväll slut, Micke ska spela hockey på ps3 vilket betyder, ingen tv för mig... Godnatt!!


2011-03-24
16:01:38

Dagens middag - förstörd!
Så frustrerande!
Skulle börja med maten och satte igång ugnen, gjorde iordning en grillblandning och öppnade kycklingpåsen som jag tog fram imorse från frysen.
Kycklingen såg ut som om den blivit överkörd av en traktor med dubbdäck på en åker i skåne! Jahapp, vad nu göra? Den kycklingen stoppar jag inte i min mun och tillåter def inte Lovina att äta sådan skit! Blev tok less på en gång, så Micke får akutfara och köpa ny kyckling eller kött beroende på vad som finns. Hade jag inte gjort iordning potatisen och grönsakerna så hade det blivit utemat men har inte mage att kasta allt, känns så onödigt!
Snacka om att det inte behövs mkt för att hornen ska växa och öronen ryka på en gravidkvinna! Tur att det går över!

2011-03-23
13:10:59

Lovina hos frisören
Gårdangens frisörbesök slutade i ett mindre kaosartat kalas!
Hade en hel del att göra igår så tänkte att när jag ändå är i farten bokar jag in en klipptid åt Lovina som såg väldigt ovårdad ut på huvudet. Har inte klippt hennes hår en enda gång sen födseln så tänkte att det var dax. Dum idé!!!
Hade planerat att först läsa nisse hos frisören (som är hennes favoritbok), sedan köpa mutor på kiosken som hon själv fick välja (en klubba och en sån där liten kinderäggchoklad utan leksak blev valet). Samt fota i massor med mobilen eftersom det var första gången och ville ha det dokumenterat.


Det började bra, boken, mutan och promenaden dit. Sen.., puh!!!
Hon skulle inte sitta i stolen eller ha på sig klipprocken (eller vad det nu kallas), så jag fick skippa allt vad fotografering hette, sitta med rocken på och henne i famnen. Hon gnällde varvat med gråt konstant. Sara (frissan) fick knappt röra hennes hår. Så det slutade med att Sara klippte lite på topparna och luggen blev något kortare, sen gav vi upp. Hon hade något slags dramadrottningbeteende! ajajajaj, paaaaappppaaaaaa...... (tog inte ont överhuvutaget, pappa var inte där).
Så nästa gång klipper jag henne hemma, så blir det! Nästa gång hon bokas hos en frissa är tidigast år 2013 då hon blir 4år. Innan dess tar jag striden hemma!   

2011-03-20
10:27:06

Solen värmer både kropp och själ
Åter en vacker dag!
Vi hade planerat att fixa iordning vår kära hall som äntligen (nästan) är färdig. MEN eftersom solen strålar som den gör så valde vi bort den idén och tar det imorgon istället. Idag blir en utedag med grillning, bobbning, skoter (inte för mig då jag blivit förbjuden att åka sådana maskiner, så jag får gå), och bara mysa utomhus!
Man måste ta vara på det vackra vädret medans det går, för snart vänder det säkert. Minns ju bara förra årets skitsommar!

Nu klä sig ordentligt för uteaktiviteter. Ha en bra solig dag.

2011-03-19
17:38:08

Bra dag

img_0468 (MMS)

Helt fantastiskt ute idag, Lovina trivdes som fisken i vattnet (som vanligt). Hon höll igång värre, klättrade upp för snöhögarna, kanade ner, skottade snö i hink, hade hinken som passagerare på bobben, osv.. Finväder är underbart!


2011-03-18
12:04:06

Äntligen fredag
Visst är det så det heter?!
Den bästa dagen på veckan, då infaller helgen, man myser i soffan hela kvällen och bara tar det lugnt. Jag älskar fredagar, tro mig, det är verkligen en underbar dag, MEN inte idag, vet inom mig att jag inte städat huset som jag i vanliga fall brukar göra innan själva fredag, en helig dag med lugn och ro. Jag är pedant, kanske inte som min egen mamma (hon tar priset), men ändå nogrann, tycker om att ha rent och snyggt omkring mig. Så mkt trevligare att komma hem till det, men dock inte idag, gruvar mig nästan för att åka hem nu på lunch, fy kommer inte kunna låta trasan/dammsugaren vara, sån är jag, så är det bara. "mamma är lik sin mamma, hon städar tra lalalalalalala"...

Men i övrigt åker vi till haparnada en sväng då inköp till jobbet måste göras. Passar på att i samma veva springa in på gallerian i Torneå och införskaffa lite nya kläder till lilltjejen. Då jag var en sväng till luleå igår och hittade ingenting! så måste jag ge haparanda/torneå ett försök. Micke och Lovina spenderar den tiden på leklandet så jag kan handla utan en stressad/less gubbe och dotter i hälarna.
Storhandla inför helgen och nästa vecka på ICA Maxi (världens bästa matvarubutik) sen hem och kasta sig i soffan. UNDERBART!



