Anna-Maria Gustafsson

2009-10-29
23:37:46

Farmor & Farfar
För inte allt så länge sedan var min kära farmor och farfar med om en väldigt obehaglig trafikolycka som tur var klarade de sig undan helt med endas några få stygn i huvudet pga glassplitter. Man andades ut och tänkte, herregud, det kunde ha gått riktigt, riktigt illa och de är ju inte de yngsta människorna på denna jord direkt så dax att ändra mitt beteende och se till att iaf åka och hälsa på dem mer än en till två ggr per år. De bor ju dock inte granne med oss direkt utan ute i ingenmansland, i en by där det för 20 år sedan bodde ca 200 personer som säkert, tyvärr, är nere på max 40 personer just i dagsläget! Men ingen ändring skedde från min del, inte för att man inte ville utan för att man helt enkelt bara levde i nuet och lade de tankarna på hyllan. Men då, igen händer det, idag fick jag ett sms av pappa, ett sms!, som berättade att farmor och farfar krockat med en älg påväg hem till byn men att det var ingen fara med dem! Antar att pappa inte ville göra någon stor grej av det hela eftersom det inte var någon fara med dem, men man blir ju såklart ändå lite orolig! Men tanken slog mig, hur många gånger skall de ha änglavakt egentligen? Det är andra bilen som blir skrot och nu har de ingen mer på lager där hemma, visst, de var ju inte deras fel att en älg springer upp på vägen, det kan ju hända vem som helst, även den bästa föraren men min far sa något vettigt när vi talades vid, det vi nu skall köpa dem är ingen bil utan varsin spark och varsin cykel! Det får inte hända något mera, stackars farmor som säkert svor på finska när det hände och är nu i chocktillstånd efter detta, farfar är en hårding så honom oroar jag mig inte för, men lilla farmor! Jag måste ändra på mig och detta är ett löfte, inga tomma ord.., jag skall:

- ringa henne oftare
- hälsa på i byn
- ge henne två extra kramar varje gång vi träffas
- och säga de tre viktiga orden så fort jag får möjlighet...

man måste ta hand om dem man har i sin närhet, en dag kanske de är borta för alltid och då är det försent!
Älskar er farmor och farfar, god natt!


2009-10-28
15:42:49

Nytt försök

Efter förra veckans afropass har jag varit riktigt mör i kroppen, så ikväll gör jag ett nytt försök, jag skall leda passet och det är fullbokat, yaay :) Vad är det som gör träningen så rolig?, vad är det som gör att man går och längtar tills man skall köra sitt pass? Det är något jag får gå runt och fundera över. Nu skall jag snart börja med middagen så man har mängder med energi inför kvällen. Dagens middag blir lövbit med stekt potatis, bea samt en stor sallad.
Syns ikväll på nova/tc.


2009-10-23
00:21:10

AfroPowerDance
Ajjjjj, jag kan inte sova! Igår hade jag ett underbart AfroPowerDance pass med furuheds lärare. Det var hel skoj och jag bara levde mig in till den afrikanska trumrytmen. Men det får jag såklart sota för idag. Jag erkänner, jag är insruktör och borde vara tyst om detta, men jag har sjuklig träningsvärk i rumpan. Hur skall jag klara detta? Hur skall jag kunna sova? För er som inte provat APD borde testa, sjukt roligt och ett garanterat träningspass. Det bästa med passet är att det passar verkligen alla, gammal som ung, kort som lång, dansanta som stela! Man bara släpper loss och det får se ut precis som det vill, men jag lovar, det är träning, denna träningsvärk var det länge sen jag hade! Jag har insett, jag älskar Afro!


2009-10-20
15:37:59

Middagstips
Vill ni ha lite tips?

Idag på grytnäs blir det Västerbottenostpaj med kasslersallad, det är super gott och enkelt att göra!
Mums!!!

2009-10-20
11:15:47

Ett dilemma
Jag har funderat. Hur kan det vara så svårt att leva ett hälsosammare liv?! Jag har försökt om och om igen, men det slutar alltid i katastrof! Lever nyttigt i ett par dagar, max 1-2 veckor och sedan brister allt och jag köper mig ett kg lösgodis, saknaden efter detta socker är obeskrivligt! Visst, jag tror på det många säger att man måste ha det som en livsstil men jag vill inte känna när jag ligger på dödsbädden, tänk om jag hade levt som jag hade velat leva och inte försökt banta hela mitt liv genom att äta sådant jag ändå inte tycker är spec gott, men samtidigt slår det mig, jag kanske ligger på dödsbädden betydligt tidigare om jag inte gör det! Herregud, detta är ett dilemma som är helt absurt!

Hur skall jag göra för att börja må bättre inombords?
- Banta, nej det vill jag inte!
- Välja bort allt som är gott, det vill jag inte heller!
- Leva nyttigare, visst, men jag klarar det inte!

