Anna-Maria Gustafsson

2009-12-25
00:42:42

God fortsättning
Jul stressen har lagt sig, nu är julen över! Äntligen... hur kan jag säga så, jag älskar ju denna tid på året men just detta år har verkligen varit konstigt. Jag har inte ens fattat att det varit julafton, kändes inte ens som den dagen?! Hur kan det bli så, hur har något man plockade fram för en månad sedan inte påverkat mig det minsta? Jag vill vara som barn på nytt, när man längtade till denna dag, gick och la sig i tid för tomten, lyssnade på all härlig musik, dansade kring granen.., men varför försvinner denna känsla med åren? Jag vill inte det, men det är bara att inse, jag har blivit vuxen! Imorgon bitti blir det träning och sedan skall julen bort från mitt hus, visst, man skall vänta innan man plockar bort den, men är less att se på något som inte har berört mig det minsta! Men en liten gullunge som uppskattat denna dag, tror jag iaf!!, är min lilla tös. Hon var helt underbart glad som vanligt men brydde sig mer och ett godis papper än om sina julklappar, men hon är inte så gammal ännu, det är inte så noga för henne, hon är nöjd bara hon får vara med....God fortsättning och ett gott nytt år..

2009-12-12
02:45:55

Läckert

När man snokar runt bland andra bloggar kan man hitta många saker. Tyckte detta var skitläckert. Något jag inte skulle våga bära, är en fegis men gillade det iaf!


2009-12-12
02:29:28

ZzZzZz...
Mitt i natten och jag kan inte sova! Micke ligger och snarkar, Lovina ligger tyst och jag sitter här och lämnar några fåstaka rader. Har haft en helt underbar kväll! Min kväll har jag spenderat med min käraste vän Henna. Vi och L har surrat, skrattat, sett idol samt vräkt i oss godsaker. Vill jag göra om det, absolut, men nästa gång kanske det blir frukt istället för socker i mängder! Nyttigare och godare, man mår betydligt bättre efter något nyttigt, inget magont eller illamående för att man inte kan sluta äta de där förbaskade sötsakerna! Nu är det väl ändå dax att försöka sova, men hur?! Jag måste iaf ge det ett ärligt försök!!! Sweet dreams my friends


Govännen Henna och hennes älskling Petter.

2009-12-07
21:30:57

Måndagar
Jag har länge undrat över varför folk tycks tycka att måndagar är härliga?! När jag var yngre hatade jag måndagar, då var det alltid början på något nytt. En ny skol/arbetsvecka, en ny urtråkig skol/arbetsdag, en ny tidig morgon, en ny tröttsam dag, en dag man bara ville skulle ta slut! Men idag har jag förstått vitsen med denna dag. En måndag är fantastisk att vakna upp till, att få ett underbart leende av den lilla flicka som man älskar mest av allt på denna jord, en morgonpuss av min fantastiska sambo, en dag då man inte känner någon stress what so ever, en trygghet man saknade förut helt enkelt! Jag skulle aldrig byta bort det jag har idag och jag skulle absolut inte vilja börja jobba igen! Jag älskar att vara mammaledig och bara spendera tiden med min familj. Måndagar har blivit mina föredetta söndagar, helt fantastiska. Denna måndag är lite mer speciell än annars dessutom! Idag har jag och Micke något att fira, detta datum är något vi alltid kommer minnas. När han kom hem från jobbet fanns 3 röda rosor på bordet, en tre rätters middag för tre (jag, M och gröt till L) samt lite vin (på en måndag!!!) som han fick gotta sig i (julmust för mig). Vad för dag det är, är något vi håller för oss själva. Sweet dreams my friends


2009-12-04
18:53:18

7 månader
Tänk vad tiden går fort. För exakt 7 månader sedan var jag höggravid och hade inte ens tanken på att jag, just denna dag skulle föda en liten flicka. Magen var som en stor ballong och man hade ont nästan överallt i kroppen, men just denna dag ville gumman ut, ut till vekligheten och dess ljus som hon så länge väntat på att få se.Där inne, i min mage låg hon fram till 16.45 då hon äntligen tittade ut. Tänka sig exakt 7 månader sedan, den 4:e maj detta år.Hon var så liten, luktade baby och helt underbar. Idag, den 4:e december 2009 har hon redan hunnit bli 7 månader och jag vill inte tro det! Hur är det möjligt? Tiden bara rusar iväg. Nu förstår jag vad de menade med att ta vara på spädbarnstiden, det går så fort, och det gör det!Grattis lill hjärtat mitt på din 7 månaders dag.

2009-12-03
11:37:52

Lovinas julvecka

Min kära dotters vecka började med mycket lek i sitt babygym medans jag dansade runt med dammsugaren i ena handen och dammtrasan i andra. Hon lekte tills hon, ja, ni ser......inte orkade mer!
Det gick ett par dagar och skyltsöndag/första advent var kommen, då tog vi oss en promenad med hennes kompis Neo och hans familj runt stan för att avsluta dagen på Before för en sen lunch.Vi åt medans Lovina lutade sig tillbaka för lite relax.
Skyltsöndagen hade passerat och städningen fortsatte men när snön kom och inte omvandlades till slask utan faktiskt stannade kvar på backen, vit och vacker, var det dax för våra underbara förmiddags promenader kring Kalix gator!

En vecka har nu gått och Lovina har fått uppleva massor, jag älskar verkligen den här babytiden, vill inte att våran lilla ängel skall bli så mkt större, så enkelt är det!God jul gott folk!


2009-12-03
10:53:54

En julig vecka
Torsdag och snart lunch. Under en veckas tid har jag fixat och donat med allt julstök men så mysigt det nu blivit. Visst jag har svurit och varit förbannad men nu är det så gott som klart! Vad har veckan bjudit på då, jo storstädning, lite mera städning och lite lite till utav städning. När det var klart började julstöket, alla ljusen, gardinerna, kuddarna, inomhus granen, utomhus granen, apelsinerna med nejlikor i samt det förbannade pepparkakshuset! Jag slog på stort och tänkte göra något jag annars inte brukar göra, att tillverka ett pepparkakshus. Verkade så kul till en början innan man skulle smälta socker, visst, jag vet att det blir varmt, men kokhett var jag inte beredd på!!! Efter några, dock lidriga, brännskador med blåsor i handflatan och på lillfingret så var det klart! Blev det fint, nja, var det värt det, NEJ! Jag kommer aldrig mer göra ett pepparkakshus, det är ett som är säkert! Men våran familj har såklart hunnit med massa annat också, promenader, aerobic, mysiga middagar och allmänt familje mys.

Igår hade vi en liten glöggkväll för nära och kära vilket var jätte trevligt, som vanligt fick man ett gott skratt många ggr om. Detta måste upprepas, minst en gång till innan själva julaftonsdagen och då kanske jag t.o.m kan prova ta mig ett glögg glas istället för julmusten, beroende på om mina dotters tissebehov övergår till flaskbehov?!