2011-03-15
19:21:20

Pappa glömmer aldrig sin Lovina.

img_0464 (MMS)

Micke hade även hittat en ny jacka och mössa till Lovina från intersport. Det var superfint på henne. Ville fota när hon hade på sig det men omöjligt, varje gång jag bad henne stå still stack hon iväg skrattandes. Busunge!


2011-03-15
18:29:10

En överraskning

img_0448 (MMS)

Kolla vad Micke kom hem med till mig :) han tyckte att jag var värd det med tanke på allt jag får genomlida under denna graviditet. Dessutom har jag jobbigt att gå då fogarna inte riktigt är på min sida så vad passade inte bättre än ett par bra skor, jag som dessutom tänkt köpa nya och har dille på just skor. Tusen tack hjärtat, det värmde oerhört!


2011-03-15
09:33:21

Mat är fantastiskt

Lovina vaknade före tuppen idag och Micke började 06.30 så vi mös i sängen alla tre innan vi alla klev upp och umgicks några minuter innan han skulle iväg.
Känns som att det borde vara lunchtid nu men inte. Funderade över vad jag ska göra till lunch då Lovina inte ska på dagis idag, frågade henne vad hon ville ha, -"kojv".., vanlig hederlig falukorv är min tjejs stora favorit. Får hon välja blir det just det varje dag men nejtack, fy så less man blir även på det! Så lunchen får jag fortsätta fundera över lite till.
Så tog fram kött inför middagen, ieftermiddag blir det fläskfilé wok, har varit sugen på det sen vet inte när men inte haft allt hemma och alltid glömt köpa det ena eller andra när jag varit i affären. Nu äntligen blir det av, så gott!



Nu ska vi gå ut en sväng och "bobba" innan lunch och nap. Behöver frisk luft känner jag, denna huvudvärk är asjobbig! Men har iaf fått svar på andra saker som inte kanske har med huvudvärken att göra och det känns skönt men samtidigt två nya kurer för att först få bort problem ett sen två. Puh.., var länge sedan jag knaprade så mkt piller som jag gjort under de senaste 29veckorna. Bara det inte påverkat barnet i magen! Det är just det som skrämmer mig mest, men måste ju lita på läkarna i Sunderbyn. De kan väl sin sak antar jag!


2011-03-14
19:19:41

Haha

Satt idag i sunderbyn och läste i de otroligt tråkiga tidningarna (Allers, Allas osv.) i väntan på min bokade tid. Då fick jag syn på den lilla roliga hörnan, barnhörnan med massa roliga historier. Med min otroligt dåliga humor satt jag och bet mig i läppen för att inte börja gapskratta. Vad hade inte alla människor tyckt om mig sittandes i min ensamhet och ja ni förstår! Hade inte sett klokt ut! Ser just mig själv studsa i stolen av skratt, hade jag väl kunnat bjuda på iofs!

här har ni några skämt som gjorde min dag..

1.
Mammas väninna frågade lilla Lisa.
-Vad ska du göra när du blir lika stor som mamma?
-Banta!

2.
Tog du en dusch imorse?
Fattas det en?

3.
Mannen i biljettkön.
-Jag vill köpa en biljett till Flora.
Kassören sökte och sökte efter orten sedan frågade han,
-Ursäkta var ligger Flora?
-Ligger? Hon står här bredvid mig.

Sen fanns det fler men kommer inte ihåg alla.
Trots den långa väntan var jag på toppen humör tack vare lite rolig läsning.


2011-03-14
09:40:54

Bank, bank, bank
Igår fortsatte kvällen som dagen började. Jag och Micke nattade Lovina, dukade upp i vardagsrummet med ostbricka. Den avnjöt vi tillsammans till solsidan. Var riktigt mysig men min huvudvärk trots en helt fantastisk dag gav inte med sig! Jag har fortfarande "skallebank" men inte som igår och dagarna innan det. Det har faktiskt äntligen börjat ge med sig. Kan proverna de tagit ge något svar så jag vet vad som händer i kroppen min. Visst jag vet att jag är gravid men det händer tydligen mer än så i min kropp.




Har så gått som levt på panodil i ett par dagar. Vill inget annat än att känna mig frisk och ha en hyfsat normal graviditet.
Sitter nämligen just nu och väntar på att en läkare ska ringa upp mig. De vet snart mitt personnummer bara av att se mig eller höra mitt namn, så ofta är jag dit eller ringer dit! Efter det blir det jobb, nästan så jag på riktigt längtar till det! Nu dusch, för tydligen verkar telefonlinjen hit vara riktigt lång...

