Anna-Maria Gustafsson

2009-02-12
09:15:39

Småsemlor

Blir ni inte sugna?
Det blev jag när jag såg detta recept. Jag som inte ens tycker om semlor, tycker de är så söta och stora men då fanns de i mindre format, något för mig. Vem vet, kanske överraskar Micke med semlor i helgen.



30 st

50 g smör
2 1/2 dl mjölk

25 g jäst

1 1/4 dl kesella lätt
2 krm salt

1 tsk stött kardemumma
3/4 dl socker
8-9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg

Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl mjölk
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
florsocker

Gör så här:

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, Kesella, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små, runda och släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och klicka det på bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.


"De är ju så små, kanske jag tar två" haha, tyckte det var lite vitsigt!


Kommentar:
#1: Emma

Gott med sånna små:)Är inte heller så mkt för semlor, men nu blev jag faktiskt lite sugen!

2009-02-12 @ 09:18:37
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: