Anna-Maria Gustafsson

2011-05-31
23:36:11

Dans, en del av mig

Jag har en sån saknad och längtan efter att få dansa igen att det gör ont i kroppen!
Glädjen, känslan, att lägga allt åt sidan och bara leva in i dansen, stegen, hoppet och framförallt lyckan! Jag är så oerhört tacksam över att mamma lät mig följa med henne som 5-åring på hennes buggkurser. Där började allt, som 6-åring tog jag mina första danssteg på tävlingsgolvet och vi kom tvåa, andra tävlingen i mitt liv vann vi. Jag är stolt över mig själv, trots att det är tabu att säga en sådan sak om sig själv men jag är verkligen stolt, att lilla jag kan prestera och faktiskt göra något bra!
Det svider och skär i hjärtat att veta att jag ej har möjlighet att få dansa, känna den glädjen och denna underliga men underbara lycka som bara sprider sig i kroppen varje gång jag tagit en klass, tränat eller tävlat! Saknaden efter alla olika dansstilar, pardans eller solodans! Varför jag ej har den möjligheten beror på att denna kommun inte har det utbudet. Det finns inte här och det finns inte intresset för det heller, TYVÄRR!
Jag skulle göra vad som helst för att få dansa igen, men önskar att jag inte hade behövt köra 16mil för det!

Dansen är saknad så det gör ont men jag får acceptera att det är som det är. Önskar att möjligheten fanns närmare, önska kan man väl alltid, eller?






2011-05-30
23:38:38

Portarna är öppna
Oj vilken skön dag med fint väder, trevligt sällskap och väldigt god mat!
Idag öppnades portarna på Lilla Hotellets lunchservering. Jag och Lina hade redan förra veckan bokat in denna dag som lunchdate och vi provade såklart det nya stället. Vi tog båda salladsbuffén, så jäkla gott! Helt kanon när man fick ta det man ville ha och det fanns allt, och mkt där till! Kommer absolut hugga in på detta "bord" igen, det var kanongott!

Nu när portarna är öppna så ska jag ta och erkänna (det vi fick provsmaka innan öppning) det överlägst godaste jag ätit i denna kommun inom denna kategori..., hamburgaren! Den var saftig, god och hade en helt underbar smak, smälte i munnen!
Så kan inte säga mer än tack för goda smakupplevelser Veikko, du är en otroligt duktig kock och Lilla kunde inte fått en bättre start.
Nu sova innan morgondagen börjar. God natt

2011-05-29
19:08:14

idag 29/5 var min BF

img_0592 (MMS)

En dag på Lilla med mamma avslutades med middag hos mormor. Bra dag!


2011-05-28
10:05:53

Bra fredag

Igår var en toppendag.
Det var en glad överraskning när Micke kom hem med en bukett blommor bara för att jag är jag sa han! En vanlig fredag utan direkt anledning. Nu ligger han på plus, ett stort plus!
Men det slutade inte där, vi fick även provsmaka en rätt från menyn på Lilla och tro mig, det slog ut allt jag smakat i denna kommun. Även "lill Anders" som jag kallar honom sa att det var det bästa han ätit och kommer inte äta denna rätt någon annanstans än på "lilla" framöver! 
Mums säger jag bara och denna måste smakas, den var helt överlägset god! Säger senare vad det är jag menar när Lilla öppnar upp portarna till restaurangen, och det är närmare än ni tror!

Regn idag och att söka efter nya snygga utemöbler står på schemat!
Ha en bra dag!


2011-05-26
10:20:15

PANG!
Jag ville bara sprängas!
Linn åt en gång inatt, en gång! Hur tror ni mina bröst kändes? Det var hemskt! De såg ut som två bowlingklot och det stod som en varningsskylt i pannan..., EXPLOTIONSFARA!