2011-03-13
08:55:23

Underbar start
Vilken underbar söndag morgon. Vaknade av att Lovina och Micke överraskade mig med frukost på sängen. Lovina hade dessutom ritat en teckning. Värmde i hjärtat må jag säga!
Dock fick jag såklart inte ha min smörgås ifred, måste sett gott ut för hon var snabb att smaka.

Nu har man hela dagen framför sig och ska passa på göra denna dag till den bästa.

2011-03-11
13:32:22

Fredag utan planer
En sån snörik dag.
Tanken slog mig att åka till Haparanda för att köpa lite nya kläder åt Lovina men en riktigt jobbig natt med värkar överallt och snö som faller i mängder från skyn avbröt jag tanken ganska fort!
Men om vädret tillåter måste jag åka imorgon, Lovina har verkligen vuxit på sistone och nästan varje byxpar är i högvattenläge.
Så vad göra en dag som denna? Promenad, nope, pallar inte min kropp tyvärr.. Får fortsätta fundera ut något, kan inte bara låta en dag gå till spillo!

2011-03-09
14:25:13

Glad men trött gravid kossa

Börjar med att säga stort grattis till Johan och Camilla som igårkväll fick sitt lilla underverk. Han är verkligen jätte söt och önskar er all lycka för framtiden. Fick ett mms igår på lillgossen och blev tårögd, hur kan ett barn vara så sött att man börjar gråta?
Alla spänningar och förväntningar när lillen skulle titta ut. Oron om hur Camilla mådde och glädjen över att allt var som det skulle. Det finns så många anledningar till varför allt släpper när man endast får se en liten bild. Så glad för er skull.

Sitter själv och drömmer mig mest bort till värmen. Visst, det är jätteskönt ute men har insett att all färg, ALL färg är borta från ansiktet som jag fick från Thailand. Jag är nästan grå/gul i ansiktet. Känns inte alls kul och tanken att lägga mig i ett solarium går helt bort då jag är gravid, finns inte i min värld att jag skulle göra det!
Så vad göra? Brun-utan-sol? Puh, syns så tydligt när vissa anväder det, de blir som lite gulbruna. Ingen vacker färg. Kanske dock det enda alternativet för ett bättre välmående.

Att vara gravid är i mina ögon jättevackert på andra men när jag ser mig själv, huuuu... Älskar miraklet i magen men som jag sagt förut, hatar att vara gravid. Har ingen livsglädje att lägga ner tid att "fixa mig", klä mig fint då allt trycker och gör ont. Till och med när jag skulle ta mig från soffan och allt bara låste sig, kunde inte rubba mig från stället eller den framåtlutande ställningen sa Micke -"Det blir nog inga fler barn efter det här va, älskling"?, nej tror inte det..
Vissa är gjorda för att vara gravida medans andra inte är det och jag är def en i kategorin inte!
Jag som älskar att träna och röra på mig har fått ge upp allt! Och i detta väglag då det är svinhalt på vissa ställen går även promenaderna bort, tyvärr, det enda som jag faktiskt kunde göra, korta svängar!

Nu får jag fortsätta drömma om den tropiska hettan, de svala kläderna, de mysiga kvällspromenaderna med god mat och trevligt sällskap. Då man kopplar av och glömmer allt vad stress heter! När lilla ögonstenen våran får se världen med egna ögon är det sommar och varmt, åhhh vad vi ska mysa, lill grabben/tösen, Lovina, Micke och jag. Jag längtar redan.....


2011-03-07
08:17:18

Bra morgon!
Glad överraskning denna morgon!

De har just anlänt för att fixa golvet i hallen, hantverkarna är här, wiihooo :) Bara väntat sen innan jul men nu ska jag inte klaga, äntligen!!!


2011-03-06
22:42:56

Fråga till mammor/blivande mammor
Åh herregud sådan halsbränna jag har!
Har ni några bra tips mot denna hemska sak?
Jag hade det även när jag väntade Lovina, men denna gång verkar ingenting hjälpa! Kan inte sova på kvällarna/nätterna pga detta!
Hjälp mig någon!