Jag måste fråga mig själv varje gång jag ser på det söta, behöver jag detta och vad ger det mig?!
Dax för förändring, eller, kommer jag klara det, tror ärligt inte det, det är en livsstil jag inte vill leva!
Vad är det rätta för just mig?!



vs.



hmmmm...

2009-10-18
11:55:35

Nere
Hela morgonen har varit fantastisk, en flicka på strålande humör, vilket hon alltid är, en lång ryggmassage av Micke samt en skön promenad längst kalix gator men då, under promenaden vände mitt humör tvärt, varför skall vi inte ens tala om! Jag är less på det mesta just nu! Min mamma och H-O har farit till deras underbara Thailand och blir borta ett tag men hade verkligen velat ha mamma hemma nu, känns inte alls kul just nu! Mamma kom hem, jag saknar dig redan!

2009-10-17
19:36:34

Plask
Idag har min lilla gumma gjort debut på badhuset. Hennes ögon var stora som pingisbollar och inte ett enda ljud kom ut från hennes mun! Men hon verkade tycka om det :) Nästa bad blir förmodligen om en vecka, skall göra detta till en rutin. Hon måste vänja sig innan våran rasa till värmen för då lär det bli bad i massor!



2009-10-17
19:28:34

Camilla skulle ej åkt ut!!

Jag vaknade imorse med en sådan där negativ känsla i kroppen, tankarna snurrar fortfarande runt i mitt huvud, hur kunde Camilla åka ut igår? Om det är någon som kan sjunga, kan röra sig på scen, är framåt men ändå ödmjuk och kan visa känslor så är det väl ändå lilla Camilla. Visst hon fick en jäkligt tråkig start på denna idol resa men alla kan väl klanta till sig, det är väl bara ett tecken på att man är en stark människa och visa att man faktiskt kan resa sig igen och ta de små misstagen som en klackspark. Att hon dessutom åkte ut mot Nicklas är obegripligt, han är ju faktiskt inte alls en bra sångare, kan inte röra sig på scen, ser ut som en lurk i håret, nej så fel igår, så fel!!! Jag röstade som en galning på C, men det tycktes inte hjälpa denna gång, men tro mig hon kommer lyckas, det lovar jag! Hon kommer dessutom ta sig längre än någon av de som fortfarande tävlar om titeln Idol 2009. Du ÄR en kanon tjej och du har det många andra saknar!


2009-10-14
00:12:17

Härlig tisdag

Vilken fantastisk dag! Jag och Lovina vaknade 06.00, satte oss framför tv:n och kollade playhouse disney där "mina vänner tiger och puh" visades. Micke sov fortfarande men vaknade en kort stund efter att programmet slutade och nästa skulle börja, nämligen "musses klubbhus" som hon älskar! Det var alldeles mörkt ute och kändes så där rått/kallt ute! Timmarna gick, Micke hade begett sig till jobbet då jag och Lovina la oss för en liten tupplur mitt på dagen. Vaknade 2 timmar senare!! Tog tag i disken för att sedan klä gumman riktigt varmt då det var dax för den dagliga promenaden! Vi tog en prommis längst strandpromenaden i solnedgången ända till moster Sara som bor i djuptjärn, riktigt härligt! Jag gick i min egen tystnad och bara funderade på allt som kom i tankarna! Lovina sov hela vägen, det måste vara kanon skönt att bara ligga där i vagnen och vaggas till sömns nerbäddad med massa filtar och känna kylan endast nå nästippen!









Hoppas morgondagen blir det samma. God natt!


2009-10-10
09:52:50

Grattis!
Idag är ingen vanlig dag, idag är lilla Emmas 3-års dag! hurra hurra hurra :)



Mosters lilla älskling fyller år och delar sin födelsedag med Joakim Mörk samt lille Neos dop. Som ni förstår har vi en fullspäckad dag och kommer se ut som köttbullar när dagen är slut efter all fika man då fått stoppa i säg! Men trevligt skall det bli, och grattis Emma och Jocke än en gång :)

2009-10-08
23:46:36

Beställa, hmm, kort el långt?
Sitter uppe en sen kväll och tittar runt på internet. Jag har ett sånt otroligt sug att beställa kläder men vet inte vad jag ska beställa och vad jag behöver. Vad jag behöver, hmm, en kvinna behöver alltid kläder, så är det bara! Jag sneglar alltid på två kändisar och tar inspiration till klädval. Jag avgudar (nästan alltid) Lauren Conrads samt Nicole Richies style. De bär det jag önskar att jag kunde bära men tyvärr räcker inte plånboken alltid till och idag kan man inte bara spendera till sig själv som förr i tiden, nu är man den sista man tänker på, sorgligt nog...
Men tack vare min underbara sambo som idag nästan tvingade mig till frisören, hmm, måste ha sett hemsk ut i håret, fick mig att känna mig som en kvinna igen. Jag älskar dig och det vet du Micke!
Nå, vad gjorde jag för kul, färgade bort utväxten och tog bort det svarta från håret, känns skönt. Men samtidigt har jag lite ånger i kroppen, skulle jag ha klippt av mig håret? Jag var som sugen på ett riktigt klipp på iaf 1dm. Feg som jag var blev det bara topparna! Nästa gång skall jag våga något mer men vad, några tips?