När jag vaknade på morgonen var det samma känsla men det fixade sig när hon skrek efter mat och nästintill tömde dem!
Så när vi klev upp ur sängen och skulle äta frukost fick jag ett helt galet sug efter oboy! Oboy och en ost smörgås. Jag som nästan aldrig ens dricker mjölk blev bara toksugen på just detta och sååå gott det var. Haha, mjölk hit och mjölk dit! Jag är en kossa, en mjölkkossa som blev av med min och drack ikapp det jag förlorat!
Nu är det matningsdax igen, välkommen till min värld...

2011-05-24
19:11:18

Fröken frisk, äntligen!
Hon är hemma och mår bra. Micke och Lovina blev kvar över natten på Sunderby sjukhus. Det blev dropp och det var inte alls någon trevlig dag för varken Lovina eller oss. Tvingade min mamma sova över hemma med mig och Linn. Ville inte vara ensam igår. Men idag är hon äntligen hemma och nu känner vi igen hennes härliga personlighet. Det har verkligen varit tufft men nu verkar det ha vänt, skönt!

Vi har hållit oss inomhus hela dagen. Det har ändå varit näst intill storm ute så skönare att mysa inne med lite barnlek, bus, vila m.m.. Så när jag satte mig och började läsa lite i min skvallertidning (hann läsa 7sidor) så kom såklart Lovina och tittade lite konstigt på mig sen i tidningen och så sa hon -"titta mamma, moster där". Så enligt Lovina är kvinnan nedanför min syster Sara. Jag sa att denna kvinna heter Kim men hon var bestämd och sa -"nä mamma, saja"!

Här är hon då, exakt denna bild var i tidningen. Min nya syster med andra ord!



Är det något jag missat syrran? Vart och när hann du fara på semester? ;)

2011-05-23
11:02:56

Ont i mammahjärtat
Det här är inte roligt.
Sitter här hemma med lilla Linn och väntar på att storasyster Lovina ska komma hem från sjukhuset med pappa.
De har nyligen åkt dock så de är nog några timmar bort. Det blev att åka till sunderbysjukhus så vet inte ens om de kommer hem idag om hon hamnar på dropp eller inte. Nu tänker jag det värsta på en gång men det är svårt att tänka på något annat just nu!
Fick nyligen ett samtal ifrån Micke där han berättade att de endast hann till "Millas" (1min hemifrån) innan hon spydde i bilen igen. Trodde att detta skulle gå över men det min stackars lilla dotter får kämpa mot är inte alls roligt och jävligt envist!
Nu ska jag ta en promenad med vår minsta för att få lite frisk luft vilket jag inte fått på hela helgen, samt ha telefonen i beredskap för samtal från pappa Micke.
Nu måste det här väl ändå ge med sig?!

2011-05-22
12:46:12

Det går inte över!!
Jag hade fel..., det fortsatte inatt. Nu känner vi oss riktigt hjälplösa! Det här är verkligen inte roligt! Vi sitter och väntar på att läkaren ska ringa upp. Lilla gumman, älskar dig och vill inget annat än att du ska bli frisk och visa ditt glada jag! 
 