2011-03-04
22:15:22

Solig, skotrig dag
En heldag ute i finvädret.
Jag och Micke hade planerat tidigare i veckan att åka på skotertur idag om det var fint väder, japp så blev det.
Vi tog och packade skoterpulkan, klädde oss ordentligt och tog sikte mot Mickes föräldrars stuga. När vi i princip var framme kom Micke på att han glömt nyckeln in till stugan, Lovina hade somnat sittade på skotern och vad göra?! Så, hämtade endast ved och åkte till båtön. Började grilla korv och några hamburgare "gjilla kojven" ropade Lovina om och om igen med ett leende på läpparna. Satte oss på renskinnet som Lovina såklart bestämt sig för att det var en muuu..
Begav oss sedan vidare till stugan i Ryssbält, Lovina somnade som vanligt sittandes.
Vad hände när vi var ca 20m från stugan, körde tokfast! FAAAANNN... Foglossning, snö som inte bär och en sovandes Lovina! Fick börja krypa mot stugan, armen bara sjönk ner och då satt inte bara skotern fast, jag också! Micke fick plumsa fram till mig och ta Lovina, rullade mig upp, och fortsatte krypa fram till husknuten. Tog över Lovina i min famn som nu såklart vaknat. Smekte så gått som husfasaden till jag äntligen tog mig på "bar backe". Micke kom efter och svor, "-Jag skiter i den där j*vla skit skotern!". Svetten forsade från våra pannor, så vid bron sa han, -"vi går in och väntar till Anders kommer och hjälper oss". Tittade lite med hundögon på honom då jag just insåg att nyckeln in till stugan låg i skoterpulkan. -"Näääee sa han och tittade snett på mig". Jo svarade jag bara lite försiktigt.., FAAANNN!!!! sa han högt sen plumsade han iväg med arga kliv! Haha, kändes som om vi var med i "sällskapsresan"! 
Efter det blev det betydligt lugnare toner, Anders kom, de fick upp skotern utan problem, vi begav oss hem och åt middag tillsammans med vännerna Tomas och Lina. Nu sover både Micke och Lovina, hör hur nästan taket lyfter av snarkningar från sovrummet (att hon kan sova trots det förstår jag inte), men de verkar båda två vara helt slut efter en sån här dag. Sov gott mina hjärtan, ska snart själv vagga mig mot sängen, foglossningen blev ju inte direkt bättre efter ryssbältsvängen.
God natt

2011-03-02
21:08:14

Namn.., klart!

MVC besök idag, klart på 20min. Shit, det gick verkligen undan. Inget nytt, bara att allt är som det ska och uppmaningar om att jag ska ta det lugnare. Vet ju sedan förra graviditeten hur foglossningen kändes och hur jobbig den blev vecka efter vecka.., så är det nu också! Det är rena mardrömmen och ännu värre kommer det bli, jag vet det men ändå så svårt att ta det lugnt. En jobbig rastlöshet i kroppen som inte tillåter mig själv att vila när jag faktiskt behöver det!

Hur som helst, ser fram emot lillgrabben/tösen och när all halsbränna/foglossning m.m.. är över. Har dessutom sedan länge redan valt ut ett flick och ett pojknamn. Känns skönt att ha det färdigt i tankarna men den dagen bebisen väl är här lär man väl ändå tveka, namnet ska ju även passa barnet. Inte lätt det där. Spelar ingen roll om namnen kommer "tas" av någon annan innan. Vill jag att mitt barn ska heta det ena eller andra så väljer jag det oavsett! Vill att det ska passa med Lovina och de gör de båda två.
Är lite irriterad över att jag sagt högt vad jag vill ha för namn på pojken/flickan för då blev det helt plötsligt intressant för andra väntande mammor, men skit samma, som sagt, jag tar det oavsett!
Men vilket blir könet? Vilket av namnen blir det?

Jag har pratat mkt "barn" den senaste tiden, (inte så roligt för ej föräldrar kanske, eller som Lina kallade det, för oss singlar) men tror nämligen det är så just för att jag först nu på riktigt insett att vi väntar tillökning. Har vetat det länge, har planerat namn innan jag väntade nr2 men först nu insett att det är på riktigt. Hoppas allt går bra även denna gång och att barnet är friskt, är huvudsaken!

Nu mysa med gubben.


2011-03-01
12:24:18

Mamma tänk..
Ny månad, nya dagar, strålande väder (förhoppningsvis)..
Imorgon ska jag som vanligt till MVC på rutinkoll med bebisen, så spännande vad Nina (barnmorskan) har att säga denna gång. Man är inte lika insatt som när man väntade första, man har redan varit med om det en gång och vet vad som komma skall. Vet knappt vilken vecka jag är i, får räkna varje gång. En sak är iaf säker, "den" kommer ut förr eller senare och "den" är precis lika efterlängtad som Lovina var då jag väntade henne.

Var förbi Jocke och Maria i söndags och insåg att tiden går så himla fort. Minns när jag fick höra att hon skulle ha en till och vips så är det så nära, så nära till de har sin lilla ögonsten i deras armar. När man ser alla magar växa, se sin egen förvandlas från en handboll till en luftballong inser man hur alla dagar bara springer iväg.
Antar att det är något man får leva med, välkommen till småbarnstiden.