Här skall ni iaf få lite inspiration av de två klädgudinnor helt i min smak...





När skall jag orka börja gå i sådana klackar igen?! Det är snyggt men jag skyller ständigt på vädret här uppe för att slippa halvt tortera mina fötter!

2009-10-04
23:50:24

Helgen v. 40

Lilla hjärtat mitt liggen just nu och snosar i sängen, febern är gone och har varit på strålande humör hela dagen :) Lovinas pappa ligger också och sover, på soffan, men väsnas betydligt mer, jag kan bli tokig på detta snarkande, men jag får leva med det. Att båda har somnat kan jag förstå, denna helg har varit lite hektisk faktiskt. Fredag hade Lovina fortfarnade feber så vi var bara hemma, men fick iaf trevligt besök av robert, monica och lille neo. Det blev en idol kväll med massa popcorn och godis.
Lördag och gummans feber var nästan helt bort blåst. Så vi höll oss inne även denna dag. Under eftermiddagen hade vi en traktor här på gården för att ta ner alla dessa hemska buskar och träd för att göra plats för bastun som så småning om skall stå där. Lovinas feber var äntligen över och vi kunde åter igen få se skymtar av hennes underbart söta leende. Middagen närmade sig och vi hade bjudit över familjen Frohm på middag. Det blev mammas goda lax med vanlig hederlig potatis. Till efterätt, varma bär och glass, mums! Linda hade bakat och hade med sig en påse bullar och en påse muffins, kan bara säga er att de är väck, jag har ätit ALLA!!! Jag älskar sötsaker och jag står för det också! De var kanon goda och varför då bara låta de ligga i påsarna och mögla, nej, de trivs bättre i min mage än i soptunnan :) 
Söndag och vi passade på att ta en tripp till Haparanda tillsammans med zacke, monica och lille neo. Vi inhandlade den berömda tripp trapp stolen, och jag är så nöjd. Lovina har fått provsitta, snacka om ett smile på läpparna när hon upptäckte att hon kunde sitta själv utan att någon höll i henne. Vi hann inte mer än montera ihop stolen innan vi skulle på middag hos Mickes föräldrar, gott var det kan jag lova. Vi var inte långvariga, som vanligt stress, stress, stress, men Micke skulle jobba så jag förstår honom! Jag och Lovina blev på två så vi passade på att besöka moster Sara m. fam. Hon stod och bakade bullar, så ni kan ju tänka er vad jag gjorde, jo, det stämmer, fortsatte äta bulla, fan snart ser jag ut som en kanelbulle själv! Skärpning a-m!!!!
Men måste bara få berätta som en kort liten avslutning.., lilla Emma, Lovinas kusin, är för söt. Hon hade fått ett godis spray, som man sprayar i munnen, rena socker bomben det där, nåväl, hon tittade så fundersamt på den lilla flaskan och tröck till, ju såklart sprayde hon sig i ögat, ajjj det svider hörde man henne ropa. Snabbt in på toa, tvätta, tvätta.., klart! Hon tar den där lilla flaskan igen, tittar på den och trycker till igen!!! Ajjjjjjjj det svider, nåväl, in på toa igen, tvätta, tvätta..., klart! Efter det gav jag henne lite info hur den skulle användas så hon sprang runt, sprayade och blev mer blå i munnen för varje gång, men då, ajjjjjjj, vad tror ni hon lyckas med? jo, spraya och fastna med den i munnen vilket ledde till lite blod och då hade den lilla flaskan gjort sitt! Skall inte sådant vara barnvänligt?!


2009-10-01
14:18:55

En liten sjukling
En sån dag. Micke har varit bortrest under ett par dagar så jag och Lovina har passat på att tillbringa massa tid hos mormor Elisabet. Micke kom sent igår kväll och det är så otroligt skönt att ha honom hemma. Men imorse hade våran lilla trollunge feber. Jag tycker så synd om henne, men tror minsann att det är tänderna som spökar. Nu är hon iaf på toppen humör efter lite sömn, mat och en supp i rumpan som det så vackert heter. Hoppas bara det håller i sig. Skall och reglera min rygg idag och Micke måste jobba natt, så hoppas innerligt att Lovina sover natten igenom för annars blir det jobbigt, vet att ryggen kommer värka och jag har verkligen ingen lust att gå och bära henne halva natten. Hoppas, hoppas febern är över tills dess så hon sover som hon brukar göra.
Vi på två, klart de ska gå bra, visst lilla gumman :)