2011-05-21
22:18:31

Har vi andra klarat oss?
Det har äntligen börjat stadga sig.
Lovina har verkligen haft det tufft. Två gånger in på akuten pga en hönsig morsa och en människa i växeln (på annan ort?) som bad oss åka in omgående. Lovina lyckades dessutom kräkas i bilen men det är inte hela världen, det viktigaste var att hon blev frisk.
Så hela natten fortsatte eländet, fick inte behålla något. Tillslut ville hon spy men det kom inget, helt tom var hon, stackars liten!
När det väl gick över med kräkandet så sov hon i ett par timmar innan febern kom. Så det har hon fått kämpa med idag, helt matt och balanssinnet var inte heller som det skulle. Snacka om att man känner sig liten och hjälplös. Jag hade väl kunna drabbas istället för henne...
Så tacka gud att Micke kunde vara hemma med mig. Hur det än är så har vi en 12dagar gammal liten flicka också och tro mig, jag är inte helt varm i kläderna när det gäller att ta hand om en sådan liten samt en större med magsjuka. Vet att han hade dåligt samvete över att inte kunna fara och jobba (det enda han pratat om idag) men samtidigt ville han inte lämna mig ensam med två små. Framförallt inte i detta läge, en vanlig vardag är det såklart inga problem men i detta läge var det tufft!
Vi fick dela upp oss, Micke har kämpat hela natten med stora tjejen och jag med lilldamen, ammade osv. Dessutom är jag mamma och så fort jag hörde Lovina kvälja var jag där trots en fantastisk pappa som tog väl hand om henne.., fattar inte att han inte blev irriterad på mig som kom springandes var och varannan gång, jag hade kokat om jag vore honom.
Nu är det bara(!) feber som återstår samt att få i henne något utom festis. De på akuten sa att vi skulle ge vad hon ville ha, vad som helst! Så hon sa direkt, festis! Det fick hon, svept tre totalt idag. Sedan lite smör och en bit smörgås är allt hon fått i sig på hela dagen. Ikväll ville hon dessutom ha chips?! Varken jag eller Micke tycker om det, visst vi kan äta det men inget vi föredrar, tur dock att vi hade det hemma sedan jag var gravid och ville ha det men när Micke kom hem med det var jag inte sugen på det längre.. Men vart hon lärt sig tycka om det har jag ingen aning om, inte här hemma iaf (moster/mormor?! känner ni er träffade??) Så nu sover alla förutom jag, Micke måste vara helt slut efter gårdagen och Lovina ska vi inte ens snacka om, hon sover nog riktigt gott inatt!!
Nu ska jag iaf ta mig ett gott kvällsfika (sent kanske men vad spelar det för roll)..., sen amma och krypa ner i sängen. God natt

2011-05-20
19:30:39

Inte igen!

Det är inte sant!!
Allt började så bra, vi mös på morgonen, åt frukost, Micke for och jobbade, Lovina somnade innan lunchen (då hon vaknade otroligt tidigt idag) samt besök av Monica.
Jag värmde upp lunch till oss men Lovina ville inte äta. Försökte lura i henne mat på alla sätt och förstod inte alls varför hon inte ville äta då hon annars äter denna rätt med god aptit!
Tog inte ens en timme, när jag stod på toan och bytte blöja på minsta damen då jag hörde hur hon började kvälja i sitt rum. Trodde först att Lovina satte något i halsen, men inte.., magsjukan är inkommen i vårt hus. Fy nej!!! Andra gången för iår! Inte nu, nu när vi just fått smått, när jag har undvikit dagis och allmän befolkning bara för att inte detta ska drabba oss.
Nu är den här och verkar inte ge sig. Lovina spyr än och får inte behålla något, inte vatten, inte vätskeersättningen, ingenting! Känner mig så hjälplös och vill inget annat än att denna skit ska vara över! Hur blir det om vi andra drabbas, hur blir det om våran minsta tjej får det, då vet jag inte vad jag gör!
Det som inte fick ske skedde. FAN! Av precis allt är magsjukan den jobbigaste sorten, den som smittar lätt och är riktigt jäkla envis (iaf när det gäller Lovina). Sist hon hade det var hon dålig i närmare en vecka. Hon spydde inte i en vecka men det tog länge innan hon blev helt återställd. Då var det endast micke som klarade sig, hur blir det denna gång?
Någon som har tips på vad man kan mata lilltjejen med då hon inte får behålla något? Vätska, ja, men vad för vätska? Ingenting verkar stanna i magen!
Tusen tack Monica för att du var här när det inträffade och du hjälpte mig med de små! Jag uppskattar hjälpen jag fick. Kram till dig!
Så våra vänner, håll er undan herrgårdsvägen ett par dagar om ni inte vill bli smittade. Det är säkrast så.


2011-05-20
00:24:13

En vän för livet
Sitter uppe och har ingen aning om varför?!
Svintrött och vet att jag har en natt med ett x antal gångers blöjbyten samt matningar, men ändå sitter jag här. Kanske för att båda barnen sover och gubben jobbar. Skönt med lite ensamtid framför datorn med lugn musik i bakgrunden.

Måste bara få berätta om en sak som kom i brevlådan våran igår. Ett handskrivet kort av min kära vän Malin från Halmstad. Ett litet kort som hon ansträngt sig göra till oss och framförallt till den nya lilltjejen i familjen. Jag blev jätte rörd och kom att tänka på vilka ens vänner är och inte! Hon fick mig att le och känna mig glad inombords. En sådan vän är svår att hitta.
Har fått jättemånga superduper fina presenter och hälsningar från nära och kära från denna ort, de som finns på hemmaplan. Kanonglad för dem men vad jag ville komma till var att detta lilla kort fick mig och tänka på alla de jag umgicks med under skoltiden, de som man alltid trott betydde mkt för en och tvärtom. Någon man förväntade sig skulle höra av sig, behöver inte komma förbi, bara visa att man bryr sig genom ett sms eller bara ett litet samtal. Men nu förstår jag verkligen vilka som är ens vänner och inte. Har aldrig begärt att någon ska göra det iofs men detta får iaf mig att tänka en gång extra på vad en sann vän är för något.

Tänk vad ett litet kort kan göra. Blev verkligen glad över detta. Så lite behövs det egentligen för att visa att man bryr sig och det var något jag uppskattade oerhört mkt. Tack så mkt Malin, du har ett hjärta av guld. Du och Emma kommer snart hit och jag längtar så jag spricker :)



En bild från usa-tiden på brudarna Emma och Malin.



Snart är ni här och hur kul vi ska ha!!!

Nu måste jag ta med mig den minsta lilla tjejen till sängen för att få mig några timmars sömn innan den stora tjejen väcker mig med ett leende på läpparna och vill att jag kliver upp!

God natt och sov gott...


2011-05-16
15:11:12

Hemma, utvilad och mår toppen!
Min garviditet har verkligen inte varit en lätt match! Ambulans till Sunderbyn, liggandes på sjukhus i ett par dagar utan att ens få gå från sängen (inte ens på toa).. Jag fick order om liggläge ORDAGRANT! Fick åka hem några dagar för att några dagar senare bli igångsatt.
Måndagen den 9maj skulle de sätta igång mig men när jag väl var inne på Sunderbysjukhus i måndags för en vecka sedan så var det redan på gång! Var öppen 5cm utan minsta värk. Precis som Lovina, kände inget men var ändå öppen!
Så någon igångsättning blev det inte utan det fick löpa på som en vanlig förlossning. Det enda de gjorde var att reta igång det lite snabbare.
Det gick som en dans, hela förlossningen. Inga värkar alls först närmare slutet (de gick dessutom att leva med) och mådde utmärkt. När the final närmade sig tog det 4 minuter så var hon ute i vida världen! 
Helt otroligt!
Jag är inte gjord för graviditeter men förlossningen är tydligen min grej!

Så nu, en vecka sedan lilltjejen våran kom till världen har vi bara njutit av tiden tillsammans. Hon är så snäll och Lovina tar det förvånandsvärt otroligt bra. Visst har vi sett tecken från stortjejens sida vad gäller uppmärksamheten men även hon är så snäll och snäll med sin lillasyster. Sitter på helspänn och inväntar kolik eller inte?! Förhoppningsvis blir hon som Lovina var/är, världens snällaste.
Nu matning sen matlagning, dagen flyter på som vanligt, underbart!!

2011-05-12
07:33:00

Prinsessa nr.2 i vår familj

img_0567 (MMS)

God morgon världen. Idag ska jag och mamma äntligen få åka hem från bb :)


2011-05-04
09:27:04

Lovina 2år

img_0522 (MMS)

Idag är ingen vanlig dag, idag är min favorittjejs födelsedag, hurra hurra hurra!!